pressrum

Här hittar du pressmeddelanden och nyheter inom alla områden som rör vår verksamhet. Dessutom hittar du bilder och kontaktuppgifter till vår presstjänst. Är du ute efter något speciellt, använd vår sökfunktion.

Om du inte hittar vad du är ute efter så ligger alla våra pressmeddelanden i vårt arkiv.
Besök vårt arkiv »

 

PRESSKONTAKT  

Behöver du komma i kontakt med oss? Här hittar du våra kontaktuppgifter till kommunikations- och pressavdelningen.
Presskontakter » 

Bilder & Video 

Sharing is caring! Vad vore en publicering utan bra bilder och filmer? Ladda ner direkt från vårt arkiv.
Press bilder & video »

BLOGGSAMARBETEN 

Är du en aktiv bloggare som skriver om familjeliv, resor, shopping, mat och upplevelser? Är du duktig på att förmedla dina äventyr genom text och fotografi och önskar inspirera dina läsare?
Läs mer här » 

Miljö & säkerhet

Miljö- och säkerhetsfrågor är vår viktigaste prioritet. Här finns fakta kring vårt miljöarbete och hur vi arbetar med säkerhetsfrågor.
Miljö & säkerhet »

Nu får passagerarna njuta av nya terminalen i Helsingfors

Med start på måndag 27 februari kommer passagerarna på Tallinks båda höghastighetsfartyg Star och Megastar börja använda den nya terminalen T2 i Västra Hamnen i Helsingfors. Den nya gångvägen till fartygen kommer att korta vägen mellan terminal och fartyg avsevärt.  

Tallink Silja – Bästa rederi på Grand Travel Award

Tallink Silja korades igår till vinnare i kategorin "Bästa rederi" på årliga branschgalan Grand Travel Award i Stockholm. Galan som i år firar 25-årsjubileum delade ut priser i sammanlagt 15 kategorier i ett fullsatt Vinterträdgården på Grand Hotel med över 500 gäster.

Silja Lines supergrepp inför Melodifestivalen – livestreams med influencers och festivalquiz

För andra året i rad är Silja Line med och sponsrar Melodifestivalen. Nytt för i år är bland annat en storsatsning med livesändningar av profiler som Therése Lindgren, Lucas Simonsson, Calle Schulman och Daniel Paris. – I år hoppas vi kunna bjuda på något alldeles speciellt. Vi vill förstärka vår tydliga koppling till Melodifestivalen och spinna vidare på det engagemang för evenemanget som finns i sociala medier. Så med hjälp av Sveriges hetaste influencers bjuder vi varje lördag fram till finalen på den perfekta förfesten i våra livesändningar, säger Janis Pavuls, kommunikationsdirektör Tallink Silja.

LNG-fartyget Megastar levererades av Meyer Åbovarvet till Tallink

Det LNG-drivna höghastighetsfartyg Megastar levererades enligt tidsplan till Tallink av Meyer Åbovarvet idag, tisdagen den 24 januari. Megastar kommer att sätta en ny standard för kundkomfort och miljövänlighet på rutten Helsingfors-Tallinn.

Tallink flyttar Riga-fartygen till Värtahamnen

Tallink inleder det nya året med fler efterlängtade nyheter. Med start den 24 januari kommer samtliga Tallink och Silja Line-fartyg att finnas vid nya, moderna Värtahamnen. Det innebär att Isabella och Romantika, som trafikerar rutten mellan Riga och Stockholm, nu lämnar Frihamnen och kommer hädanefter att avgå från Värtaterminalen.

Nordisk design är inspirationen för Megastar

Det är finska inredningsbyrån dSign Vertti Kivi & Co som har formgett fartygsdesignen i de publika utrymmena ombord på Megastar. Inspirationen är hämtad ifrån nordisk design.  

Senarelagd ankomst och avgång till Riga för passagerarfartyget Romantika

Passagerarfartyget Romantika avgick med fyra timmars förseningar igår kväll från Stockholm och fick skador på en av radarantennerna samt ett fönster på grund av stormen, och anländer därför till Riga vid 22.00 (lokal tid). Avgången till Stockholm från Riga är planerad till midnatt, det efter att skadorna ombord repareras i Rigas hamn.

Storm orsakade skador på passagerarfartyget Romantika

Tidigt under torsdagsmorgonen den 12 januari, cirka klockan 03.40 fick passagerarfartyget Romantika skador på en av radarantennerna, som i sin tur flög iväg och orsakade skador på ett fönster. Händelsen är under kontroll, det finns ingen fara för varken passagerare eller fartygets säkerhet. Fartyget fortsätter sin färd mot Riga.

BURGER KING® finns ombord på Tallinks nya höghastighetsfartyg Megastar

Här kommer glada nyheter för alla som gillar att kryssa och äta hamburgare. Den världsberömda hamburgerkedjan BURGER KING® kommer att finnas ombord på Tallinks nya höghastighetsfartyg Megastar när det börjar trafikera linjen Tallinn-Helsingfors i början av året.

Stjärnregn över Tallink-kedjans hotell

Året kunde inte ha börjat bättre för Tallink Hotels. Alla kedjans hotell belönas med officiella stjärnbetyg från estniska branschorganisationen Estlands Hotell- och Restaurangföretagare.