Prisvärda familjekryssningar


Visst är det skönt att resa bort en stund tillsammans med hela familjen. Minisemestra till Helsingfors, Tallinn, Riga, Åbo eller Åland – vi har de rätta familjepaketen. Familjehytter, hytter med mumintema, mat för alla smaker och busiga aktiviteter, både ombord och iland. För shoppingsugna finns butiker för både vuxna och barn och underhållning i alla dess former.

Boka en kryssning eller stanna kvar en natt på hotell. Välj bland olika familjepaket och få ut så mycket som möjligt av resan.

 • Image

  LOV OMBORD

  Njut av lov ombord något av våra fartyg. Välj mellan 23-timmarskryssning eller kryssning med en dag i land i Helsingfors, Tallinn eller Riga.
  Vi har något för alla åldrar.

  Pris från 120:-/hytt (1-4 personer)

 • Image

  DAGSKRYSSNING

  Börja dagen på bästa sätt med en härlig frukost ombord Baltic Princess. Lek i landlandet, shoppa i tax-freen och njut av en dag till havs. I Åbo byter du fartyg till Galaxy för nya upplevelser ombord.

  Pris från 20:-/pers

 • Image

  BO ÖVER EN NATT

  Stanna en eller flera nätter på hotell och njut av flera dagar på din destination. Vi har familjehytter ombord och familjerum på hotellen. Läs mer nedan.
 • Image

  LOV OMBORD

  Njut av lov ombord något av våra fartyg. Välj mellan 23-timmarskryssning eller kryssning med en dag i land i Helsingfors, Tallinn eller Riga.
  Vi har något för alla åldrar.

  Pris från 120:-/hytt (1-4 personer)

 • Image

  DAGSKRYSSNING

  Börja dagen på bästa sätt med en härlig frukost ombord Baltic Princess. Lek i landlandet, shoppa i tax-freen och njut av en dag till havs. I Åbo byter du fartyg till Galaxy för nya upplevelser ombord.

  Pris från 20:-/pers

 • Image

  BO ÖVER EN NATT

  Stanna en eller flera nätter på hotell och njut av flera dagar på din destination. Vi har familjehytter ombord och familjerum på hotellen. Läs mer nedan.

Hotellpaket

Scandic Marski

Boka en familjeresa och bo på populära Scandic Marski centralt beläget i hjärtat av Helsingfors! Upplev Sea Life som är ett spännande undervattenzoo med hajar, rockor, sjöhästar och korallfiskar. Köp biljetten i samband med din resa eller ombord på fartyget.

Läs mer »

Pris från 2331:-/familj 

I prisexemplet ingår:
- båtresa, hel B-hytt
- hotellnatt i familjerum inkl frukost för två vuxna, två barn (0-11 år)
- kvällsbastu, morgonbastu (lör-sön) samt tillgång till gym

Boka

Scandic Park

Ett trevligt, högklassigt hotell som ligger en kort promenad från Helsingfors centrum. Perfekt om du vill besöka Olympiastadion, Nationaloperan, Nationalmuseet, Borgbackens nöjesfält eller undervattensvärlden SEA LIFE.

Pris från 2010:-/familj

I prisexemplet ingår:
- båtresa, hel B-hytt
- 1 hotellnatt i dubbelrum inkl frukost för två vuxna, två barn (0-11 år)
- inträde till pool

 

Boka

För barn

Sea Life

Ta med barnen på en sagolik och lärorik resa i undervattensvärlden Sea Life. SEA LIFEs nya fantastiska upplevelsebassäng öppnar i slutet på januari! Har du alltid undrat hur en sjöstjärna, sjöborre eller sjögurka ser ut på nära håll? SEA LIFEs nya upplevelsebassäng öppnas i slutet av januari. Då är det möjligt att bekanta sig med dessa och många andra djur riktigt nära! Vår sakkunniga personal presenterar bassängens invånare och det finns även möjlighet att du får känna på något! Här kan du på nära håll bekanta dig med hajar, pirayor, pilgiftsgrodor, rockor, maneter, sjöhästar och många andra havsdjur. Sea Life ligger vid Borgbacken, ta spårvagn 3T eller 3B. Boka i samband med din resa.

Förmånliga priser för Club One-medlemmar »


1.1 - 31.5 och 1.9 - 31.12.2017
96 kr/vuxen
72 kr/barn (3-14 år)

1.6 - 31.8 2017
120 kr/vuxen
96 kr/barn (3-14 år)

144:–

Vuxen: 144:–
Barn 3 - 14 år 96:–
Barn 0-2 år gratis

 

Boka

Tropicario

Tropicario är Nordens modernaste tropiska djurhus, med fokus främst på ormar och ödlor. I utställningen finns också bland annat fåglar och fiskar. Upplev ett äventyr i ormarnas och ödlornas värld. På plats finns fler jätteormar än någon annanstans i Norden. Se ödlorna gona sig, sköldpaddorna simma och spindlarna invänta nästa måltid. 

 

Färdsätt: bussar: 70T, 62, 64, 65A, 66A, 66, 67, 70V, 72, spårvagnar: 1, 1A, 7A, 7B.

Serena Vattenpark

Nordens största vattenpark med ständig tropisk värme, en oas av upplevelser. Vattenfall, terrass- och bubbelpooler, barn- och vågbassänger och vattenrutschbanor. Den 140 meter långa Vildmarksfloden bjuder på skummande forsar och lugna vatten. Våghalsarna åker rutschbanan Black Hole, där ljus- och ljudeffekter ger en helt ny äventyrsupplevelse!

 

 • www.serena.fi
 • Tornimäentie 10 i Esbo

 • Buss 355T från Kamppi busstation (ej söndagar)

Flamingo Spa & Vattenpark

Finlands största nöjes- och köpcenter. Njut av välgörande wellnessbehandlingar och busa med barnen i vattenparkens vilda och snabba rutschbanor. Imponerande är också den vilt forsande floden, vattensprutande gejsrar, streampoolen samt hoppbassäng och sportbassäng för olika vattenspel.

 

Färdsätt buss 613K och 611Z från Järnvägstorget, se www.reittiopas.fi.

Vetenskapscentret Heureka

Heurekas utställningar är interaktiva, så du får själv vara med och experimentera. Huvudutställningen omfattar drygt 200 utställningsobjekt från olika vetenskapsområden samt verkstäder och experimentstationer. Verne-teatern är en unik planetarieteater med en 500 kvm kupolyta, på vilken bland annat superfilmer visas.

 

Färdsätt: lokaltåg R, H, K, T, N & I från Helsingfors järnvägsstation, stig av vid Dickursby (Tikkurila) station (ca 15 min.), 7B.

Lekgrottan Helsinki Playground

Leikkiluola Helsinki Playground är ett över 1000 m2 stort lekställe för barn i alla åldrar. Här kan barnen hoppa studsmatta eller hoppberg eller leka i Lego-området. För de yngre barnen finns ett eget mjukt lekområde. Även olika spel finns, samt cafeteria med tilltugg och förfriskningar. Leikkiluola har öppet sju dagar i veckan.

 

Murulandia

Murulandia är en temapark för hela familjen. Barnen kan utforska omgivningarna med alla sinnen och på ett roligt sätt lära sig en massa nya saker. Alla besökare kan också ta del av spännande finländsk historia, kultur och traditioner.


Käenkuja 1B, Helsinki Sörnäinen

 

Hotellpaket

Scandic Julia

Ta med familjen till nyrenoverade Scandic Julia som välkomnar såväl gamla som nya gäster. Hotell Scandic Julia ligger nära många av Åbos sevärdheter, som stora torget och Åbo domkyrka.

Läs mer »

Familjepaket

fr. 1490:-

I prisexemplet ingår:
- båtresa, hel B-hytt (utresa nattur hemresa nattur)
- en hotellnatt i dubbelrum med två extrabäddar inkl frukost för två vuxna och två barn upp till 11 år.

Boka

Holiday Club Caribia

Ta med familjen till Östersjöns eget Karibien - Holiday Club Caribia, nära Åbo centrum. Ett underbart äventyrsbad för hela familjen med flera pooler, restauranger, caféer och barer.

Läs mer »

Familjepaket
fr 2340:-

Ingår:
- båtresa, E4-hytt (utresa nattur, hemresa nattur)
- en hotellnatt i dubbelrum inkl frukost för två vuxna och två barn upp till 11 år
- inträde till bad

Begränsat antal platser.

Boka

Nådendal Spa

På Nådendal Spa finns allt du kan tänkas behöva för en välgörande semester. Fina poolområden med fem olika pooler, härliga spa-behandlingar, barnmenyer och lekrum. Minigolf, cyklar att hyra och ett ”minitåg” som tuffar mellan Gamla stan och Nådendal Spa.

Läs mer »

Nådendal Spa, Classic rum från 2780:– per familj

Ingår: 
Ingår: båtresa, E4-hytt, 1 natt i Åbo, Classic rum (2 vuxna+ 2 barn, 0-17 år), hotellfrukost, inträde till bad.

Boka

För barn

SuperPark

SuperPark - En inomhushall fylld av aktiviteter. 
Ett äventyr för liten och stor. Det finns ett Äventyrsområde särkilt planerat för barn. I spelarenan Game Arena går det att pröva olika idrottsgrenar, medan Freestylehallen är för fartgrenar, så som skate- och scootpark och göra trick på trampolinerna. 

Läs mer »

Äventyrsområde -  Klättra högt, hoppa på trampoliner, hängglid, åk utför eller trampa trampbil!

Game Arena - Du kan öva att slå och kasta bollar i boboll och baseboll. Testa också frisbeegolf, gatubasket och det superroliga fotbollsflipperspelet! I Game Arenan kan du spela en längre match innebandy eller något annat bollspel.
Freestylehallen - Skate- och scootpark, trampoliner, skumgummihav, parkour och parketten ger dig nya möjligheter att testa dina gränser. Här kan du också göra freestylehopp där du landar mjukt i ett skumgummihav. 

SuperPark ligger intill Holiday Club Caribia. Stanna kvar på Caribia eller besök Caribias badavdelning med vattenrutchbanor - roligt för hela familjen. Vuxna kan även passa på och boka spabehandlingar.

 

 

 

1.1 – 31.5 2017:
144:- från 4 år

1.6 – 31.12 2017 :
150:- från 4 år
Barn 0-3 år gratis

Öppettider
Alla dagar 11.00-20.00

Jukupark + Superpark – kombibiljett 288:- per person (Barn 0-3 år Gratis)

Minigolf Hohtogolf West Coast

Hohtogolf West Coast vid Salutorget är Europas första minigolfbana där man spelar i ett mörkt rum med lysande kanter på banorna och oväntade specialeffekter. Hohtogolf West Coasts utrymmen är belägna inomhus, så därför är det möjligt att spela minigolf året runt. Från Tropical-baren får man köpa kylda drycker (utskänkningstillstånd i hela utrymmet, även på banorna).

Hotellpaket

Hotell Pommern

Nyhet! Hotell Pommern har renoverats och öppnades igen, våren 2015. Med 95 nya och fräscha rum av hög standard. En helt ny restaurang som gästas av kända nordiska kockar. Och Muminrum för barnfamiljen! Är det här hotellet helt klart värt ett besök.

Pris från 2200:-/familj

I prisexemplet ingår:
- däckplats
- 1 hotellnatt i Mariehamn, familjerum inkl frukost för två vuxna, två barn (0-11 år)

Boka

För barn

Smart Park

2015 öppnade en ny familjepark som bygger på pedagogiska upplevelser. Att lära sig av leken. Testa bilbana, Segway eller båt. Bygg sandslott eller koja. Klappa djur och spela äventyrsgolf. Inomhus finns ett experimentarium och en illusionsbana som leker med hjärnan. Smart Park ligger 25 min med bil från Mariehamn på Eckerö.

Piratklubben

Bli medlem i Ålands egen barnklubb – Piratklubben och få tips om skattjakter och andra barnaktiviteter på Åland. Medlemskapet är gratis. Klubbens maskot Peppi Pirat är en sprallig ekorrtjej som ordnar en massa skoj för alla barn.

Badhuset Mariebad

Förutom alla fina stränder finns det ett äventyrsbad mitt i Mariehamn. På Badhuset Mariebad hittar du vattenrutschbanor, bassänger ute och inne, bubbelpool, strömkanal, motions- och barnbassäng, flera bastur och spa. Passar för alla åldrar.

 

Öppettider    
Mån       12.00–22.00
Tis–fre   10.00–22.00
Lör–sön 10.00–18.00

 

Sjöfartsmuseum

På Sjöfartsmuseet finns mycker roligt för hela familjen. Här hittar du en mast att klättra i, en livflotte och flera typer av fartygsbostäder att stiga in i. Ett stuvningspussel, en lasthanteringsstation och en bryggsimulator. Skeppsråttan Ruby är museets maskot och har byggt egna utställningar runt om i museet. Och ett rum för alla barn – Rubys rum. Här kan du leka och pyssla. Missa inte museets skattjakt!

Öppettider jun–aug
Dagligen 10.00–17.00

Hotellpaket

Tallink Spa Hotell

Tallink Spa Hotel ligger centralt i Tallinn. Hotellets breda spektrum av rumstyper och spakoncept lockar både barnfamiljer och lyxsugna resenärer. Aqua Spa med pooler och bastur lockar dagsbesökare samt besökare till skönhetssalongen Hera Salong.

Pris från 2370:-/familj

I prisexemplet ingår:
- båtresa, hel B-hytt
- en hotellnatt i Deluxe-dubbelrum inkl frukost för två vuxna och två barn upp till 11 år
- inträde till Aqua Spa

Boka

För barn

Aqua Spa

Tallink Spa Hotel stoltserar med badanläggningen Aqua Spa. Koppla av i en lyxig miljö bland fontäner och statyer, bada i ett flertal pooler och jacuzzier samt njut av en drink i poolbaren medan barnen roar sig i barnpoolen. Därtill många olika bastur.

Tallinn Zoo

I stadsdelen Rocca al Mare finns en av de mest intressanta djursamlingarna i hela Nordeuropa, spridd över ett enormt bälte av skogsmark. Här finns mängder med olika djur och Barnens Zoo ger minstingarna chansen att träffa söta små djur som kaniner.

Miia-Milla-Manda-museet

Reser du med småbarn får du bara inte missa detta fartfyllda museum med lekfulla utställningar och barnteater. Det ligger i Kadriorg-parken, 1,5 km från centrum. Med spårvagn 1 och 3 tar du dig enkelt till parken och museet.

Energia Upptäckarcentrum

Är du nyfiken på vetenskap? Det familjeorienterade centret Energia ligger i en unik industriell kulturmärkt byggnad och fokuserar främst på natur, teknik och fysik. Energia Upptäckarcentrum ligger ca 200 m från Tallink Spa Hotel. Här finns olika utställningar om electricitiet, energi, astronomi, rymdprojekt, ljud, syn och känsel. Det roligaste är att du själv får testa på allt. Roligt för både barn och vuxna!

Öppettider
Mån–fre 10.00–19.00
Lör–sön 11.00–19.00

CityJungle Minigolf

Det första och största äventyrsgolfcentrum i Baltikum. CityJungle Minigolf ligger centralt vid Frihetstorget intill Gamla stan. En härlig fritidsaktivitet – minigolf med specialeffekter inomhus. Passar barn och vuxna från 7 år.
  Öppettider
Mån–tor 14.00–22.00
Fre 14.00-23.00
Lör–sön 10.30-23.00

Skypark

Skypark är ett lekcentrum med hoppborgar, studsmattor och rutschkanor. Och ligger några kilometer utanför Tallinns centrum, men det tar endast cirka 10 minuter med buss. Skypark är en motsvarighet till Andys Lekland. Passar barn i olika åldrar.

Buss nr 18 avgår från Viru centrums busstation, samt buss nr 5 och 26 från Frihetstorget. Stig av vid busshållsplatsen ”Hallivanamehe”. Föredrar du att åka taxi: ta Tallink Taxi från centrum. Det kostar ca 8 €.

  Öppettider
Mån–fre 12.00–10.00
Lör–sön 10.00–22.00

Hotellpaket

Jurmala Spa Hotel

Hotellet ligger 25 kilometer från Riga på en av Lettlands mest historiska och vackra kurort - Jurmala, endast några hundra meter från den gyllene stranden längs Rigabuktens kust.

Till Jurmala Spa Hotel kan du boka följande tillägg: 
Transfer fr 350:- (1-3 personer)
Spapaket 320:- per person 
Ingår: Två behandlingar från Classical Spa och en middag på Hotel Jurmala Spa
Romantikpaket 1200:- par 
Ingår: en flaska mousserande vin och frukt vid behandling, romantiskt bad för två 30 min, helkroppsmassage 60 min.

Pris från 2180:-/familj

I prisexemplet ingår:
- båtresa, del i B4-hytt
- 2 nätter i Jurmala, familjerum (2 vuxna + 2 barn 0-11 år), hotellfrukost
- inträde till bad

Boka

För barn

Riga Zoo

Ligger i friluftsområdet Mežaparks och har öppet året runt. Här finns tigrar, björnar, giraffer, känguruer, ett tropiskt hus och mycket mer. På sommaren kan man även picknicka här. Hit kan du ta dig med spårvagn nr 11 eller 8 – hoppa av på hållplatsen Mežaparks.

Adress: Meža prospekts 1
Biljetter köpes på plats!

www.rigazoo.lv

Fantasy Planet

Fantasy Planet är ett underhållningscentrum för alla åldrar. För små barn finns det bollhav, rutschbanor och barnen kan rita och måla. Hela familjen kan spela bowling, biljard eller videospel. Fantasy Planet ligger på andra sidan Daugava floden.

Adress: Mūkusalas 71
Biljetter köpes på plats!

www.riga.fantasypark.lv/

Livu Akvaparks äventyrsbad i Jurmala

Livu Akvaparks ligger i populära kurorten Jurmala, cirka 3 mil från Riga. Här kan du spendera en hel dag med hela familjen. Det finns attraktioner för både stora och små. 

Med bil: välj motorväg A10 mot Jurmala från Riga.
Buss: Mittemot tågstationen i Riga (Satekles Street) avgår bussar var 10'nde minut. Ta buss mot Sloka (Nr: 7023) eller Dubulti (nr.7021). Gå av vid Lielupe.
Pendeltåg: Från Riga centralstation, mot Jurmala. Gå av vid stationen Bulduri. Gå över tågspåret och gå ca 7 minuter.

Adress: Viestura Street 24
Biljetter köpes på plats!

http://www.akvaparks.lv/

Riga Circus

Club One-medlemmar får 20% rabatt på ordinarie pris på biljetterna till Riga Circus.

Genom att uppvisa Club One-kortet är det möjligt att köpa 1 till 4 biljetter med rabatt.

Rabatten gäller endast på Riga Circus biljettkontor på 4 Merkela street.

Adress:Merkela iela 4, Riga, LV-1050 

www.cirks.lv

ALLTID FÖR FAMILJER

$image.alt-text.data

Familjehytter

På samtliga fartyg finns familjehytter för 4-8 personer där alla får plats tillsammans. Beställ potta, barnsäng och sängkant enkelt online och njut av härlig utsikt över havet.
 

$image.alt-text.data

Barn 0-5 år äter gratis i buffén

För kurrande små magar finns mycket gott att äta ombord. I bufférestaurangerna finns en separat barnbuffé och i vissa av à la carte-restaurangerna finns barnmeny.
 

$image.alt-text.data

Lekland för barn

Silja Land på Helsingforsfartygen hittar du på däck 7. Här kan man träffa nya kompisar, dyka i bollhavet, rita, spela spel och titta på barnprogram. På våra Tallinn- och Rigafartyg samt till Åland/Åbo finns lekland för de små och spelrum för de lite äldre barnen.