Pressrum

Här hittar du pressmeddelanden och nyheter inom alla områden som rör vår verksamhet. Dessutom hittar du bilder och kontaktuppgifter till vår presstjänst. Är du ute efter något speciellt, använd vår sökfunktion.

Om du inte hittar vad du är ute efter så ligger alla våra pressmeddelanden i vårt arkiv.
Besök vårt arkiv »

 

PRESSKONTAKT  

Behöver du komma i kontakt med oss? Här hittar du våra kontaktuppgifter till kommunikations- och pressavdelningen.
Presskontakter » 

Bilder & Video 

Sharing is caring! Vad vore en publicering utan bra bilder och filmer? Ladda ner direkt från vårt arkiv.
Press bilder & video »

BLOGGSAMARBETEN 

Är du en aktiv bloggare som skriver om familjeliv, resor, shopping, mat och upplevelser? Är du duktig på att förmedla dina äventyr genom text och fotografi och önskar inspirera dina läsare?
Läs mer här » 

Miljö & säkerhet

Miljö- och säkerhetsfrågor är vår viktigaste prioritet. Här finns fakta kring vårt miljöarbete och hur vi arbetar med säkerhetsfrågor.
Miljö & säkerhet »

30 miljoner passagerare på tio år för Tallink Shuttle

Tallink – det ledande rederiet på Östersjön, firar 10 år med Shuttle-fartygen på rutten Tallinn – Helsingfors. Under denna period har fartygen transporterat 30 miljoner passagerare mellan de två huvudstäderna och sträckan de färdats är motsvarande jordklotet runt – 40 gånger. – I år firar vi ett symboliskt jubileum i sjötrafiken mellan Helsingfors och Tallinn: Det gör vi bland annat genom att introducera vårt nya höghastighetsfartyg Megastar som är det modernaste fartyget på Östersjön på rutten som är den mest trafikerade mellan två europeiska huvudstäder, säger Janek Stalmeister, styrelseordförande Tallink Grupp.

AS Tallink Grupp statistics for March 2017 and the first quarter of the 2017 financial year

AS Tallink Grupp statistics for March 2017 and the first quarter of the 2017 financial year.

Silja Line hyllar matupplevelsen tillsammans med VICE och Schulman

Silja Lines nya satsning ”Jonas Kök” ska sprida kunskap om matupplevelsen ombord. Tillsammans med Calle Schulman och VICE presenterar rederiet en rad filmer där tittarna får följa med bakom kulisserna i köket ombord på Silja Symphony.  – Maten är en viktig del av kryssningsupplevelsen. Med ”Jonas Kök” visar vi på vår bredd och kunskap. God mat som lagas från grunden med mycket hjärta och själ, säger Janis Pavuls, kommunikationsdirektör på Silja Line.

Nettovinst på 44,1 miljoner euro för Tallink under 2016

AS Tallink Grupp redovisar enligt det oreviderade resultatet för räkenskapsåret 2016 en nettovinst på 44,1 miljoner euro med en sammanlagd omsättning på 937,8 miljoner euro. Antalet passagerare under året var hela 9,5 miljoner.

Nu får passagerarna njuta av nya terminalen i Helsingfors

Med start på måndag 27 februari kommer passagerarna på Tallinks båda höghastighetsfartyg Star och Megastar börja använda den nya terminalen T2 i Västra Hamnen i Helsingfors. Den nya gångvägen till fartygen kommer att korta vägen mellan terminal och fartyg avsevärt.  

Tallink Silja – Bästa rederi på Grand Travel Award

Tallink Silja korades igår till vinnare i kategorin "Bästa rederi" på årliga branschgalan Grand Travel Award i Stockholm. Galan som i år firar 25-årsjubileum delade ut priser i sammanlagt 15 kategorier i ett fullsatt Vinterträdgården på Grand Hotel med över 500 gäster.

Silja Lines supergrepp inför Melodifestivalen – livestreams med influencers och festivalquiz

För andra året i rad är Silja Line med och sponsrar Melodifestivalen. Nytt för i år är bland annat en storsatsning med livesändningar av profiler som Therése Lindgren, Lucas Simonsson, Calle Schulman och Daniel Paris. – I år hoppas vi kunna bjuda på något alldeles speciellt. Vi vill förstärka vår tydliga koppling till Melodifestivalen och spinna vidare på det engagemang för evenemanget som finns i sociala medier. Så med hjälp av Sveriges hetaste influencers bjuder vi varje lördag fram till finalen på den perfekta förfesten i våra livesändningar, säger Janis Pavuls, kommunikationsdirektör Tallink Silja.

LNG-fartyget Megastar levererades av Meyer Åbovarvet till Tallink

Det LNG-drivna höghastighetsfartyg Megastar levererades enligt tidsplan till Tallink av Meyer Åbovarvet idag, tisdagen den 24 januari. Megastar kommer att sätta en ny standard för kundkomfort och miljövänlighet på rutten Helsingfors-Tallinn.

Tallink flyttar Riga-fartygen till Värtahamnen

Tallink inleder det nya året med fler efterlängtade nyheter. Med start den 24 januari kommer samtliga Tallink och Silja Line-fartyg att finnas vid nya, moderna Värtahamnen. Det innebär att Isabella och Romantika, som trafikerar rutten mellan Riga och Stockholm, nu lämnar Frihamnen och kommer hädanefter att avgå från Värtaterminalen.

Nordisk design är inspirationen för Megastar

Det är finska inredningsbyrån dSign Vertti Kivi & Co som har formgett fartygsdesignen i de publika utrymmena ombord på Megastar. Inspirationen är hämtad ifrån nordisk design.