MAT & DRYCK
OMBORD

  •  

    Något för alla smaker!

    Fisk och skaldjur, sushi, läckra grillrätter och specialiteter från Norden, Italien och Ryssland är bara några av de smakupplevelser du kan få ombord på våra fartyg. Dessutom finns det alltid en bufférestaurang och enklare matalternativ för dig som vill äta något snabbt. I vissa av à la carte-restaurangerna finns barnmeny och i bufférestaurangerna finns en separat barnbuffé. Barn 0–5 år äter gratis i bufférestaurangen och barn 6–17 år har rabatterat pris. I våra à la carte-restauranger på Silja Serenade, Silja Symphony, Galaxy och Baltic Princess har barn 0–11 år rabatterat pris. För er med allergier går det alltid att ordna alternativ. Fråga bara personalen i restaurangen. Läs mer om mat och dryck ombord på respektive fartyg nedan. Förboka måltider och få bättre pris på maten.

Gruppmeny på Tavolàta

Gruppmeny för större sällskap

Är ni ett stort sällskap? Prova då med fördel vår gruppmeny på Tavolàta, Grill House eller Russain à la carte. Gruppmenyerna serveras till större sällskap (minst 8 pers) och måste förbokas 14 dagar innan avresa. Bokas endast på telefon 08 - 22 21 40.

Tavolàta 1.4–30.9 2020

Grill House 1.4–30.9 2020

Menu Nordic vår 2020

Vårens Menu Nordic

Upplev Menu Nordic – fyrarättersmeny med dryckespaket – på Bon Vivant ombord på våra fartyg till Helsingfors. Temat för vårmenyn är samarbete. Menyn är komponerad tillsammans med Serenades och Symphonys köksteam och är en kombination av innovativa idéer från nya kockar och köksmästarnas erfarenhet och kunskap. Tillsammans har de skapat en meny av mustiga smaker med modern twist.

Meny 10.1-14.5 2020

Veganska menyer ombord

VEGANSKA ALTERNATIV

Matutbudet ombord uppdateras med jämna mellanrum efter säsong men även efter nya, spännande teman. På samtliga fartyg finns både vegetariska och veganska alternativ att tillgå på någon av restaurangerna.

Störst utbud hittar du på Silja Lines fartyg (Helsingfors och Åbo), där vi stolt kan presentera flertalet veganska maträtter i restaurangerna ombord.

Barn äter gratis

Psst! Du vet väl om att barn 0–5 år alltid äter gratis i buffén tillsammans med betalande vuxen? Vi har även ett rabatterat pris för de lite äldre barnen.

Dessutom har flera restauranger separata barnmenyer där det finns massvis med gott att välja bland!

Läs mer om maten ombord nedan

HYTTSERVICE

Passa på att överraska ditt resesällskap med champagne, rosor eller choklad i hytten! När du förbeställer hyttservice får ni en härlig stund i hytten direkt när ni stiger ombord. Läs mer om vilka förfriskningar och godsaker du kan förbeställa genom att följa länken nedan. Hyttservice förbeställer du senast 4 dagar innan avresa.

Hyttservice

Nya skeppsviner ombord

Vi kan nu presentera våra nya skeppsviner, champagne och flera ölsorter. De byts ut vartannat år och skeppsvinerna väljs ut av företagets sommelierer och inköpare under blindtester och provningar. Från och med maj 2019 och framåt hittar du de väl märkta skeppsvinerna ombord på våra fartyg i taxfreen, restaurangerna och i vinbaren.

Läs mer

Tips! Förboka dina måltider ombord - då sparar du upp till 15% av priset. Måltidskupongen som du får vid förbokningen kan självklart användas som delbetalning i alla fartygets restauranger, under hela kryssningen.

Läs mer om att förboka måltider

Fast track-paketet: Förboka vårt Fast Track-paket på Galaxy, med tidigare ombordstigning, välkomstdrink, mingel och tapastallrik!

Läs mer och boka Fast Track