Pressrum

Här hittar du pressmeddelanden och nyheter inom alla områden som rör vår verksamhet. Dessutom hittar du bilder och kontaktuppgifter till vår presstjänst. Är du ute efter något speciellt, använd vår sökfunktion.

Om du inte hittar vad du är ute efter så ligger alla våra pressmeddelanden i vårt arkiv.
Besök vårt arkiv »

 

PRESSKONTAKT  

Behöver du komma i kontakt med oss? Här hittar du våra kontaktuppgifter till kommunikations- och pressavdelningen.
Presskontakter » 

Bilder & Video 

Sharing is caring! Vad vore en publicering utan bra bilder och filmer? Ladda ner direkt från vårt arkiv.
Press bilder & video »

BLOGGSAMARBETEN 

Är du en aktiv bloggare som skriver om familjeliv, resor, shopping, mat och upplevelser? Är du duktig på att förmedla dina äventyr genom text och fotografi och önskar inspirera dina läsare?
Läs mer här » 

Miljö & säkerhet

Miljö- och säkerhetsfrågor är vår viktigaste prioritet. Här finns fakta kring vårt miljöarbete och hur vi arbetar med säkerhetsfrågor.
Miljö & säkerhet »

Passagerarrekord för Tallink

Under juli månad i år slog Tallink Grupp nytt rekord då rederiet transporterade sammanlagt 1,2 miljoner passagerare på samtliga rutter vilket är det högst uppmäta passagerartalet för en månad i rederiets historia. Även rutterna mellan Sverige och Estland samt mellan Sverige och Lettland har slagit rekord i juli.

Tallink tar kål på myten om Tallinn tillsammans med VICE

I sin andra videocontentsatsning med mediehuset VICE väljs influencers och kändisar bort för att istället ge plats åt lokal och intern talang. – Vi ville göra något nytt och äkta för att visa en något annorlunda sida av Tallinn. Tack vare våra kollegor och goda kontakter i Tallinn får vi oftast en annan, mer nyanserad och spännande bild av staden än många vanliga besökare kanske får. Detta vill vi dela med oss av via dessa härliga videoproduktioner, säger Janis Pavuls, Kommunikationsdirektör på Tallink Sverige.   Rederiet presenterar nu en miniserie i tre delar med fokus på de oväntade sidorna av Tallinn. 

AS Tallink Grupp statistics for June 2017 and the second quarter of the 2017 financial year

AS Tallink Grupp statistics for June 2017 and the second quarter of the 2017 financial year.

Tallink utökar kapaciteten ombord på Regal Star

Strax före midsommar kommer fraktfartyget Regal Star, som trafikerar mellan Estland och Sverige, att renoveras och får då ytterligare hyttkapacitet ombord. - Målet är att öka standarden och bekvämligheten för de lastbilsförare som åker med fartyget, säger Tarvi-Carlos Tuulik, teknisk direktör på Tallink. 

Förstärkt ID-kontroll för resor till och från Estland

Från och med torsdag den 15 juni till årets slut kommer kontrollen av ID-handlingar att skärpas vid Tallinks incheckningsdiskar för resor till Tallinn. ID-kontroller kommer även att genomföras vid ombordstigning. Anledningen till denna tillfälliga, extra säkerhetsåtgärd är kopplad till Estlands ordförandeskap i EU under de kommande sex månaderna.

Myllymäki i välsmakande samarbete med jubilerande Silja Line

Isad tomatsoppa, kalvtartar och stekt gös är några av rätterna när prisbelönte stjärnkocken Tommy Myllymäki tar fram en signaturmeny i samarbete med Silja Line. Menyn är en del i rederiets 60-årsjubileum som firas under året. – Vi är oerhört stolta över detta samarbete. Tommy är en av Skandinaviens bästa kockar och för oss är det självklart att jobba med honom, säger Janis Pavuls, kommunikationsdirektör på Silja Line.

Stockholms borgarråd besöker Värtahamnen och Tallink Silja för att diskutera färjeturismen och trafiksituationen

Utmaningarna för färjeturismen och trafiken i Värtahamnen stod i fokus vid de tre borgarrådens besök hos Tallink Silja. Tillsammans med Marcus Risberg, vd på Tallink Silja, diskuterades färjerederiets utmaningar och möjligheter i och med den nya stadsplanen och byggnationerna i området, men även utvecklingen av turismen i regionen. 

Svensk Sjöfart väljer in Tallink Siljas vd till styrelsen

Branschföreningen Svensk Sjöfart valde under årsmötet in Tallink Siljas vd, Marcus Risberg, till ny styrelseledamot. 

Tallink – ny huvudsponsor för Summerburst

Rederiet Tallink går in som huvudsponsor för Summerburst, Sveriges största festival för elektronisk dansmusik. Sponsorskapet är på tre år och förutom aktiviteter på plats kommer konceptet även att lyftas ombord på fartygen. – Vi är väldigt stolta över vårt sponsorskap. Det finns en naturlig koppling mellan oss och Summerburst och med sponsorskapet kommer vi ännu närmre en viktig målgrupp, säger Vala Esfahanian, Head of Entertainment and Onboard Experience på Tallink. 

AS Tallink Grupp statistics for April 2017

In April 2017 AS Tallink Grupp transported 807 616 passengers, which is a 14.6% increase compared to April 2016. The number of cargo units decreased by 0.8% to 28 464 units and the number of passenger vehicles increased by 6.5% to 91 063 units in the same comparison. AS Tallink Grupp passenger, cargo unit and passenger vehicles numbers for April 2017 were the following: