Åbo

 

UPPLEV | NJUT | MÖT

arrow

Åbo

 

UPPLEV | NJUT | MÖT

arrow

UPPLEV REFORMATIONEN

HISTORISK UTSTÄLLNING PÅ ÅBO SLOTT

ÅBO Den finska reformationen gav religiösa frågor en avgörande roll i politiken och innebar en stor omvälvning för samhället.

Läs mer →

Banbrytande Keramikkonst

Utställning med poinjären Rut Bryks konst

ÅBO En unik chans att se Rut Bryks banbrytande keramikkonst. Utställningen är den mest omfattande till dags dato. Läs mer →

Shoppa i Åbo

LOKAL DESIGN OCH NATURMATERIAL

ÅBO Inte bara en mysig familjevänlig stad, utan en liten pärla när det gäller finsk design. Åbo överraskar om man vet vart man ska gå.
 

Läs mer →

KULTUR, MAT OCH SPA

MYSIGA ÅBO

ÅBO Upptäck Finlands äldsta stad! Med torg och byggnader från medeltid till nutid lockas turister från världens alla hörn. Njut av konst och kultur eller koppla av med poolbad och spa.

Läs mer →

SKÅLA I ÅBO

Pampiga pubar och goda cocktails

ÅBO Åbos barliv domineras av originella pubar och chicare cocktailbarer. Flera av pubarna huserar i historiska lokaler som stans gamla skola och bank. Är du sugen på en drink eller champagne finns sådana möjligheter också.

Läs mer →

FIKA I ÅBO

Prisbelönta bakverk

ÅBO Åbos rika kaféutbud erbjuder allt från studentkaffe och traditionella bakelser till organiska surdegsbröd och lyxiga bakverk. De flesta kaféerna ligger längs ån eller på gatorna runt det stora torget.

Läs mer →

Smaka på Åbo

Förfinad svenskfinsk husmanskost

ÅBO Åbo har profilerat sig som Finlands mest nyskapande restaurangstad bredvid Helsingfors. Utbudet är ofta en fusion av det svenska och finska köket med en kontinental touch.

Läs mer →

FAZER CAFÉ - Klassiskt café

EN SMARRIG FÖRVANDLING

ÅBO Sugen på lite klassiska Fazerbakverk? I Åbo finns numera ett Fazer Café i det välkända apotekshuset på Auragatan intill salutorget. Varför inte testa riktiga klassiker som potatisbakelse, bebébakelse eller sachertårta?

Läs mer →

SMAKA DIG IGENOM ÅBO

ÅBO FOOD WALK

ÅBO Nu samlas några av Åbos bästa restauranger under begreppet Food Walk och bjuder på ett smakprov av lokala delikatesser och spännande smaker. En kulinarisk resa till fots helt enkelt. Utan att behöva välja.

Läs mer →

FRESTELSER I ÅBO

FRÅN SKOG OCH MARK

ÅBO Den som besöker den trendiga restaurangen Kaskis i Åbo kan egentligen bara vara säker på en sak: att häpnas över det som så vackert har lagts upp på tallriken.
 

Läs mer →

PAULA WILSON

PILGRIMSFÄRD TILL FYREN

ÅBO Det finns en sak varje finländare måste göra en gång i livet: besöka Bengtskärs fyr. Nordens högsta fyr har genom åren blivit en symbol för det fria Finland och i dag driver Paula Wilson och hennes man Per hotell här.

Läs mer →

ÅBOTIPS FRÅN SOCIALA MEDIER

#MITTÅBO

ÅBO Tillrättalagda broschyrer och opersonliga turistfällor vik hädan – den nya stadsguiden hittar du på sociala medier. Här delar bloggkollektivet bakom Mitt Åbo med sig av sina bästa smultronställen.

Läs mer →

JENNY PUPUTTI

MED SKOGEN INPÅ KNUTEN

ÅBO Den talangfulle smyckesformgivaren Jenny Puputti hämtar sin skaparkraft och inspiration i den magiska miljön runt omkring Åbo – och hon drömmer nu om ett ordentligt internationellt genombrott.

Läs mer →

LÄS MER OM KRYSSNING TILL ÅBO