Vinteräventyr i Tallinn

 

UNIKA NATURUPPLEVELSER I VINTER

Släpp ut äventyraren i dig! Isfiske och hundsläde tar fram urmänniskan i dig. Är du mer av en citymänniska kanske stadsskridskoåkning är mer din grej? För den frusne finns det en hel bastuby att ta sig an. Tallinn med närliggande natur erbjuder något för alla vinterälskare.

 

Skridskor

Öva dina skridskomoves i Gamla Stan

Den populära pop-up-skridskobanan Harju ligger idylliskt mellan Harjugatan och den historiska Niguliste kirik (St:Nicholaskyrkan). Banan som är öppen från morgon till kväll välkomnar både mindre och större sällskap. Så snöra upp skridskorna och ge dig ut på isen medan musiken ljuder ur högtalarna och den mysiga kvällsbelysningen skimrar i kapp.

NÄR: 25.11 2017 - 30.3 2018
LÄS MER: uisuplats.ee/en/ice-rink
 

Hundfärd

Unik hundfärd

Upplev tjusningen av knastrande snö under din släde medan ett flåsande hundspann drar dig genom skog och mark. Denna unika upplevelse måste upplevas live. Med bara en timmes bussfärd från Tallinn, med stopp vid det vackra Jägalavattenfallet, når du vildmarken där slädhundarna lever och verkar. Upphämtning sker på önskat hotell.

NÄR: När det finns snö
LÄS MER: tallinndaytrip.com/tours/tour-to-husky-park-and-dog-sled-ride/
 

Bastuby

Hett om öronen på Saunaküla

I denna unika bastuby hittar du rysk, finsk, estnisk och svensk bastukultur. De individuella husen kan hyras per timme och uppåt. Vissa har även sängar för övernattning. Stugorna går också att hyra för fester och eventverksamhet. Så vill du bjuda dina vänner eller kollegor på en riktig bastuupplevelse de sent glömmer, är Saunaküla det självklara valet.

LÄS MER: saunamaailm.ee/en
 

Isfiske

Isfiske på Viitnasjön

Omgiven av en rå skogsnatur formad under istiden kan du isfiska gädda och abborre på den pittoreska Vittnasjön. En instruktör förser dig med all utrustning du behöver. Det enda du behöver komma ihåg är att kläd dig riktigt varmt. Upphämtning sker på önskat hotell.

NÄR: 01.12 2017 - 31.03 2018
LÄS MER: tallinndaytrip.com/tours/ice-fishing-experience/
 

LÄS MER OM KRYSSNING TILL TALLINN