Kryssning med
en dag i Ystad &
en dag i Visby

 

 


Kryssning
Ystad & Visby
4060:-

prisex per hytt

 

 

 • Nyhet! Sommarens skönaste kryssning till Ystad och Visby


  Missa inte chansen att upptäcka två sommarstäder i en kryssning. Sommaren 2021 är det premiär för vår kryssning till Ystad och Visby! Segla längs kusten till Ystad, den pittoreska sommarstaden med närhet till stränderna. På vägen hem gör vi ett stopp i medeltida Visby. I båda städerna väntar roliga utflykter

  Även ombord på Silja Symphony finns givetvis massvis att utforska. Njut av havsbrisen på soldäck, god mat i restaurangerna och låt barnen leka loss i Silja Land. Läs mer om vad som erbjuds på våra sommarkryssningar här.

  Tre nätter ombord. Två dagar i land. Välkommen ombord sommarens skönaste kryssning till Ystad och Visby!

   

  Trygghet på resan

  Trygga resor för våra gäster och en trygg arbetsmiljö för vår personal är vår högsta prioritet. Våra fartyg har gott om utrymme och därmed möjlighet att hålla avstånd. Tillsammans med vår branschorganisation Svensk Sjöfart har vi antagit en ny standard för säkra resor under coronapandemin. Vi följer också Visitas riktlinjer för att minska smittspridning inom svensk besöksnäring, och hösten 2020 prisades vi för vår hantering av covid-19 i Swedish Brand Award. Välkommen ombord till en trygg och säker resa.

  Läs mer om trygghet och säkerhet ombord

Program & pris

 • Ta chansen och boka en kryssning till Ystad, Österlen och Visby i sommar! Följ med på en härlig sommarkryssning med Silja Symphony och få tre nätter ombord och två dagar i land – en dag i Ystad och en dag i Visby. 

  DATUM: 8, 15 & 22 augusti

  Dag 1: Avresa Värtahamnen, Stockholm kl 14.00
  Dag 2: Ankomst Ystad kl 11.15
  Dag 2: Avresa Ystad kl 19.30
  Dag 3: Ankomst Visby kl 09.30
  Dag 3: Avresa Visby kl 17.30
  Dag 4: Ankomst Värtahamnen, Stockholm kl 11.00

   


  Bo i en trevlig A-hytt med havsutsikt, res hela familjen i en rymlig familjehytt eller lyxa till det med DeLuxe-hytt där frukost och ett glas mousserande vin ingår!

  Prisex 4060:–/hytt
  Prisex 3760:–/hytt
  Ingår: Kryssning i Promenade-hytt

  Bli medlem i Club One snabbt och enkelt direkt i onlinebokningen eller bli medlem här, och få 300:- rabatt på din kryssning.  Boka nu, betala senare med Klarna.

  Läs vad som händer ombord på Silja Symphony

  Boka resa

Avbokningsvillkor →

Du som bokar en resa med oss ska kunna känna dig trygg och säker. Lägg till vårt avbeställningsskydd i samband med din bokning för 52 kronor per person och få alla pengar tillbaka om du avbokar din resa senast 4 timmar innan avgång.

Om du av någon anledning vill avboka din resa utan att ha köpt vårt avbeställningsskydd kan du istället få ett värdebevis på hela resebeloppet. Gäller vid avbokning senast 4 timmar innan avgång. Värdebeviset är giltigt i 12 månader från bokningsdatum. 

 • Sommarens skönaste utflykter

   

   

  Följ med oss på äventyr även i land på kryssningen till Ystad och Visby! Vi erbjuder ett flertal roliga aktiviteter på både destinationerna.

Karl Fredrik på Eklaholm

Kryddor, slott och Karl Fredrik på Eklaholm

YSTAD Nu har du chansen att hälsa på Karl Fredrik och hans vackra trädgård på Eklaholm från tv-succén! Upptäck dessutom andra godbitar som Österlenkryddor, Tosterups slott och Bollerups borg. En tur fylld av natur, historia, kryddor och härliga möten.

Vuxen (barn fr 17 år) 510:–
Barn 3–16 år 385:–
Barn 0–2 år gratis

Läs mer →

Lägg till under tillval i land i samband med din bokning.

Gränd i Ystad, Skåne

Guidad stadsvandring i Ystad

YSTAD Följ med på en stadsvandring bland kullerstensgränder och charmiga hus med stockrosor och lär dig mer om Ystads spännande historia! Sillhandel, svensk-danska krigen, smuggling under Napoleontiden – det finns mycket att berätta.

Vuxen (barn fr 17 år) 295:–
Barn 3–16 år 180:–
Barn 0–2 år gratis

Läs mer →

Lägg till under tillval i land i samband med din bokning.

Ales Stenar på Österlen

Ales stenar och Backåkra

YSTAD Missa inte denna guidade busstur om några av Österlens guldkorn! Vi stannar till vid det gamla fiskeläget Kåseberga och tillsammans förundras vi över Ales stenar. Vidare besöker vi magiska Backåkra, Dag Hammarskjölds natursköna gård och museum.

Vuxen (barn fr 17 år) 495:–
Barn 3–16 år 355:–
Barn 0–2 år gratis

Läs mer →

Lägg till under tillval i land i samband med din bokning.

Ringmuren i Visby

Guidad stadsvandring i Visby

VISBY Välkommen till en stad full av historia. Sedan 1995 kan du hitta Visby på Unescos lista över världens kulturminnen. Och det är lätt att förstå varför – medeltiden är märkbart närvarande överallt i stadens gränder, kyrkor och ruiner. Följ med på en promenad genom fina Visby och lär dig mer om stadens spännande historia!

Vuxen (barn fr 17 år) 285:–
Barn 3–16 år 215:–
Barn 0–2 år gratis

Läs mer →

Lägg till under tillval i land i samband med din bokning.

Gnisvärd Fiskeläge

Gotland panorama sightseeing

VISBY Upptäck mer av Gotland! Följ med på en guidad busstur längs med kusten och upplev öns natur och arkitektur på riktigt. Vi åker längs med kusten söderut till Gnisvärd fiskeläge, Tofta strand, Galgberget och vi upptäcker historiska fynd från bronsåldern längs vägen. Vi avslutar turen i centrala Visby med en promenad längs ringmuren, besök i Domkyrkan och så spanar vi in bästa utsikten vid Klinten.

Vuxen (barn fr 17 år) 350:–
Barn 3–16 år 270:–
Barn 0–2 år gratis

Läs mer →

Lägg till under tillval i land i samband med din bokning.

Lummelundagrottan på Gotland

Äventyr i Lummelundagrottan

VISBY Följ med några hundra miljoner år tillbaka i tiden! Dagen bjuder på blandade naturupplevelser norr om Visby med vackra kustvyer och svala grottgångar. Andas frisk luft vid havet och fascineras av besök i droppstensgrottan. Njut av den vackra, natursköna omgivningen vid Lummelundagrottan.

Vuxen (barn fr 17 år) 385:–
Barn 3–16 år 335:–
Barn 0–2 år gratis

Läs mer →

Lägg till under tillval i land i samband med din bokning.

Kneippbyn på Gotland

Kul i Kneippbyn

VISBY Strax utanför Visby ligger hela familjens paradis – Kneippbyn! Testa på padel eller volleyboll i sportcentret och låt barnen leka loss bland alla roliga aktiviteter i nöjesparken. Vad sägs om linbana, hoppslott, studsmatteland och riktiga Villa Villekulla? Om barnen är badsugna finns även ett stort vattenland att plaska i!

Vuxen (barn fr 17 år) 480:–
Barn 3–16 år 395:–
Barn 0–2 år gratis

Läs mer →

Lägg till under tillval i land i samband med din bokning.

 • Trygghet på resan

   

   

  Safe to visit VisitaVälkommen ombord till en trygg och säker resa. Våra fartyg har gott om utrymme och därmed möjlighet att hålla distans. För din och vår trygghet har vi vidtagit en rad säkerhetsåtgärder såväl i terminalen som ombord på fartyget för att förhindra smittspridning. Bland annat tar vi emot ett begränsat antal passagerare ombord.

  Läs mer om trygghet och säkerhet ombord

   

 

 • Tips! Natur & kultur

   


  Njuter du av såväl spännande kultur som natursköna upplevelser? Då har du hamnat helt rätt. Österlen är en plats känd för dess vackra landskap, rika kulturliv och vita stränder. Här har vi samlat våra bästa tips för en hel dag i Ystad!

  Österlen är en plats känd för dess vackra landskap, rika kulturliv och vita stränder.

Ystad kloster

Klostret i Ystad

Mitt i centrala Ystad hittar du Sveriges äldsta bevarade kloster. Det grundades 1267 och helgades åt Franciscus. Idag är klostret ett välbesökt museum med en uppsjö intressanta utställningar, både permanenta och tillfälliga. På klostrets utsida kan du njuta av de grönskande klosterträdgårdarna.

Sandhammaren

Vid Österlens sydöstra spets hittar du Sandhammaren. En plats vida känd för sin breda, finkorniga strand, vackra naturreservat och en fyr som funnits här i mer än 150 år. Kom hit för avkoppling, bad och långa promenader på den mjuka, vita sanden.

Ystad Sandskog i Skåne

Ystads Sandskog

Bara i Ystads kommun finns över fyra mil sandstrand och från centrum är det inte långt till badstränderna vid Ystads Sandskog. Här finns flera bryggor, kaféer, restauranger och underbara havsbad.

Alfons Åbergs värld

Ta med barnen till det berömda klostret i Ystad och sommarens lekutställning Alfons Åberg! I utställningen finns möjlighet att leka i Alfons miljöer och att läsa och lära sig mer om Gunilla Bergströms och Alfons värld.

 • CLUB ONE

  Östersjöns största kundklubb

  Missa inte att bli medlem i Club One för medlemsrabatt på ordinarie priser, även på sista minuten-resor! Dessutom upp till 30% rabatt på utvalda produkter och erbjudanden i restauranger och barer ombord. Du tjänar också bonuspoäng, som kan användas till nya resor med Tallink och Silja Line. Som medlem får du även rabatter på våra destinationer genom våra partners.

  Bli medlem