Pärnu

Njut av en långgrunt och sällsynt vit sandstrand som bjuder på behagliga havstemperaturer för badentusiaster.

Badorten Pärnu var ett svenskt resmål och semesterparadis redan på 1930-talet. På senare tid har staden återupptäckts av svenska familjer på jakt efter en förmånlig semester med sol och härligt strandliv. Skäm bort dig med spalyx i Pärnu, även under vinterhalvåret.

För dig med barn så lockar självklart de härliga stränderna men vi vill även lyfta fram Lottalandet som är en upplevelse för hela familjen och då inte minst för barnen. För dig som söker avkoppling så kan vi rekommendera Estonia Resort Hotel & Spa som kan bokas med eller utan spapaket.

ESTONIAN RESORT HOTEL & SPA

Estonia Resort Hotel & Spa byggdes juli 2015 i Pärnu. Hotellet är inspirerad av Estnisk natur, kulturella traditioner och hantverk. I rumspriset ingår frukost och obegränsat inträde till bastu- och poolavdelningen.

Boka ditt besök på spahotellet

KYNÖ (KIHNU)

Estlands sjunde största ö ligger i Rigabukten och har en säregen fiskarkultur som finns med på UNESCOs lista över immateriella kulturarv. Kvinnorna på Kynö har blivit de som bevarat och fört vidare öns kulturarv med dess konsthantverk, danser, lekar och musik.

Sevärdheter i Pärnu

LOTTALANDET

I Lottemaa (Lottalandet) väntar över etthundra attraktioner, temastugor, trevliga smakupplevelser, souvenirbutiker och en badstrand på att upptäckas. Upptäckter, saker att uppfinna och vilt spännande äventyr räcker för en hel dag och för hela familjen.

Att göra för barn i Pärnu

Hotellpaket

Hotellet Tervise Paradiis - Hälsans Paradis - ligger i semesterparadiset Pärnu med en vacker vy över Pärnuviken. Hotellet erbjuder en mängd olika aktiviteter såsom bowling, biljard, simning, gym och aerobics. Här hittar du även Estlands största äventyrsbad med två våningar fyllda med simbassänger, bubbelpooler, rutschkanor och trampoliner. I hotellets bastucenter hittar du bastutraditioner från hela världen. Hotellet passar bra som familjehotell.

Ingår:
Båtresa t/r med del i B-hytt, en hotellnatt med del i dubbelrum inkl. frukost och 1 x inträde till äventyrsbad/dag.

FR 1050:- /PERS
UPP TILL 20% RABATT MED Club One

 

Hedon Spa & Hotel är ett modernt hotell som ligger vid Pärnus vita stränder. Här finns två lyxiga spaavdelningar: badavdelning och relaxzoonen. Badavdelningen är inbyggd i den historiska lerbadsbyggnaden som länge varit en av stadens symboler. Här kan du koppla av i en av poolerna eller bastun. Njut av solen på sommarterrassen med en uppfriskande drink från vitaminbaren.

Ingår:
Båtresa t/r med del i B-hytt, en hotellnatt med del i dubbelrum inkl. frukost och inträde till pool- och bastuavdelningen.

FR 990:- /PERS
UPP TILL 20% RABATT MED Club One

 

Estonia Resort Hotel & Spa är en vacker strandresort som öppnade juli 2015 och ligger fem minuters promenad till stranden. Hotellets interiör och uppfattning om service är inspirerad av estnisk natur och tradition, kultur och hantverk. Hotellets spa erbjuder flera olika typer av pooler och bastur. Passa på att unna dig någon av många olika spabehandlingar inspirerad av estnisk natur och antik örtmedicin.

Ingår:
Båtresa t/r med del i B-hytt, en hotellnatt med del i dubbelrum inkl. frukost samt inträde till pool- och bastuavdelningen.

FR 1000:- /PERS
UPP TILL 20% RABATT MED Club One

 

Sevärdheter

Pärnu Rådhus

Rådhuset är ett hus byggd av köpmannen R. Harder 1797. År 1804 stannade tsar Alexander I i huset då han besökte Pärnu. Rådhuset har ett ståtligt tidigklassicistiskt utseende. Här ligger Pärnu Turistcentrum.

Adress: Uus 4, Pärnu

Elisabetkyrkan

Denna vackra kyrka är från mitten av 1700-talet, byggd på befallning av den ryska kejsarinnan Elisabet. Efter tillbyggnation rymmer den ca 1500 personer. Under sovjettiden nationaliserade kyrkans tillgångar, församlingsarbetet reducerades och troende förföljdes. På senare år har kyrkan renoverats och församlingsarbetet är i full gång. I kyrkan arrangeras musikevenemang.

Adress: Nikolai 22, Pärnu

Läs mer →

Kynö (Kihnu)

Estlands sjunde största ö ligger i Rigabukten och har en säregen fiskarkultur som finns med på UNESCOs lista över immateriella kulturarv. Kynö har ca 600 invånare, en gammal kyrka, ett museum och en fyr samt några gästhus. Ön nås under sommarhalvåret med färja från Pärnu.

Adress: Färja från Pärnu

Läs mer →

För barn

Vattenparken på spahotell Tervise Paradiis

Estlands största vattenpark med bassänger, bubbelbad, vattenfall, bastur, Aqua Bar, utomhusbassäng med varmvatten (också vintertid) och sommarterrass. Vattenparken har mängder av attraktioner som passar för barn.

Adress och info: Side 14, Pärnu. Stängt andra tisdagen varje månad.

Läs mer →

Lottalandet

I Baltikums största temapark Lottalandet (Lottemaa) väntar över hundra attraktioner och spännande äventyr för hela familjen! Badstrand, temastugor, smakupplevelser, souvenirbutiker och mycket mer. Kom och träffa Lotta, Albert, Bruno och alla de andra invånarna!

Entrépriser och öppettider →
Öppet 10.6. – 31.8.2017
Biljetter 154:- för vuxna och barn från 3 år
Club One 140:-
Barn 0-2 år: fritt inträde.
Priser gäller endast vid förhandsbokning. Kunden byter in kupongen till ett armband vid entrén.

 


Adress och info: Linnaku, sex kilometer från Estlands sommarhuvudstad Pärnu.

Läs mer →

Restauranger

Port Artur

Det största varuhuset ligger vid korsningen mellan Hommikugatan och Pikkgatan, nära busstationen och hotell Pärnu.

Adress: Hommiku 2, Pärnu.

Läs mer →

Restaurang Strand

Hotell Strands à la carte-restaurang ligger vackert intill havsstranden. Klassiskt europeiskt kök med ambitioner att använda sig av ekologiska och hälsosamma råvaror. Även buffé. För svenskarna är prisläget här ytterst förmånligt.

Adress: A.H. Tammsaare pst. 35

Läs mer →

Jahtklubi Restoran

Pärnu Segelsällskaps restaurang ligger fint vid marinan. Du behöver inte glida in här med båt, utan gör som många ortsbor och kom hit för att äta enkel men smaklig mat till otroligt humana priser.

Adress: Lootsi 6

Läs mer →

Seegi Maja

Seegi Maja är känd som den äldsta byggnaden i staden Pärnu. I dess à la carte-restaurang kan du njuta av originella och rustika maträtter medan du lyssnar på barockmusik. Prova gärna en god vilträtt och njut av vad öl- och vinkällaren kan erbjuda.

Adress: Hospidali 1

Läs mer →

Varuhus & butiker

Port Artur

Det största varuhuset ligger vid korsningen mellan Hommikugatan och Pikkgatan, nära busstationen och hotell Pärnu.

Adress: Hommiku 2, Pärnu.

Läs mer →

Blauhaus

Ett litet shoppingcenter med fina modebutiker. Här kan man fynda lokala produkter.

Adress: Hommiku 3, Pärnu.

Kaubamajakas

Det största köpcentret i Pärnu. Mode, skönhet, heminredning och teknikprodukter, restauranger och kaféer. Stor kundparkering.

Adress: Papiniidu 8/10, Pärnu

Läs mer →

Maarja-Magdaleena Gild

Ett hantverksgille med traditionell estnisk design. Här kan du även se hur hantverkarna arbetar med sina alster.

Adress: Uus 5, Pärnu

Läs mer →