Ösel

Ösel är en Estlands tre största öar. En ö med naturreservat och magisk natur i landets vackra skärgård. 

Ösel påminner mycket om Gotland med sin storlek och karaktär. Här finns gott om historiska miljöer, sandstränder, klippor, hantverk, mysiga caféer och krogar. Som extra krydda upplever du enkelhet, vänlighet och lyxiga spabehandlingar i huvudorten Kuressaare.

Hotellpaket

GEORG OTS SPA

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

GOSPA räknas bland de trendigaste hotellen i Estland. Det ligger naturskönt vid havet bredvid Kuressaares berömda biskopsborg och är ett familjevänligt spahotell som har rum speciellt anpassade för barnfamiljer. De flesta rummen har balkong och fin utsikt mot havet eller borgen.

Ingår:
Båtresa t/r med del i B-hytt, en hotellnatt med del i dubbelrum inkl. frukost och tillgång till spa.

FR 980:- /PERS
UPP TILL 20% RABATT MED Club One

 

Det stilfulla hotellet Grand Rose SPA mitt i hjärtat av Kuressaare är känt för sin lyxiga spa- och bastuavdelning Rosaarium. Hotellet är ett av de modernaste på Ösel, men förenar ny stil med gammaldags. Här kan du få välgörande behandlingar, äta god mat och njuta av lyx.

Ingår:
Båtresa t/r med del i B-hytt, en hotellnatt med del i dubbelrum inkl. frukost tillgång till spa.

FR 850:- /PERS
UPP TILL 20% RABATT MED Club One

 

Arensburg Boutique Hotel & Spa förenar modern arkitektur med 300-årig historia i denna prisbelönta byggnad. Här bor du på huvudgatan i den gamla stadskärnan i Kuressaare nära biskopsborgen, biskopsparken och badstrand. Hotellets spa erbjuder behandlingar för alla behov och du kan även ta några simtag i poolen eller slappna av i bastun.

Ingår:
Båtresa t/r med del i B-hytt, en hotellnatt med del i dubbelrum inkl. frukost och tillgång till spa.

FR 1010:- /PERS
UPP TILL 20% RABATT MED Club One

 

Sevärdheter

Kaali

Ett besök vid Kaalisjön är ett måste – den skapades av en störtande meteorit för över 4000 år sedan och är en av de största kratrarna i Europa. Här finns också en turistgård med utställning, enkelt, trevligt boende samt en krog där du kan äta utmärkt estnisk mat.

Läs mer →

Biskopsborgen i Kuressaare

Biskopsborgen från 1300-talet räknas som en av de ståtligaste i hela norra Europa. Under Stalin-tiden var den fängelse och avrättningsplats för många Öselbor. Här hittar man Ösels museum och sommartid arrangeras här Kuressaare operafestival.

Adress: Lossihoov 1, Kuressaare.

Läs mer →

Katarinakyrkan i Karja

Karjas tornlösa kyrka från 1300-talet har bevarat sin ursprungliga form och överraskar med huggen dekor. Tack vare de arkitektoniska detaljernas rika och väl utförda former skiljer sig byggnaden från andra lantkyrkor i detta kalkstensområde.

Adress: Linnaka by i Leisi kommun

Läs mer →

Angla väderkvarnar

Strax nordväst om Karjakyrkan i Angla by står fem väderkvarnar som symboler för de en gång så talrika möllorna på Ösel. På Angla Kulturarvscentrum kan du arbeta i olika hantverkstäder – lerverkstaden, ullverkstaden och toveriet – under ledning av hantverksmästare.

Adress: Angla by i Leisi kommun

Läs mer →

Sevärdheter

Vilsandi nationalpark

Till Vilsandi nationalpark hör ett antal öar och klippor där sjöfåglarna har haft ett skyddsområde sedan 1910. Den största ön heter Vilsandi och är ett internationellt känt fågelreservat med över 250 registrerade arter. Vilsandis stolthet är den gamla fyren i huggen kalksten.

Läs mer →

Moon (Muhu)

Färjan från Virtsu i fastlandet lägger till vid Moon när du ska till Ösel. Öarna sitter ihop med en vägförbindelse. Moon är Estlands tredje största ö och är absolut värd att besöka, med sina kyrkor, intressant arkeologi och geologi, vacker natur, stolta hantverkstraditioner och små gästhus.

Adress: Moon

Läs mer →

Pädaste Herrgård på Moon

Hos femstjärniga Pädaste Mõis upplever du lyxigt boende vid vattnet. Herrgården drivs av eldsjälen Imre Sooäär som sett till att byggnaden totalrenoverats. Här finns en praktfull park, fin restaurang, bar, vinkällare och ett ekologiskt spa. Kändisar från hela världen hittar hit!

Läs mer →

Adress: Moon

Muhu Katarinakyrka på Moon

Katarinakyrkan på Ösels grannö Moon är en av de vackraste och äldsta lantkyrkorna i Estland. I koret finns värdefulla väggmålningar från 1200-talet. Kyrkan är öppen på sommaren måndag–söndag kl 10–18.

Adress: Moon

Läs mer →

Sevärdheter

Koguva by på Moon

Den gamla fiskebyn Koguva är som Skansen i miniatyr – fast på riktigt, för människor bor faktiskt här. De gamla husen är bevarade och renoverade och här finns också museum, konstutställningar och kafé.

Adress: Moon

Läs mer →

För barn

Muhu strutsfarm på Moon

Här kan barnfamiljer få pippi på strutsfåglar som emuer, strutsar och nanduer! Till råga på allt har de sällskap av känguruer. Man kan mata de nyfikna fåglarna direkt ur handen, och i sommarkaféet serveras kakor, strutskött m.m. Dessutom finns det en liten butik.

Adress: Nautse by, Moon

Läs mer →

Spa på Grand Rose Spa Hotel

En avkopplande spa- och bastuanläggning på Grand Rose Spa Hotel. Njut av fina stunder med hela familjen. Bada i saltvatten i en väldesignad bassäng. För de allra minsta familjemedlemmar finns Sköldpaddans barnbassäng. Olika bastur – med låga temperaturer och aromer, ångbastu, hamam samt finsk bastu. Njut av sköna kropps-, värme- och vattenbehandlingar.

Adress: Tallinna 15, Kuressaare

Läs mer →

Restauranger

Mönusa Villemi Pubi

Ett ställe i engelsk stil med mysiga hörnor samt plats för större sällskap.

Adress: Tallinna 63B, Kuressaare

Läs mer →

Trahter Veski

Veski, som är inhyst i en gammal kvarn, är en populär taverna. Detta är en restaurang för alla som älskar husmanskost.

Adress: Pärna 19, Kuressaare

Läs mer →

La Perla

En trivsam liten italiensk restaurang inne i Kuressaare. God mat till rimliga priser.

Adress: Lossi 3, Kuressaare

Läs mer →

GOSPA Cuisine

Den här restaurangen är något speciellt för dig som följer en lite mer balanserad och kolhydratfattig diet! GOSPA med sin avslappnade miljö ligger i Georg Ots Spa Hotell och erbjuder många smakrika rätter.

Adress: Tori 2, Kuressaare

Läs mer →

Restauranger

Chameleon Cafe-Lounge

Chameleon är ett trendigt ställe som öppnades år 2008. Här hittar du en lite mer pulserande stämning och ett härligt sortiment av olika maträtter, trendiga drinkar och musik att chilla till.

Adress: Kauba 2, Kuressaare

Läs mer →

Varuhus

Auriga shoppingcenter

Det nya shoppingcentret Auriga som ligger alldeles vid utkanten av Kuressaare är det största på Ösel. Här hittar du ett stort antal affärer för olika smaker och behov.

Adress: Tallinna 88, Kuressaare

Läs mer →

Saaremaa Kaubamaja

Ett av Ösels äldsta varuhus välkomnar dig mitt i staden. På varuhusets två våningsplan hittar du det mesta, från hushållsvaror till kosmetik, smycken och apotek. Stor bevakad parkering bakom huset gör det bekvämt att besöka varuhuset med bil.

Adress: Raekoja 1, Kuressaare

Läs mer →

Ferrum Shoppingcenter

Moderna Ferrum shoppingcenter öppnades 2002. Det är berömt för sin arkitektur.

Adress: Tallinna 8, Kuressaare