Gruppresa till Estland

Haapsalu & Dagö -
svenskbygderna i Estland

 

 

 

 

GRUPPRESA
PRISEX

5696:-

      /PERS

 • Följ med till det idylliska Haapsalu. Att den lilla staden för tankarna till Astrid Lindgrens värld är inte så konstigt, det är här konstnärinnan Ilon Wikland har sina rötter och fått sin inspiration när hon illustrerat Astrids böcker.

  Vi besöker Ilons sagoland där vi bland annat kan se originalteckningar av henne. Kopplingen till den svenska historien levandegörs vid vårt besök på Aibolands museum. Där vi får se spännande hantverk från trakten. Den gamla kurorten var den ryska aristokratins favorit i Estland och det är lätt att förstå varför. Vi bor på ett mysigt spa-hotell precis vid havet där vi har möjlighet till både bad och behandlingar.

  Vi tar färjan över till Dagö där vi får skåda en av världens största och äldsta fyrar och också besöka en ullfabrik som använder 100 år gamla maskiner i sin tillverkning. Innan vår resa avslutas välkomnas vi hem till svensktalande Üllo och hans fantastiska trädgård Haava taluNuckö.

  Denna gruppresa är inställd.

  Se alla paketresor för grupper

 • Priser

  Prisex 5696:– /person

  Allt detta ingår: båtresa t/r, alla måltider ombord och i land samt
  alla entrébiljetter. 2 nätter på SPA Hotell i Haapsalu. Buss med
  svensktalande guide under hela resan.

  Datum för 2020: 25-29 maj, 24-28 augusti, 14-18 september INSTÄLLD

  Se samtliga priser →
   
  HYTTKATEGORI PERSONER /HYTT PRIS /PERS
  A Premium-hytt 1 pers 7496:-
  2 pers 6076:-
  A-hytt 1 pers 6896:-
  2 pers 5776:-
  B-hytt 1 pers 6736:-
  2 pers 5696:-
   

  Se ett mer utförligt program nedan.

 • Program


  DAG 1

  17.30 Utresa från Värtahamnen i Stockholm.
  À la carte-middag ombord.  

  DAG 2

  10.00 Ankomst till Tallinn, där buss med svensktalande guide väntar för färd till Haapsalu. I Haapsalu går vi på en guidad promenad och besöker Aibolands museum, Borgen, Domkyrkan och Ilon Wiklands Museum. Lunch i Kuursaal. Övernattning på SPA Hotell Fra Mare. Middag på Taksi Puben.

 • DAG 3

  Frukost på hotellet. Avresa till Dagö med buss och färja. På Dagö möter vi Dagöseniorer. Sedan fortsätter rundturen till fyren Köpu, lunch på Söru Merekeskus och Vaelma yllefabrik innan vi vänder åter mot fastlandet. Övernattning och middag på SPA Hotell Fra Mare.
   

  DAG 4

  Tid för avkoppling i Haapsalu. På vägen tillbaka till Tallinn åker vi via en av Estlands finaste trädgårdar, Haava talu på Nuckö.

  18.00 Avresa från Tallinn. Buffémiddag ombord.
  Middag ombord.
   

  DAG 5

  10.15 Ankomst till Stockholm.

Liknande resor

En estnisk nationalskatt

I den lilla fiskebyn Viinistu, i gamla fiskekylar från Sovjettiden, gömmer sig en riktig nationalskatt. Nämligen ett konstmuseum med över 1000 tavlor, alla målade av estniska konstnärer.

Prisex: 4664:- /pers

Läs mer

Upptäck Riga

En spännande stad med mycket att upptäcka. Vi har valt ut de bästa upplevelserna när det kommer till kultur, mat och historia. Vi besöker bl a "The Beer Embassy" och Latvia Museum of Art.

Prisex: 3987:- /pers

Läs mer