Åbo

 

UPPLEV | NJUT | MÖT

arrow

Åbo

 

UPPLEV | NJUT | MÖT

arrow

Sommarmys i pittoreska Nådendal

Besök en klassisk finsk badort

ÅBO Nu för tiden är kanske Nådendal mest känt för Muminvärlden. Men det finns mycket annat att se och göra här. Den livliga småbåtshamnen erbjuder många vattenaktiviteter och stranden bakom krönet lovar lata dagar i sanden.

Läs mer →

Skärgårdstur med buffé

Ät lunch eller middag på m/s rudolfina

ÅBO Njut av Åbos vackra skärgård medan du äter lunch eller middag. Mellan maj och september gör m/s Rudolfina dags- och kvällskryssningar där det serveras fräsch buffé.

Läs mer →

APPLÅDERA I ÅBO

ROCKFESTIVALER OCH TORNERSPEL MÖTER TEATER OCH OPERA

ÅBO Det rika kulturlivet i Åbo står aldrig still. Vad sägs om tornerspel, animerad film, elektronisk popfestivaler, rockkonserter, teater och klassisk musik?

Läs mer →

AKTIVERA DIG I ÅBO

VATTENLEK, MUMINTROLL OCH MINIGOLF I NEON

ÅBO Åbo är verkligen staden för den lekfulla och äventyrslystna. Du hittar allt från motorsport och havsbad till minigolf i nattklubbsmiljö och den färgsprakande Muminvärlden.

Läs mer →

BETRAKTA I ÅBO

HISTORIA MÖTER MUSIK OCH KONST

ÅBO Här möts den finska medeltiden och renässansen med 1800-talets hantverkshistoria och högborgerliga extravaganser. Men även lokal musik- och konsthistoria som gett genklang internationellt.

Läs mer →

HÄR BÖRJAR SOMMAREN

EN FINSK SKÄRGÅRDSIDYLL

NÅDENDAL 15 kilometer från Åbo öppnar skärgårdskrogarna sina uteserveringar vid gästhamnen. Gallerier, presentbutiker och små caféer slår upp portarna för säsongen. Sommaren har kommit till Nådendal.

Läs mer →

RELAXA I ÅBO

Lyxspa, karibiska vattenlekar och bastubad

ÅBO Åbo har ett varierat utbud av spa- och badanläggningar. Här hittar du allt från vattenlekar i karibisk anda och uppvärmda utomhuspooler till blodigelbehandling och infraröd bastu.

Läs mer →

SKÅLA I ÅBO

Pampiga pubar och goda cocktails

ÅBO Åbos barliv domineras av originella pubar och chicare cocktailbarer. Flera av pubarna huserar i historiska lokaler som stans gamla skola och bank. Är du sugen på en drink eller champagne finns sådana möjligheter också.

Läs mer →

FIKA I ÅBO

Prisbelönta bakverk

ÅBO Åbos rika kaféutbud erbjuder allt från studentkaffe och traditionella bakelser till organiska surdegsbröd och lyxiga bakverk. De flesta kaféerna ligger längs ån eller på gatorna runt det stora torget.

 

Läs mer →

Smaka på Åbo

Förfinad svenskfinsk husmanskost

ÅBO Åbo har profilerat sig som Finlands mest nyskapande restaurangstad bredvid Helsingfors. Utbudet är ofta en fusion av det svenska och finska köket med en kontinental touch.

Läs mer →

FAZER CAFÉ - Klassiskt café

EN SMARRIG FÖRVANDLING

ÅBO Sugen på lite klassiska Fazerbakverk? I Åbo finns numera ett Fazer Café i det välkända apotekshuset på Auragatan intill salutorget. Varför inte testa riktiga klassiker som potatisbakelse, bebébakelse eller sachertårta?

Läs mer →

FRESTELSER I ÅBO

FRÅN SKOG OCH MARK

ÅBO Den som besöker den trendiga restaurangen Kaskis i Åbo kan egentligen bara vara säker på en sak: att häpnas över det som så vackert har lagts upp på tallriken.
 

Läs mer →

PAULA WILSON

PILGRIMSFÄRD TILL FYREN

ÅBO Det finns en sak varje finländare måste göra en gång i livet: besöka Bengtskärs fyr. Nordens högsta fyr har genom åren blivit en symbol för det fria Finland och i dag driver Paula Wilson och hennes man Per hotell här.

Läs mer →

ÅBOTIPS FRÅN SOCIALA MEDIER

#MITTÅBO

ÅBO Tillrättalagda broschyrer och opersonliga turistfällor vik hädan – den nya stadsguiden hittar du på sociala medier. Här delar bloggkollektivet bakom Mitt Åbo med sig av sina bästa smultronställen.

Läs mer →

JENNY PUPUTTI

MED SKOGEN INPÅ KNUTEN

ÅBO Den talangfulle smyckesformgivaren Jenny Puputti hämtar sin skaparkraft och inspiration i den magiska miljön runt omkring Åbo – och hon drömmer nu om ett ordentligt internationellt genombrott.

Läs mer →

LÄS MER OM KRYSSNING TILL ÅBO