TRYGGHET OMBORD

 

För en tryggare kryssningsupplevelse

Vi vill att du som resenär med Tallink & Silja Line ska trivas ombord och kunna njuta av din resa. Du ska alltid kunna känna dig trygg och säker. Därför arbetar vi kontinuerligt med att öka säkerheten ombord. På den här sidan kan du läsa mer om vårt trygghetsarbete, samt vårat samarbete med Nattskiftet. Vi värnar också om en bättre miljö i och runt Östersjön. Läs mer om det här.

 

VAD GÖR VI?

TRYGGHETS- OCH SÄKERHETSARBETE

Vi accepterar inte brott ombord och bedriver ett brett trygghets- och säkerhetsarbete med långsiktiga och förebyggande åtgärder som ska skapa ett ännu bättre klimat och en tryggare miljö ombord hos oss. Fler vakter, ingen försäljning av alkohol på utresan på temakryssningar samt ökad patrullering i hyttkorridorer är några av dessa. Vi har också inlett ett långsiktigt samarbete med Nattskiftet – en trygghetsorganisation som arbetar för allas rätt till ett tryggt uteliv.

 

VÅRA SÄKERHETS- & TRYGGHETSÅTGÄRDER →

Q&A TRYGGHETSARBETE

 

Hur jobbar vi med trygghet ombord?

Vårt mål är att långsiktigt och systematiskt arbeta för att främja trygghet och skapa en sund och säker miljö för våra resenärer. Vi har sedan många år tillbaka omfattande rutiner och handlingsplaner för trygghet- och säkerhetsarbetet ombord, dessa har tagits fram i samråd med berörda myndigheter.
 

LÄS ALLA FRÅGOR OCH SVAR HÄR →

NATTSKIFTET

NATTSKIFTET

Nattskiftet är en organisation som arbetar för allas rätt till ett tryggt uteliv, bland annat genom utbildade volontärer - så kallade Nattkompisar, en nykter kompis i nattlivet som finns på plats för att skapa trygghet genom synlighet och finnas till hands för de som behöver.

 

VARFÖR NATTSKIFTET?
Vårt samarbete med Nattskiftet är del av vårt långsiktiga trygghetsarbete som går ut på att aktivt förbättra den upplevda känslan av trygghet ombord. Nattskiftet är en ideell trygghetsorganisation som samarbetar med bland annat Taxi Stockholm.

 

HUR BIDRAR NATTSKIFTET TILL EN TRYGGARE MILJÖ OMBORD?
Nattskiftets volontärer, så kallade Nattkompisar, är ombord och fungerar som en nykter kompis som man kan vända sig till för att få extra stöttning. Vår förhoppning är att Nattskiftets närvaro ska skapa en större känsla av trygghet hos våra resenärer. Vi har inlett ett långsiktigt samarbetsavtal, där de även vidareutbildar fartygspersonal samt är med ombord under särskilda arrangemang.

TRE SNABBA FRÅGOR:

Hur kommer man i kontakt med Nattskiftet på en resa/kryssning?

Om du vill få kontakt med en Nattkompis under din resa kan du gå till informationen och be personalen kalla på dem. Nattkompisarna är på plats för din trygghets skull och kommer så snabbt de kan.

Vad och vilka är Nattskiftet?

Nattskiftet är en trygghetsorganisation som arbetar för allas rätt att känna sig trygg i natten, på festival och nu även till sjöss! Nattkompisarna är ett gäng individer som tagit ledigt från jobb och studier för att vara din nyktra kompis på plats!

Hur jobbar Nattskiftet?

Nattskiftet jobbar med synlighet och närvaro på nattklubbar, festivaler och nu på samtliga av Tallink & Silja Lines studentkryssningar. Nattkompisarna är normkritiska personer som är utbildade inom trygghetsskapande och är minst 23 år gamla. Nattskiftet är bryggan mellan säkerhet och trygghet på samtliga evenemang de är aktiva på.

 

 

Nya riktlinjer gällande alkoholförsäljning i taxfreebutikerna

Vi arbetar kontinuerligt för säkrare hyttområden ombord. Alla alkoholhaltiga drycker som köps i taxfreebutiken ombord är avsedda för att tas med hem och ska inte konsumeras ombord. Konsumtion av dessa alkoholhaltiga drycker i hytten har sedan länge varit förbjudet. Syftet med denna åtgärd är lugnare och tystare hyttområden. Galaxy har därför fr.o.m 26.10 2017 ingen alkoholförsäljning i taxfree-butikerna på utresan från Stockholm, avgångar torsdag, fredag och lördag. Fartygets restauranger och barer serverar dryck som vanligt, både på ut- och hemresan. Under hemresan dagen därpå kommer all försäljning av alkohol att fungera som vanligt. Läs mer.