Ålands skärgårdslandskap erbjuder avkoppling i romantisk stuga vid havet, camping nära naturen eller på hotell. 

På Åland finns vackert slingrande vägar att cykla på, överraskande smultronställen av olika slag, krogar med genuina smaker, sköna uteserveringar och Mariehamns mysiga stadsmiljö.

Kulturella och historiska sevärdheter, hantverk, fiske och golf sätter pricken över i:t.

Hotellpaket

Hotel Pommern

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nyrenoverade Hotell Pommern med 95 nya och fräscha rum öppnades på nytt våren 2015. Med en helt ny restaurang som gästas av kända internationella kockar lockar den besökare från hela Norden. Lokala delikatesser blandas med internationella smaker.

Ingår: 
Båtresa i del i E2-hytt, 1 hotellnatt med del i dubbelrum inkl frukost. Begränsat antal platser.

FR 775:- /PERS
UPP TILL 20% RABATT MED Club One

 

I Mariehamn kan du bo mitt i den åländska skärgårdsmiljön, och ändå befinna dig i en stad med shopping, kultur, idrott, bad och nöjen. Hotell Arkipelag är mer än ett trevligt hotell – det är Mariehamns nöjescentrum och givna träffpunkt.

Ingår: 
Båtresa i del i E2-hytt, 1 hotellnatt med del i dubbelrum inkl frukost. Begränsat antal platser.

FR 780:- /PERS
UPP TILL 20% RABATT MED Club One

 

Hotell Adlon

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Adlon är beläget alldeles vid hamnen nära kända Ålands sjöfartsmusem. På hotellet finns en trivsam bastuavdelning med pool samt pizzeria, sportbar och uteservering.

Familjepaket
Familjepaketet innehåller båtresa och en hotellnatt inklusive entrébiljett till Mariebad eller till Sjöfartsmuseet.

Ingår: 
Båtresa i del i E2-hytt, 1 hotellnatt med del i dubbelrum inkl frukost. Begränsat antal platser.

FR 735:- /PERS
UPP TILL 20% RABATT MED Club One

 

Sevärdheter

Kastelholms Slott

Den historiska försvarsborgen Kastelholm finns i Sunds kommun, nordost om Mariehamn. Slottet byggdes på 1300-talet för att förstärka Sverige. Slottsruinen har nu till största del restaurerats och har öppet från maj till mitten av september.

Adress: Kungsgårdsallén 5, Kastelholm

Läs mer →

Bomarsunds Fästning och Museum

Ruinerna av Bomarsunds fästning, byggd 1832–1854, vittnar om det kända kriget på Åland, som det även skrivits en sång om. Den ryska fästningen förstördes vid ett engelskt-franskt anfall år 1854. I närheten av fästningen finns ett litet museum som har öppet sommartid.

Adress: Prästö, Sund

Läs mer →

Jan Karlsgårdens Museum

Ett litet "Skansen" på åländskt vis hittar du i Kastelholm. På Jan Karlsgården kan du bekanta dig med åländsk allmogebebyggelse från 1700- och 1800-talen. Det är genuint och gratis! Missa inte de trevliga aktivitetsdagarna på sommaren och Lilla Julmarknaden.

Adress: Kastelholm

Läs mer →

Ålands gamla gråstenskyrkor

De grå stenkyrkorna på Åland tillhör de äldsta i Finland – många av dem är från 1100- och 1200-talen. De är byggda av natursten och kallas därför gråstenskyrkor. En sevärdhet är Jomala kyrka, som kanske är den äldsta dem alla.

Läs mer →

Sjöfartsmuseet

Efter två års byggande har Sjöfartsmuseet vuxit med 1600 kvadratmeter. Alla sjöfartsintresserade, både stora och små gäster, får sitt lystmäte tillgodosett med råge i de nya lokalerna och på museifartyget Pommern. Museet är barnvänligt och kul!

Adress: Hamngatan 2

Läs mer →

Barn

Smart Park

2015 öppnade en ny familjepark som bygger på pedagogiska upplevelser. Att lära sig av leken. Testa bilbana, Segway eller båt. Bygg sandslott eller koja. Klappa djur och spela äventyrsgolf. Inomhus finns ett experimentarium och en illusionsbana som leker med hjärnan. Smart Park ligger 25 min med bil från Mariehamn på Eckerö.

Adress: Eckerövägen 388

Läs mer →

Piratklubben

Bli medlem i Ålands egen barnklubb – Piratklubben och få tips om skattjakter och andra barnaktiviteter på Åland. Medlemskapet är gratis. Klubbens maskot Peppi Pirat är en sprallig ekorrtjej som ordnar en massa skoj för alla barn.

Läs mer →

Badhuset Mariebad

Förutom alla fina stränder finns det ett äventyrsbad mitt i Mariehamn. På Badhuset Mariebad hittar du vattenrutschbanor, bassänger ute och inne, bubbelpool, strömkanal, motions- och barnbassäng, flera bastur och spa. Passar för alla åldrar.

Öppettider:
Mån 12.00–22.00
Tis–fre 10.00–22.00
Lör–sön 10.00–18.00

Läs mer →

Sjöfartsmuseum

På Sjöfartsmuseet finns mycker roligt för hela familjen. Här hittar du en mast att klättra i, en livflotte och flera typer av fartygsbostäder att stiga in i. Ett stuvningspussel, en lasthanteringsstation och en bryggsimulator. Skeppsråttan Ruby är museets maskot och har byggt egna utställningar runt om i museet. Och ett rum för alla barn – Rubys rum. Här kan du leka och pyssla. Missa inte museets skattjakt!

Adress och öppettider:
Hamngatan 2
Jun–aug dagligen 10.00–17.00

Läs mer →