Mat- och vinkryssning

Nästa mat- och vinkryssning avgår den 23.11 2018.
Höstens vinkryssning bjuder på italiensk elegans, tryffel och vinösa överraskningar!


Kryssning
fr
3921:–

/pers


Bokas via telefon:

 

Program och priser

Priser

Vinkryssningen avgår från Stockholm, Värtahamnen 23.11 2018 med Silja Symphony.

Fr 3921:– /pers
Ingår: 2 nätter del i B2-hytt, 2 st 5-rättersmiddagar inkl. viner, 1 st vinproving med 5 viner och canapéer samt specialfrukost t/r i en av fartygets à la carte-restauranger.
 

Prislista Ordinarie →
HYTTKATEGORI PERSONER/HYTT PRIS/PERSON
C-hytt 4 pers 3921:-
3 pers 3971:-
2 pers 4061:-
1 pers 4361:-
B-hytt 4 pers 3921:-
3 pers 3971:-
2 pers 4061:-
1 pers 4461:-
Promenad-hytt 4 pers 3941:-
3 pers 4061:-
2 pers 4121:-
1 pers 4631:-
A-hytt 4 pers 3991:-
3 pers 4061:-
2 pers 4251:-
1 pers 4731:-
Deluxe-hytt 2 pers 6161:-
1 pers 8921:-
Commodore-hytt 2 pers 8001:-
1 pers 12 591:-
 
Prislista Club One →
HYTTKATEGORI PERSONER/HYTT PRIS/PERSON
C-hytt 4 pers 3921:-
3 pers 3971:-
2 pers 4061:-
1 pers 4271:-
B-hytt 4 pers 3921:-
3 pers 3971:-
2 pers 4061:-
1 pers 4361:-
Promenad-hytt 4 pers 3941:-
3 pers 4001:-
2 pers 4121:-
1 pers 4461:-
A-hytt 4 pers 3991:-
3 pers 4061:-
2 pers 4201:-
1 pers 4631:-
Deluxe-hytt 2 pers 6161:-
1 pers 8921:-
Commodore-hytt 2 pers 8001:-
1 pers 12 591:-
 

Program & viner

Höstens vinkryssning blir elegantare än någonsin. Med exklusiva menyer på Bon Vivant, och vin- och champagneprovning under hela resans gång blir det en resa i de goda smakernas tecken.
 

Program (PDF) →

Ta en virtuell rundtur ombord Silja Symphony →

 

 

 

Höstens vinkryssning bjuder på italiensk elegans, tryffel och vinösa överraskningar!

Höstens vinkryssning bjuder på italiensk elegans, tryffel och vinösa överraskningar!

 

 

Det är med stor glädje vi äntligen får välkomna familjen Rogosky som hedersgäster på höstens högkvalitativa vinkryssning! Det lilla, exklusiva vineriet ligger 6 mil söder om Florens och är unikt på flera sätt, men framför allt för att druvsorten Caberlot bara odlas här. I hela världen! Detta måste vi givetvis utforska och två generationer Rogosky guidar oss genom en historia som saknar mot-stycke i vinvärlden.

Fredagens meny i Bon Vivant är nynordisk och förutom viner från Carnasciale bjuder vi på flera spännande nyheter. Vinbaren serverar i vanlig ordning schysta viner på glas och vinlistan är garan-terat påfylld till brädden.

Efter lördagens frukost håller vinkryssningarnas ständige ciceron, vinkonnässören Jörgen Lind-ström Carlvik, från Brix Wine, för första gången ombord en exklusiv Sherryprovning, där vi får prova rariteter uppåt 50 år gamla. Hemlagade tapas av bättre snitt ingår givetvis. Tillägg; 500 kr (betalas ombord).

Därefter är vi hungriga och därför serverar Chef de Cuisine Jonas Niklasson en klassisk Biff Ryd-berg baserad den bästa oxfilé vi lyckats hitta. Gott vin eller öl ingår, såklart. Lunchen kostar 340 kr och bokas i samband med resan.

Som vanligt följer därefter Private Shopping i Vinbaren, inklusive ett glas riktigt god Champagne.

Jörgens vinprovning kl 17.30 har temat ”Udda lagringssätt”, och vi får här bekanta oss med fyra viner lagrade i Amfora! Det blir en resa i tiden uppdaterad till 2018. Provningen kostar endast 350 kr och betalas ombord.

På lördag kväll lagar köket en lyxigare meny från Piemonte framtagen endast för oss och eftersom vi reser mitt i tryffelsäsongen, så serveras både vit och svart nyhyvlad tryffel i generösa portioner. Givetvis plockar vi ihop ett vinpaket av rang innehållande regionens stoltheter Barbera och Nebbiolo, inklusive både Barbaresco och Barolo.

Jörgen Lindström Carlvik tillsammans med Silja Symphonys älskade Sommelierer Maarit Westerlund och Peter Björkfors hälsar Er återigen varmt välkomna på en givande vinkryssning!
 

Mycket varmt välkomna på ännu ett vinöst äventyr på Silja Symphony!