D-terminalen

Fartyg till Stockholm:
Baltic Queen och Victoria I.
Fartyg till Helsingfors:
Silja Europa, Star och Megastar

D-Terminal
Lootsi 13
10151 Tallinn
Tel. +372 6 318 320

Öppettider i terminalen:
Mån-fre & sön 6:00–1:00
Lör 6:00–23:00

Öppettider för bemannad incheckning:
Onsdag- Måndag kl. 06.00–22.30.
Tisdag kl. 06.00–20.30

Bagageförvaring:
Förvaringsboxar finns i terminalen mot en avgift. 
Små förvaringsboxar: höjd 42 cm, bredd 30 cm, djup 79 cm (2 EUR)
Stora förvaringsboxar: höjd 62 cm, bredd 50 cm, djup 92 cm (3 EUR)

Uttagsautomat/valutaväxling:
Uttagsautomat samt växlingskontor finns i D-terminalen.

Cafeteria:
I D-terminalen finns cafeteria.

Övrigt:
I D-terminalen finns även kiosk, blomsteraffär och souvenir/alkoholbutik.

Trafikförbindelser

Taxi
Det mesta i Tallinn ligger på bekvämt gångavstånd, men om du vill ta en taxi så kostar en resa inom city inte mer än 30-40 kronor. Vi rekommenderar Tallinks egna gula taxibilar. Club One-kort 10% rabatt, vänligen visa kortet innan resan.

Läs mer om denna tjänst www.tallinktakso.ee

Parkering

D-terminalens parkering prislista (Operatör: TLG Stividor OÜ)
Upp till 1 timma - 1 €
Upp till 2 timmar - 2 €
2 till 24 timmar - 8 €
För mer än 24 timmar blir prissättningen som för 24 timmar.
En månad - 60 € (betalning sker i förväg)*
Utöver ursprungspriset som är 0.32 € så läggs en serviceavgift samt in/ut-körning via bom (0.01 €) till på kostnaden.

För att komma in på parkeringsplatsen - ring: 70 120 012. För att komma ut från parkeringen, ring numret som står på informationsfönstret.
*Om du vill parkera en hel månad, maila till parkimine@tallink.ee. Se till att ha med din emailadress, ditt mobilnummer samt bilens registreringsnummer i mailet. Du kommer att få en faktura skickad till dig och efter betalningen genomförts kan du nyttja parkeringen.

För mer information gällande parkering - ring: 70 150 100.

Incheckning och övrig service

Passagerare med och utan fordon har separat incheckning. Valutaväxling och bankomat finns i terminalen.

Café - öppet dagligen kl 08.00-18.00.

Seaport Shop
I terminal A på tredje våningen efter passkontrollen finns en ny Seaport Shop för passagerarna utan bil. Butiken öppnar en timme före båtens avgång. Bilpassagerarnas Seaport Shop är på bilplan efter passkontroll. Preorder produkter ska tas emot där. Bilpassagerarnas Seaport Shop är öppen en timme före båtens avgångstid.

NY BILINCHECKNING I TALLINN, TERMINAL D

Från och med onsdag den 9 maj 2018 tas en ny automatiserad bilincheckning i bruk i Tallinn, Terminal D. Observera att den nya bilincheckningen har flyttats till annan plats i D-terminalen (se karta).

Tallinns hamn inför ett nytt automatiskt och bekvämt incheckningsförfarande (Smart Port) för bilresenärer där bilens registreringsnummer avläses maskinellt. Med korrekt genomförd bokning och avläsning öppnas bommarna och bilresenären får då tillträde till hamnområdet där särskilda ljustavlor visar vägen till rätt fartyg och uppställningsplats. Avsikten är att effektivisera och förenkla bilincheckningen för en smidigare reseupplevelse.

VIKTIGT ATT VETA FÖR DIG SOM BILRESENÄR (FR. O. M. DEN 9 MAJ 2018):

  • Vänligen ta del av kartan som visar vägen till den nya bilincheckningen i Terminal D i Tallinns hamn. Viktigt att notera att bilincheckningen har flyttat till ett nytt ställe. Den nya kartan hittar du här, samt på Tallinn hamns hemsida: www.portoftallinn.com/for-drivers.
  • Vänligen var ute i god tid de första veckorna efter att systemet tagits i bruk eftersom det ev. kan förekomma mindre störningar i systemet initialt.
  • Följ skyltarna, filmarkeringarna och informationen på skärmarna när du närmar dig terminalområdet, samt när du åker in i hamnområdet.
  • Ha alltid dina resehandlingar i beredskap när du närmar dig incheckningen.
  • Se till att bilens främre och bakre registreringsskyltar är väl synliga och läsliga.

OBS! 
IRON MAN TRIATHLON I TALLINN - Mellan 4 - 5 augusti kommer Iron Man triathlon äga rum i Tallinn. På grund av detta kommer det att vara en del trafikbegränsningar och vi ber er vänligen att vara beredda på att det kan ta lite längre tid att ta sig till terminalen. Läs mer här.

BYGGNADSARBETEN I TALLINN, TEMINAL D - Måndag den 25 juni påbörjas byggnadsarbeten i Tallinns hamn, Terminal D. På grund av detta kommer passagerarvägarna i terminalen för avstigning och påstigning till fartygen att ändras. Vi ber er vänligen att notera de nya väganvisningarna och vara beredda på att det kan ta lite längre tid att passera genom terminalen och för ombordstigning på fartygen t o m mitten av oktober.