Musikalen
CHESS
på svenska

På svenska teatern i Helsingfors


Kryssning
+ matiné fr
915:-
/pers

 

 

 • Silja Line är stolt samarbetspartner till Svenska Teatern i Helsingfors

  Nu presenterar vi världssuccén CHESS med musik av Björn Ulvaeus och Benny Andersson.

  Svenska Teaterns uppsättning av CHESS som spelas på svenska och är regisserad av Maria Sid, är en storslagen musikal om strategi, passion och gränser. Här flyttas fokus från schackspelet till spelet mellan människorna. Vem gör det smartaste draget och hur förändras spelet när kärleken drabbar oss? Finns det överhuvudtaget en vinnare när insatsen är någon vi älskar?

  Boka in en härlig musikalresa med Silja Line. Välj mellan Musikalkryssning, där ni går på en matinéföreställning, eller Musikalpaket med kvällsföreställning och en hotellövernattning i Helsingfors. Du som är medlem i Club One får dessutom upp till 20% rabatt på hotellpaket!

Sagt om musikalen:

"Alexander Lycke, Glenn Edell, Maria Ylipää och Johanna Ström levererar sanslöst bra sång…"
– Vasabladet

"Den musikaliska menyn slår knock på åskådaren."
– Östnyland

"Pånyttfödda Chess är en femstjärnig fullträff!"
– Helsingin Sanomat

CHESS på svenska hade premiär på Cirkus i Stockholm 2002, i regi av Lars Rudolfsson. Sedan dess har kompositören Anders Eljas gjort en ny orkestrering, vilken Svenska Teatern är första professionella teater i världen att framföra. Rollen som Florence axlas av skådespelerskan och sångerskan Maria Ylipää (Kristina från Duvemåla, Wicked, Evita), Anatolij spelas av Alexander Lycke, Glenn Edell tolkar Freddie och det nya stjärnskottet Johanna Ström spelar Svetlana.

Vårens datum 2019 →
 

MATINÉ

tors 21.3 2019 12:00
ons 27.3 2019 12:00

tors 4.4 2019 12:00
tors 11.4 2019 12:00
tis 30.4 2019 12:00

 

KVÄLLSFÖRESTÄLLNING

fre 22.3 2019 19:00
lör 23.3 2019 19:00

fre 5.4 2019 19:00 Fåtal biljetter kvar
lör 6.4 2019 19:00
fre 26.4 2019 19:00
lör 27.4 2019 19:00

 

Datum med premiumplatser  
Se platskarta →  

Priser:
 • 790:- för A-platser
 • 1180:- för Premium-platser
 • 1055:- för Premium-platser Club One-medlemmar
   

Boka kryssning + matiné

Musikalpaket med hotell

Musikalpaket
med hotell

Radisson Blu Aleksanteri

Radisson Blu Aleksanteri Hotel är ett drömhotell för gäster som älskar att känna sig som hemma. Här kan du välja om du vill koppla av i lugn och ro eller umgås med andra. Hotellet ligger i centrala Helsingfors, mitt i det eleganta designdistriktet.

Prisex 2120:– /pers.
Ingår: Båtresa t/r med del i B-hytt, en hotellnatt med del i dubbelrum inkl. frukost samt musikalbiljett till CHESS (A-plats).

BOKA MUSIKALPAKET

Hotel
Lilla Roberts

Ett elegant och modernt boutiquehotell i centrala Helsingfors, på gångavstånd från Siljaterminalen. Ett hotell för dig som uppskattar art déco-stil och den lugna och mysiga atmosfären. Ett elegant och modernt boutiquehotell i centrala Helsingfors.

Prisex 2235:– /pers.
Ingår: Båtresa t/r med del i B-hytt, en hotellnatt med del i dubbelrum inkl. frukost samt musikalbiljett till CHESS (A-plats).

BOKA MUSIKALPAKET

Scandic Simonkenttä

Ett modernt, skandinaviskt hotell bara ett stenkast från bussterminal, t-bana och järnvägsstation. Det här hotellet har nära till både krogar, shopping och sevärdheter, och från hotellrestaurangen har du en fin utsikt över staden.

Prisex 2040:– /pers.
Ingår: Båtresa t/r med del i B-hytt, en hotellnatt i dubbelrum inkl. frukost samt musikalbiljett till CHESS (A-plats).

BOKA MUSIKALPAKET

Solo Sokos Hotel
Torni

Hotellets byggnad är K-märkt och ligger mitt i Helsingfors stadskärna – nära Svenska Teatern, Järnvägsstationen och shoppingkvarteren. Solo Sokos Hotel Torni är legendariskt, med en mängd spännande historier bakom sig. Den unika atmosfären ger dig en hotellupplevelse utöver det vanliga, där varje rum har sin egen karaktär.

Prisex 2130:– /pers.
Ingår: Båtresa t/r med del i B-hytt, en hotellnatt i dubbelrum inkl. frukost samt musikalbiljett till CHESS (A-plats).

BOKA MUSIKALPAKET

Klaus K

 

Ett vackert designhotell, inspirerat av Finlands nationalepos – Kalevala. Perfekt läge i hjärtat av Helsingfors, nära till Stockmanns varuhus, Kiasma och spännande sevärdheter. Rum och interiör uttrycker fyra känslomässiga teman: mystik, passion, lust och avund. Klaus K gör din vistelse i Helsingfors till en perfekt upplevelse.

Prisex 2130:– /pers.
Ingår: Båtresa t/r med del i B-hytt, en hotellnatt i dubbelrum inkl. frukost samt musikalbiljett till CHESS (A-plats).

BOKA MUSIKALPAKET

Sokos Hotel
Presidentti

Besök det nyrenoverade hotellet Sokos Hotel Presidentti där du bor bekvämt i hjärtat av Helsingfors! Bredvid hotellet har du det moderna köpcentret Kamppi som också rymmer stationen för långfärdsbussar. Du har nära till allt i stan! På Presidentti kan du också basta, ta ett dopp i poolen och koppla av i biblioteket.

Prisex 2060:– /pers.
Ingår: Båtresa t/r med del i B-hytt, en hotellnatt i dubbelrum inkl. frukost samt musikalbiljett till CHESS (A-plats).

BOKA MUSIKALPAKET

 • CLUB ONE

  Östersjöns största kundklubb

  Missa inte att bli medlem i Club One för medlemsrabatt på ordinarie priser! Extra bra medlemspriser på alla hotellpaket och kryssningar: upp till 10% rabatt som bronze-medlem, upp till 20% rabatt som silver-medlem och upp till 30% rabatt som gold-medlem, även på Sista Minuten-priser.

  Bli medlem