Åbo

 

UPPLEV | NJUT | BO

arrow

Åbo

 

UPPLEV | NJUT | BO

arrow

APPLÅDERA I ÅBO

ROCKFESTIVALER OCH TORNERSPEL MÖTER TEATER OCH OPERA

ÅBO Det rika kulturlivet i Åbo står aldrig still. Vad sägs om tornerspel, animerad film, elektronisk popfestivaler, rockkonserter, teater och klassisk musik?

Läs mer →

AKTIVERA DIG I ÅBO

VATTENLEK, MUMINTROLL OCH MINIGOLF I NEON

ÅBO Åbo är verkligen staden för den lekfulla och äventyrslystna. Du hittar allt från motorsport och havsbad till minigolf i nattklubbsmiljö och den färgsprakande Muminvärlden.

Läs mer →

BETRAKTA I ÅBO

HISTORIA MÖTER MUSIK OCH KONST

ÅBO Här möts den finska medeltiden och renässansen med 1800-talets hantverkshistoria och högborgerliga extravaganser. Men även lokal musik- och konsthistoria som gett genklang internationellt.

Läs mer →

UPPLEV REFORMATIONEN

HISTORISK UTSTÄLLNING PÅ ÅBO SLOTT

ÅBO Den finska reformationen gav religiösa frågor en avgörande roll i politiken och innebar en stor omvälvning för samhället.

Läs mer →

Shoppa i Åbo

LOKAL DESIGN OCH NATURMATERIAL

ÅBO Inte bara en mysig familjevänlig stad, utan en liten pärla när det gäller finsk design. Åbo överraskar om man vet vart man ska gå.

 

Läs mer →

KULTUR, MAT OCH SPA

MYSIGA ÅBO

ÅBO Upptäck Finlands äldsta stad! Med torg och byggnader från medeltid till nutid lockas turister från världens alla hörn. Njut av konst och kultur eller koppla av med poolbad och spa. Läs mer →

RELAXA I ÅBO

Lyxspa, karibiska vattenlekar och bastubad

ÅBO Åbo har ett varierat utbud av spa- och badanläggningar. Här hittar du allt från vattenlekar i karibisk anda och uppvärmda utomhuspooler till blodigelbehandling och infraröd bastu.

Läs mer →

SKÅLA I ÅBO

Pampiga pubar och goda cocktails

ÅBO Åbos barliv domineras av originella pubar och chicare cocktailbarer. Flera av pubarna huserar i historiska lokaler som stans gamla skola och bank. Är du sugen på en drink eller champagne finns sådana möjligheter också.

Läs mer →

FIKA I ÅBO

Prisbelönta bakverk

ÅBO Åbos rika kaféutbud erbjuder allt från studentkaffe och traditionella bakelser till organiska surdegsbröd och lyxiga bakverk. De flesta kaféerna ligger längs ån eller på gatorna runt det stora torget.

 

Läs mer →

Smaka på Åbo

Förfinad svenskfinsk husmanskost

ÅBO Åbo har profilerat sig som Finlands mest nyskapande restaurangstad bredvid Helsingfors. Utbudet är ofta en fusion av det svenska och finska köket med en kontinental touch.

Läs mer →

FAZER CAFÉ - Klassiskt café

EN SMARRIG FÖRVANDLING

ÅBO Sugen på lite klassiska Fazerbakverk? I Åbo finns numera ett Fazer Café i det välkända apotekshuset på Auragatan intill salutorget. Varför inte testa riktiga klassiker som potatisbakelse, bebébakelse eller sachertårta?

Läs mer →

FRESTELSER I ÅBO

FRÅN SKOG OCH MARK

ÅBO Den som besöker den trendiga restaurangen Kaskis i Åbo kan egentligen bara vara säker på en sak: att häpnas över det som så vackert har lagts upp på tallriken.
 

Läs mer →

Bo

Bo på Holiday Club Caribia

Familjehotell med pirat-tema

 

ÅBO Holiday Club Caribia har något för hela familjen. Här hittar du vattenlekar, äventyrsland, spa, kiosk och ett antal pubar och restauranger. Läs mer →

Bo på Marina Palace

Retro-modernt hotell vid aura å

ÅBO Radisson Blu Marina Palace ligger centralt men ändå avskilt vid Aura å. Med sitt läge och lyxiga, men ändå intima inredning, erbjuder hotellet hög mysfaktor i en elegant miljö.

Läs mer →

Bo på Nådendal Spa

Finlands största spa och hotellanläggning

ÅBO Intill den idylliska sommarstaden Nådendal ligger en av Nordens största spa-anläggning med flera restauranger, pooler, träningslokaler och skönhetsbehandlingar. Läs mer →

 

LÄS MER OM KRYSSNING TILL ÅBO