Åland

 

UPPLEV | NJUT

arrow

Åland

 

UPPLEV | NJUT

arrow

AKTIVERA DIG PÅ KOBBA KLINTAR

MARIEHAMNS FÖRSTA LOTSPLATS

ÅLAND Redan vid infarten till Mariehamn slås du av kobbarna med den gamla lotsstugan. Kobba Klintar har varit ett landmärke sedan 1861 och lotsade sjömän fram till 1972.

Läs mer →

SHOPPA PÅ MODEHUSET ALICE

DAM & VINTAGE-MODE

ÅLAND Modehuset Alice ligger mitt i Mariehamn och har en välkomnande atmosfär. Med sin blandning av aktuellt dammode och utvalda vintagekläder andas butiken originalitet.

Läs mer →

MIKROBRYGGERI PÅ ÅLAND

AKTIVERA DIG PÅ STALLHAGEN

ÅLAND När Stallhagen grundades 2004 var tanken att tillverka hantverksöl för den lokala marknaden. Men idag exporteras deras öl bland annat till Sverige, Japan och Belgien.

Läs mer →

BETRAKTA PÅ KASTELHOLMS SLOTT

UPPTÄCK ÅLANDS ENDA SLOTT

ÅLAND Kastelholms slott börjar sin historia i slutet av 1300-talet. Det omnämns för första gången 1388 och har sedan dess levt ett brokigt och tidvis mycket dramatiskt liv.

Läs mer →

SHOPPA TAFFEL CHIPS

BESÖK BUTIKEN VID FABRIKEN

ÅLAND Taffel snacks är finnarnas populäraste snacks sedan 1969 och fabriken ligger i Godby, cirka 20 minuters bilfärd från Mariehamn. Här finns också en factory shop.

Läs mer →

SHOPPA PÅ VIKTOR CRAFTS & DESIGN

BESÖK BUTIKEN VID FABRIKEN

ÅLAND Viktor Crafts & Design ligger i ett charmigt trähus mitt i Mariehamn. Här hittar du cool design, av både kläder, accessoarer och inredning - och allt är lokalt designat.

Läs mer →

Smaka på kvarter5

Säsongsmeny utan genvägar

ÅLAND Med en säsongsinspirerad meny som tar ut svängarna har Kvarter5 blivit en succé hos både öbor och turister.

 

Läs mer →

FIKA PÅ BAGARSTUGAN

GLUTENFRIA BAKVERK I
HISTORISK MILJÖ

ÅLAND Bagarstugan Café & Vin ligger i det som var en av Mariehamns första bagarstugor. Kaféet är vida känt för sina färgglada och fantasifulla bakverk, varav många är glutenfria.

Läs mer →

Smaka på ångbåtsbryggan

KOLGRILLAT OCH SKALDJURSPLATÅER

ÅLAND Med anor från 1865 är bryggan i Östra hamnen en ikonisk plats i Mariehamn. Numera ståtar Brasserie Ångbåtsbryggan med restaurang, kafé och äventyrsgolfbana här.

Läs mer →

SMAKA PÅ SMAKBYN

Klassiska smaker med åländsk twist

ÅLAND Med utsikt över Kastelholms slott hittar du Smakbyn som är en trevlig blandning av restaurang, shop, konferensanläggning och bryggeri.

Läs mer →

SMAKA PÅ PUB NISKA

ÅLÄNDSK PIZZA BLAND BÅTHUS OCH BODAR

ÅLAND De berömda ”åländska pizzorna”, som består av traditionellt plåtbröd, toppat med färska råvaror, har blivit en nationell succé och har spridit sig till flera finska städer.

Läs mer →

SMAKA & SKÅLA PÅ INDIGO

KONTINENTAL ÅLÄNDSK MENY & GODA DRINKAR

ÅLAND I byggnaden, som är ett av de äldst bevarade stenhusen i staden, hittar du à la carterestaurangen i bottenvåningen och bistro- och bardelen en trappa upp.

Läs mer →

LÄS MER OM HOTELLPAKET TILL ÅLAND