Arbeta på Tallink Silja AB

ARBETA PÅ TALLINK SILJA AB

På Tallink Silja AB erbjuder vi ett roligt och spännande arbete i en internationell miljö.

Tallink Silja AB är ett svenskt dotterbolag till AS Tallink Group. Vi representerar många olika yrkesgrupper och bred erfarenhet.

Läs mer »

Vår målsättning är att vara Östersjöns bästa serviceföretag varför kvalitet och personlig service alltid kommer i första hand.

Vi söker kontinuerligt yrkeskunniga, positiva och serviceinriktade medarbetare som vill vara med i utvecklingen av företaget.

Tallink Silja AB består av landorganisationerna i Stockholm och Kapellskär. Bemanning och rekrytering till de svenskflaggade fartygen  M/S Galaxy, M/S Silja Symphony och M/S SeaWind sker av Tallink Silja AB.

Via länken "lediga tjänster" till höger kan du läsa vilka tjänster som just nu är lediga. Du har även möjlighet via länken att lämna en öppen ansökan för arbete ombord på våra svenskflaggade fartyg eller en öppen ansökan gällande arbete i vårt callcenter.


VIKARIAT OCH SÄSONGSARBETE

Är du intresserad av extra arbete vid sidan av dina studier? Eller har du ett deltidsarbete som du vill kombinera med ett extra arbete hos oss?

Läs mer »


Till de två svenskflaggade större passagerarfartygen M/S Silja Symphony och M/S Galaxy har vi en vikariebank för cateringpersonal. Som vikarie i vår vikariebank blir du erbjuden lediga pass året runt vid sjukdom ombord eller vid höga passagerarsiffror. Längden på arbetspassen kan variera en del och man kan bli erbjuden pass både med långt eller kort varsel.

Vår bemanning finns på HR-avdelningen i Stockholm och de får varje veckodag in lediga pass från fartyg och kontaktar i sin tur våra vikarier. Som vikarie kan man även i förväg meddela våra bemannare när man har möjlighet och inte möjlighet att arbeta.

Lediga platser till vår vikariebank annonseras på vår hemsida. Vid intresse av tjänst i vikariebanken lämna en öppen sjöansökan rörande arbete på våra svenskflaggade fartyg om ingen ledig passande tjänst annonseras.

Tallink Silja AB tar till varje sommarsäsong in en större mängd säsongsarbetare både till våra fartyg, terminaler, cargo och vårt callcenter. Flera av våra säsongsarbetare fortsätter även efter sommarsäsongen att arbeta extra vid behov.

Vid sommarschema ombord på våra fartyg arbetar man över en viss tid sju till tio dagar i sträck och är ledig lika lång tid mellan passen.

Den stora rekryteringen av framförallt Cateringpersonal till M/S Silja Symphony och M/S Galaxy inför sommarsäsongen påbörjas i februari/mars varje år. Annons efter sommarpersonal annonseras på vår hemsida.


TALLINK SILJAS VÄRDERINGAR

Tallink Siljas gemensamma grundvärderingar är riktlinjer i det dagliga arbetet och instrument för att nå våra mål, både stora och små.

Läs mer »


Då alla vi som arbetar ombord och i land försöker arbeta enligt dessa värderingar bidrar det till en trevlig och utvecklande arbetsplats som resulterar i nöjda passagerare och en trivsam arbetsmiljö. Vi hoppas att alla nya medarbetare ska dela dessa värderingar med oss.

Ansvar & engagemang
Inspirerade av våra gemensamma mål arbetar vi med hängivenhet och passion för att nå dessa. Och levererar alltid när det gäller våra löften till både gäster och kolleger.

På Tallink Silja gör vi det där lilla extra för att positivt överraska gästen och överträffa dennes förväntningarträvar efter effektivitet och ekonomisk vinning för att kunna säkerställa en hållbar lönsamhet för företaget.

Professionalism
Våra kunder betjänas med omtanke, förtroende och integritet, oavsett situation. Vi har modet att ge och ta ansvar och ansvarar för våra handlingar. Förverkligar våra beslut disciplinerat, följer upp resultat och lär oss av våra erfarenheter. Värdesätter lärande och utveckling och tar initiativ för att prestera bättre.

Samarbete
Vi är alltid tillgängliga för våra kunder och lyssnar aktivt på dem, betjänar och bemöter dem och deras behov med respekt, finns till för våra gäster, är lyhörda, lyssnar aktivt och ger dem den service de önskar. På Tallink Silja är vi ärliga och lojala mot våra gäster, kolleger, oss själva, partners samt ägare. Arbetar som ett team med kolleger, hjälps åt och uppmuntrar varandra i alla lägen.

Glädje
På arbetsplatsen visar vi ett gott humör och rätt attityd, värnar om arbetsklimatet, upprätthåller ett gott humör som ett verktyg i vår kommunikation. Och tror att resultatet är viktigt och att vägen dit ska vara trevlig.


TALLINK SILJA PÅ REKRYTERINGSMÄSSA

Här kommer information ut om tillfällen när Tallink Silja AB deltar på rekryteringsmässor.


Välkommen på rekryteringsträff

När: 19, 20, 21 Februari 2014 kl 9.00-12.00

Vill du ha ett spännande jobb på Östersjöns största kryssningsrederi?
På Tallink Siljas fartyg bjuds resenärerna på en upplevelse i toppklass. Målsättningen är att vara Östersjöns bästa serviceföretag där kvalitet och personlig service alltid kommer i första hand.

Har du talang för service, är yrkeskunnig och gillar att möta nya människor? Då har du möjlighet till ett roligt och mångsidigt arbete i en internationell miljö ombord fartygen M/S Galaxy, M/S Silja Symphony och M/S Seawind.

Den 19, 20 och 21 februari 2014 håller vi rekryteringsträffar på Arbetsförmedlingen Globen. Tallink Silja finns där för att rekrytera mer än hundra personer som butikspersonal, hyttvärdar-/värdinnor, kockar samt serverings- och barpersonal. Tjänsterna är vikariat och säsongsanställning med möjlighet till tillsvidareanställning.

Du har möjlighet att träffa rekryterare och chefer från fartygen och blir intervjuad, så ta med CV, personligt brev samt referenser.

Du måste vara minst 18 år för att söka tjänsterna. Språkkravet är utmärkt svenska och god engelska. Finska är meriterande i tjänster med kundkontakt, men inget krav.

Beskrivning av yrkeskategorier vi söker per dag.

Onsdag 19 februari kl 9.00-12.00

Vi söker:
Kockar
Kallskänkor
Butikspersonal
Matroser
Motormän


Torsdag 20 februari kl 9.00-12.00

Vi söker:
Serveringspersonal till a la carte och buffet
Barpersonal

Fredag 21 februari kl 9.00-12.00

Vi söker:
Hyttvärdar/-värdinnor
Lokalvårdare
Diskare

Plats: Arbetsförmedlingen Globen, Arenavägen 57, plan 5, i Globen Centrum

Välkommen!


KONTAKTA OSS

Tallink Silja AB
Södra Hamnvägen 50 A
S-102 53 Stockholm
Telefon: + 46 8 666 33 00
rekrytering.stockholm@tallinksilja.com

ARBETA I LAND

Tallink Silja AB:s verksamhet i land består av terminaler i Värtahamnen och Frihamnen i Stockholm samt terminalen i Kapellskär. Huvudkontoret ligger i Värtahamnen. Callcenterverksamheten är placerad i Stockholm.

Callcenter
Verksamheten består av inkommande och utgående säljsamtal till privatpersoner, grupper, samarbetspartners och företag. Rederiet har även en supportfunktion via chatt. Som resesäljare/innesäljare säljer du våra resor via telefon på vårt Callcenter. Då arbetsuppgifterna sker i kontakt med våra kunder är en positiv inställning och serviceinriktade egenskaper av stor vikt. Du skall behärska svenska flytande och ha goda kunskaper i engelska. God datorvana är önskvärt. Till sommarsäsongen rekryterar vi ett stort antal personer. Tjänsterna annonseras ut via vår hemsida.

Terminalerna och Cargo
Terminalerna i Frihamnen och Värtahamnen består av incheckning av resenärer och fordon i samband med fartygens avgång. Terminalen i Kapellskär handhar endast lasttrafik. Som terminaltjänsteman ser du till att checka in alla passagerare till våra fartyg. I Cargo check-in/omlastning kontrollerar och kompletterar du lastdokumentationen och utför allmän infartskontroll. Som plandirigerare ser du till att all last är på rätt plats, så att lastning och lossning sker på ett smidigt och säkert sätt. Då arbetsuppgifterna till största del sker i kontakt med våra kunder är en positiv inställning och serviceinriktade egenskaper av stor vikt. Du skall behärska svenska flytande och ha goda kunskaper i engelska. Finska, estniska samt ryska är meriterande. God datorvana är önskvärt. Till sommarsäsongen rekryterar vi terminaltjänstemän till Cargo och terminalerna. Tjänsterna annonseras ut på vår hemsida.

Huvudkontoret
Här finns våra administrativa avdelningar för HR, ekonomi, cargo, försäljning och marknad, kommunikation samt IT. Som utesäljare/distriktschef marknadsför du och säljer våra tjänster till resebranschen, företag och olika organisationer. Som ekonomipersonal handhar du bokföring, inkommande och utgående fakturor, ekonomisk rapportering med mera. Som HR personal arbetar du med att serva och utveckla verksamheterna både till sjöss och i land. Lediga tjänster utannonseras på vår hemsida.

ARBETA OMBORD PÅ VÅRA FARTYG

Vi erbjuder dig en omväxlande arbetsplats i Östersjöns ledande rederi.

Ett fartyg är en väldigt speciell arbetsplats. Personalen lever och bor tillsammans med sina arbetskollegor längre perioder. Tillsammans delar personalen på bland annat fritidsutrymmen som gym, bastu, allrum och personalmatsal (mässen). Antal dagar man arbetar i sträck kan variera och beror på anställningsform, befattning och avtal som råder.

Läs mer »

Som personal är du en del av fartygets säkerhetsorganisation under hela ombordperioden.  Du ansvarar över en speciell säkerhetsuppgift hela tiden när du är ombord. En säkerhetsuppgift kan vara att ha hand om en samlingsstation, ansvara över en livbåt/livflotte eller att vara rökdykare.  Ungefär en gång i veckan är det obligatoriska säkerhetsövningar som alla måste vara med på. Extern grundläggande säkerhetsutbildning (basic saftey training) anordnas av företaget för ny personal. 

Nolltolerans av alkohol och droger råder för vår personal ombord våra fartyg. Det är strängt förbjudet som personal ombord våra fartyg att nyttja alkohol eller droger.  Alkohol- och drogtester sker kontinuerligt och slumpvis för personalen ombord.

Arbetstiderna, arbetsperioderna och lönesättningen baserar sig på lagstiftning samt på fackliga avtal. Ditt arbetsavtal baserar sig i Sverige på ett kollektivavtal mellan Sjöfartens Arbetsgivarförbund och SEKO, Sjöbefälsförbundet eller SFBF (Sveriges Fartygsbefälsförening).

Arbetstiden ombord kan variera, men i genomsnitt är arbetstiden 10,6 timmar per dygn.  Oregelbunden arbetstid kan förekomma.


FARTYGETS ORGANISATION

Fartygets befälhavare har högsta beslutanderätt ombord fartyget.  Fartygets personal är organiserad i två grupper, catering och drift. Driftsavdelningen är i sin tur indelad i däck- och maskin.

Läs mer »


Intendenten är cateringavdelningens chef. Cateringavdelningen består av restaurang, kök, butik, hotell och kryssningsavdelningen.

Därtill har fartyget en crew optimizer som planerar den optimala besättningen, en personalpurser som tecknar arbetsavtal och sköter lönefrågor, en adb-controller som ansvarar för fartygets kassa- och IT-system, en sjuksköterska och ordningsvakter.

På våra passagerarfartyg arbetar ca 200–220 personer samtidigt under en kryssning.  Bemanningen ombord baseras på fartygets storlek, säsong och passagerarantal. 

Kryssningschefen ansvarar för underhållningen ombord. Han/hon tar hand om gästande artister ombord och leder tillsammans med programvärdar och aktivatorer programverksamheten ombord.


CATERINGAVDELNINGEN

Vad gör vår cateringpersonal ombord?

Läs mer »


Cateringpersonalens huvuduppgift är att ge våra passagerare ombord så bra service som möjligt. I våra restauranger arbetar vår serviceinriktade personal med att servera Östersjöns läckraste mat och dryck. Vi har flera olika à-la carte-restauranger, bufférestaurang, barer, pubar, diskotek och caféer ombord våra fartyg. Här är det ett önskemål att vår personal ska tala finska.
Vår konferenspersonal ser till att våra konferensgäster får en lyckad konferens, hjälper till med all planering, serverar och ser till att all teknisk utrustning fungerar mm. Här är finska språket ett krav för vår personal.

I våra olika kök skapas Östersjöns läckraste mat av våra kockar och kallskänkor, vilket innebär allt från skapande av spännande menyer, inköp, tillagning och uppläggning. Våra duktiga diskare ser hela tiden till att allting flyter på både i restaurangerna och i de olika köken. På hotellsidan ser våra duktiga hyttvärdar/hyttvärdinnor och lokalvårdare till att såväl hytter som de publika utrymmena är i ett skick som tillgodoser våra kunders höga förväntningar. I arbetsuppgifter kan också ingå viss hyttpassagerarservice. Spelverksamheten tillhör hotellavdelningen och hanteras av våra croupierer.

I vår informationsdisk ombord arbetar våra erfarna receptionister med att hjälpa våra passagerare till rätta med allt från att växla pengar till att svara på både möjliga och omöjliga frågor ombord. För att arbeta i receptionen bör man ha arbetat ombord tidigare, gärna med andra arbetsområden. Här är finska språket ett krav för vår personal.

I våra butiker skapar vår personal en butiksvärld som motsvarar kundens förväntningar vad gäller produkturval, exponering av varor och sist men inte minst försäljningen. Våra butiker är uppdelade i taxfree, parfym och retail. Här är finska språket ett krav för vår personal..

Inom Catering arbetar personalen i fyra olika befattningar ombord:
Galleysteward; kock, kallskänka, bagare
Cateringsteward; servitris/servitör, barservis, sommelier
Cateringhost; butikspersonal, servitris/servitör i buffén, konferensvärd/värdinna, programvärd, receptionist, barhost
Cateringassistant; hyttvärdinna/värd, lokalvårdare, diskare, aktivator/lekledare

Cateringavdelningen leds av intendenten, som ansvarar för cateringavdelningens totalresultat, passagerarservice, konceptutveckling, personalledning och totalbudget. Han/hon är chef över avdelningscheferna på cateringavdelningen.

Kryssningschefen är chef för medarbetarna på kryssningsavdelningen: Cateringhost fungerar som discjockeys, tekniker, programvärdar.  Aktivatorer/lekledare har hand om bland annat lekrum och aktiviteter för barn och tillhör även de kryssningsavdelningen

Se fler bilder på vår cateringpersonal »

DRIFTEN OMBORD

Vad gör vår Driftpersonal ombord?

Läs mer »

Vår driftpersonal ansvarar för fartygets drift, underhåll och säkerhet. Befälhavaren fungerar som högsta ansvarsperson ombord och ansvarar för hela fartygets säkerhet och verksamhet.

Däcksavdelningen

Överstyrman fungerar som ansvarig över fartygets däcksavdelning, och ansvarar också för lastningen av fartygets bildäck. Reparationer och underhållsarbeten ombord hör till hans ansvarsområde, förutom uppgifter som hör till fartygets navigering. På en del fartyg ansvarar han också över säkerheten, medan det på de flesta fartyg finns en Safety Officer.

Safetystyrmannen ansvarar för allt som hör till fartygets säkerhet, tillsammans med befälhavaren. Safetystyrmannen planerar, övervakar eller följer upp alla säkerhetsövningar ombord. Han ansvarar också för inskolning av alla nyanställda i fartygets säkerhetsorganisation. Övriga styrmän ansvarar främst för fartygets navigering, men deltar också i säkerhets- och lastningsarbetet. Båtsman ansvarar för det praktiska arbetet gällande underhållsarbeten ombord och delar ut de dagliga arbetsuppgifterna åt matroser och däcksreparatörer.

Våra matroser arbetar dagtid i huvudsak med målnings-, rengöringsarbeten och lastning, samt går vakt på bryggan. Ombord finns även timmermän som arbetar med att serva fartygens lås- och badanläggningar samt allmänt förekommande träarbeten. För arbete på däcksavdelningen krävs särskilda behörigheter.

Maskinavdelningen

Maskinchefen ansvarar för maskinavdelningen. Han fungerar också som brandchef ombord. Maskinavdelningen ansvarar för fartygets maskinrum, elsystem, telefonsystem, hissar, vatten- och avlopp, luftkonditionering. Förste maskinisten leder avdelningens dagliga arbete, maskinisterna kör vakt, det vill säga de ansvarar för övervakning och drift av maskineriet, dessutom deltar de i service- och underhållsarbetet. Elingenjören ansvarar för all elapparatur samt el-tillförseln ombord. På maskinavdelningen arbetar även maskinreparatörer, motormän och elektriker.

Våra motormän arbetar tillsammans med maskinbefälen med att övervaka driften av fartyget. Våra elektriker servar hela fartygets elinstallationer, hissar, köksmaskiner etc. Våra inredningsreparatörer har gedigen VVS- och/eller svetserfarenhet samt allmänt tekniskt intresse. Våra maskinreparatörer svetsar, svarvar och utför allmänna reparationsarbeten etc. För arbete på maskinavdelningen krävs särskilda behörigheter.

 

VÅRA KRAV

För samtliga tjänster önskas relevant utbildning och relevant erfarenhet inom sökt befattning.

Läs mer »


  • Friskintyg för sjötjänst (utfärdas av Tallink Siljas företagshälsovård efter godkänd hälsoundersökning)
  • Giltigt pass/Giltig legitimation
  • Säkerhetsutbildning Basic Safety Training (anordnas av Tallink Silja)
  • Aktuella behörigheter för driftpersonal
  • Minimiålder 20 år
  • Svenska och engelska. Finska är en merit i befattningar med kundkontakt.

Eftersom svenska är säkerhetsspråket ombord på de svenskflaggade fartygen så är det viktigt med en bra svenska. I befattningar med kundkontakt har vi krav alternativt stort önskemål om kunskap i det finska språket.

Särskilda behörigheter krävs för driftpersonalen. På däcks- och maskinavdelningen krävs det förutom grundkrav och allmän lämplighet även yrkesutbildning inom sjöfarten. Efter avlagd examen och tillräcklig arbetserfarenhet på fartyg beviljar Transportstyrelsen ett vederbörligt behörighetsbrev (t.ex. sjökaptensbrev, styrmansbrev, behörighetsbrev för matros, osv.) Därtill kan det krävas ytterligare behörighetsbrev såsom intyg för livbåtsman beroende på tjänst.

REKRYTERINGSPROCESSEN

Via länken "lediga tjänster" till höger kan du läsa våra arbetsannonser som visar vilka tjänster som just nu är lediga.

I varje annons kan du lägga in din ansökan för en specifik tjänst längst ned vi annonsens sida. Kom ihåg att skicka med din CV. De som går vidare i vår rekrytering kallas till intervju med referenstagning. För arbetsledartjänster samt tjänster som kräver specialistkompetens sker också en lämplighetsbedömning.

Alla våra lediga tjänster annonsras via vår hemsida. Vid behov annonserar vi också externt, t ex i dags- och branschtidningar.

Om ingen passande ledig tjänst utannonseras är du välkommen att lägga in en intresseanmälan - Öppen sjöansökan, vilket innebär en öppen intresseanmälan om arbete ombord våra fartyg. Det finns även möjlighet att lämna en -Öppen  Callcenter ansökan vid intresse av arbete i vårt callcenter. Vi går regelbundet igenom ansökningarna och kontaktar aktuella kandidater som går vidare då behov uppstår.

Din ansökan sparas i 6 månader. Du kommer få ett epost med förfrågan om du vill finnas kvar i vår rekryteringsbank innan din ansökan tas bort. Du behöver då förnya din ansökan.

Om du går vidare efter intervju för arbete ombord på våra fartyg behöver en hälsoundersökning utföras hos vår företagshälsovård. Enligt sjölagen behöver alla som arbetar ombord ha ett friskintyg för sjötjänst. Vanligtvis blir sedan nästa steg i rekryteringen att ny personal får komma på en inskolning/provjobbning under fyra dagar ombord. Där får du lära känna fartygsmiljön lite bättre och prova på arbetet ombord.

LEDIGA TJÄNSTER


Klicka på länken nedan för att se övriga tjänster och ansök om arbete hos
Tallink Silja AB idag. Här annonseras alla våra lediga tjänster.

Lediga tjänster »