Helsingfors

 

UPPLEV | NJUT | BO

arrow

Helsingfors

 

UPPLEV | NJUT | BO

arrow

Amos Rex

Konstupplevelse för stora
och små

HELSINGFORS I slutet av augusti öppnade ett nytt konstmuseum – Amos Rex – i centrala Helsingfors. Museet är en vidareutveckling av mecenaten och tidningsförläggaren Amos Andersons konstmuseum som stängde i fjol.
Läs mer →

MUSIKAL I HELSINGFORS

CHESS PÅ SVENSKA TEATERN

HELSINGFORS Den 8 september är det premiär för Svenska Teaterns uppsättning av CHESS på svenska. En storslagen musikal som bjuder på dramatik, kärlek och farligt spel men framför allt bjuder den på musik i världsklass, skriven av Benny Andersson och Björn Ulvaeus.

 
 

Läs mer →

Nutidskonst på Kiasma

Fem våningar aktuell konst

HELSINGFORS Kiasma är Helsingfors största museum för nutidskonst och tillhör Finlands Nationalgalleri. Målet är att göra samtidskonsten känd för så många som möjligt och därigenom erbjuda upplevelser och nya perspektiv på livet.

 
 

Läs mer →

Besök sibeliusmonumentet

En av Helsingfors populäraste sevärdheter

HELSINGFORS Mottagandet var blandat när Sibeliusmonumentet avtäcktes 7 september 1967. Idag är konstverket en av Helsingfors mest populära turistattraktioner.

 
 
 

Läs mer →

AKTIVERA DIG I HELSINGFORS

DAGSUTFLYKTER, VATTENLEKAR OCH EXOTISKA DJUR

HELSINGFORS Helsingfors är inte bara en vacker designstad utan även en guldgruva för familjer som vill aktivera sig. Här hittar du allt från lyxiga spa och vattenparker till djurparker och världsarv.

 
 

Läs mer →

BETRAKTA I HELSINGFORS

MODERN KONST, PRIVATA HEM OCH NATIONALHISTORIA

HELSINGFORS Finland är en känt för sin formgivning och design. Detta märks inte minst i utbudet av muséer. Vem vill inte stiga in i Alvar Aaltos hem? Eller får en inblick i Helsingforsbornas vardagsliv?

 
 

Läs mer →

Fika med Mumin

ALLT ÄR HÄMTAT FRÅN MUMINTROLLENS VÄRLD

HELSINGFORS Vill du dricka en god kopp kaffe samtidigt som barnen får sitt lystmäte? Sök upp något av de fem Mumin Kaffe som finns i Helsingfors som bygger på Tove Janssons vackra filosofi och där barnen serveras före de vuxna.
Läs mer →

Restaurang Inari

HELSINGFORS NEW WAVE-GASTRONOMI

HELSINGFORS Höstens hetaste restaurang i Helsingfors heter Inari och drivs av Kim Mikkola och Evelyn Kim, ett par som träffades i köket på Noma i Köpenhamn.

Läs mer →

Den gamla saluhallen Kauppahalli

Mat, vin & kaféer under samma tak

HELSINGFORS Med anor från 1889 erbjuder den vackra saluhallen på Södra kajen allt från lokala- och internationella delikatesser till kaféer och restauranger. Här hittar du även Finlands minsta monopolspritbutik Alko. Läs mer →

Relaxa i Helsingfors

Designbastu, utomhuspooler och lyxspa

HELSINGFORS Finnarna älskar sin bastukultur vilket märks i det breda utbudet av bastu- och badanläggningar som ofta är utomhus vilket speglar längtan och närheten till naturen.

Läs mer →

Smaka på Helsingfors

Finsk husmanskost upphöjd
till konst

HELSINGFORS Staden har tagit upp kampen om att bli Nordens restauranghuvudstad nummer ett. Ambitionerna är höga och influenserna många.

Läs mer →

Skåla i Helsingfors

Trendiga drinkhak och
mikrobryggerier

HELSINGFORS Helsingfors barutbud är stort och lockande. Fokus ligger på mysiga mikrobryggerier, eleganta vinbarer och ruffa drinkställen. Läs mer →

Bo

BO PÅ TORNI

K-MÄRKT BYGGNAD OCH ANRIK TAKBAR

HELSINGFORS Ett besök i Helsingfors utan att ha besökt Torni är som att ha besökt New York utan att ha sett Frihetsgudinnan. Den legendariska baren högst uppe i tornet är en mötesplats för såväl lokalbor som besökare.
Läs mer →

BO PÅ ALEKSANTERI

ETT HEM HEMIFRÅN

HELSINGFORS Radisson Blu Aleksanteri ligger mitt i designdistriktet med nära till allt. Känslan av att du kommer hem är påtaglig när du stiger innanför dörrarna. Mellan fem och sju kan du fika i lobbyn och ett stort kylskåp står redo dygnet runt med delikatesser.
Läs mer →

BO PÅ CLARION

HELSINGFORS NYA LANDMÄRKE

HELSINGFORS Med kanske Helsingfors bästa utsikt och coolaste swimmingpool reser sig de två hotelltornen mot himlen i det trendiga Busholmen. Clarion har blivit stadens nya landmärke och absoluta hot spot.

Läs mer →

BO PÅ LILLA ROBERTS

BOUTIQUEHOTELL I ART DÉCO-STIL

HELSINGFORS Ett stenkast från Tallink Siljaterminalen hittar du detta eleganta boutiquehotell i en före detta polisstation. Den sobert iögonfallande inredningen i kombination med en populär restaurang och bar har gjort Lilla Roberts till ett av stadens inneställen.
Läs mer →

BO PÅ HAVEN

KOMFORTABEL LYX MITT I STAN

HELSINGFORS Med sin fantastiska location har Hotel Haven en unik position bredvid den berömda esplanaden i hamnen. Hotellet andas gammaldags lyx i modern tappning och har en av stadens bästa hotellfrukostar.

Läs mer →

BO PÅ HOTEL FABIAN

BOUTIQUEHOTELL MED HEMMAKÄNSLA

HELSINGFORS Hotel Fabian är det självklara valet för dig som vill ha ett litet, personligt och lugnt hotell. Hotellet har hittat en egen nisch som attraherar den moderna resenären som vill ha stillsam kvalitet.
Läs mer →

LÄS MER OM KRYSSNING TILL HELSINGFORS