MAT- OCH VINKRYSSNING

Mat- och Vinkryssningen går av stapeln den 24.11 2017 på Silja Symphony. Höstens vinkryssning blir elegantare än någonsin. Och bjuder på överraskningar! Varmt välkomna på ännu en vinöst spännande vinkryssning!

Bokas på telefon 08-666 33 33 med ID 62608. Begränsat antal platser.

PRIS FRÅN
3439:–

/PERS

PROGRAM & PRISER

 

PROGRAM & PRISER

 

PRISER

Vinkryssningen avgår från Stockholm, Värtahamnen 24.11 2017 med Silja Symphony.

Fr 3439:– /person.
I priset ingår: två nätter del i B2-hytt, 2 st 5-rättersmiddagar inkl. viner, 1 st vinproving med 5 viner och canapéer.
Extra program lördagen 25.11 som kan bokas skilt innan avresa: Två-rätters lunch med två Champagner i Tavolàta, extra Champagneprovning, samt extra Vinprovning (se program).
 

Prislista Ordinarie →

 

HYTTKATEGORI PERSONER/HYTT PRIS/PERSON
C-hytt 4 pers 3239:-
3 pers 3289:-
2 pers 3389:-
1 pers 3679:-
B-hytt 4 pers 3259:-
3 pers 3319:-
2 pers 3439:-
1 pers 3779:-
Promenad-hytt 4 pers 3309:-
3 pers 3379:-
2 pers 3519:-
1 pers 3949:-
A-hytt 4 pers 3319:-
3 pers 3399:-
2 pers 3559:-
1 pers 4019:-
Deluxe-hytt 2 pers 8849:-
1 pers 8599:-
Commodore-hytt 2 pers 7689:-
1 pers 12 269:-
 
Prislista Club One →

 

HYTTKATEGORI PERSONER/HYTT PRIS/PERSON
C-hytt 4 pers 3239:-
3 pers 3289:-
2 pers 3389:-
1 pers 3679:-
B-hytt 4 pers 3239:-
3 pers 3289:-
2 pers 3389:-
1 pers 3679:-
Promenad-hytt 4 pers 3259:-
3 pers 3319:-
2 pers 3439:-
1 pers 3779:-
A-hytt 4 pers 3309:-
3 pers 3379:-
2 pers 3519:-
1 pers 3949:-
Deluxe-hytt 2 pers 5849:-
1 pers 8599:-
Commodore-hytt 2 pers 7689:-
1 pers 12 269:-
 

MENYER & VINER

Höstens vinkryssning blir elegantare än någonsin. Med exklusiva menyer på Bon Vivant och vin- och champagneprovning under hela resans gång blir det en resa i smakens tecken.
 

Program →
Meny →

Höstens vinkryssning bjuder på ett nytt, spännande upplägg!

 

Höstens vinkryssning bjuder på ett nytt, spännande upplägg!

 

 

24-26 november seglar vi igen! Brix Wine och Silja Symphony fortsätter att utveckla Östersjöns bästa vinkryssning och höstens version innehåller nya, innovativa menyer och i vanlig ordning ett gäng högklassiga viner. Vi gästas dessutom av Riccardo Campinoti från kultförklarade Toscanaproducenten Le Ragnaie, vars Brunelloviner blir en given del av programmet.

Vinkryssningarnas ständige ciceron, vinkonnässören Jörgen Lindström Carlvik har tillsammans med Silja Symphonys Sommelierer Maarit Westerlund, Peter Björkfors och Jari Pennanen satt samman ett delvis nytt upplägg som torde attrahera både återkommande och nya gäster.

Vi inleder direkt efter avfärd med en högklassig vinprovning under ledning av Riccardo Campinoti, vinmakare på Le Ragnaie. Hans eleganta Brunelloviner rankas idag till regionens absolut främsta och höjden över havet skänker en snits till hans viner som inge annan i regionen kan konkurrera med. Vi provar 5 viner inklusive hans prestigebuteljeringar Fornace och Vecchie Vigne; båda i EUR100-klassen.

Fredagens middag (kl 20.30 i Bon Vivant) blir en hyllning till det italienska köket, där Riccardos viner tillåts visa hela sitt matvänliga register. I vanlig ordning presenteras mat- och vinkombinationerna av Jörgen Lindström Carlvik.

Lördagen erbjuder flera alternativ. Redan klockan 11 kan man prova Champagne modell De Lux under ledning av Maarit Westerlund. När de dyrbara dropparna är urdruckna erbjuder vi en 2-rätters lunch inklusive ytterligare 2 champagner. Anti Lepik från Estland, Europamästare i ostronöppning ger oss en spännande introduktion i hur man snabbt och elegant öppnar dessa havsdelikatesser!

Observera att Champagneprovningen bokas och betalas ombord medan lunchen bokas redan vid beställning av vinkryssningen (priser anges i programmet).

Oavsett om Ni strosat runt i höstvackra Helsingfors eller deltagit i våra ”lunchaktiviteter”, så inbjuds Ni att delta i vår uppskattade Private Shopping som startar kl 14.00. En privatvisning av båtens vinutbud tillsammans med ett läskande glas bubbel bjuder vi på!

Efter avgång från Helsingfors utforskar Jörgen Lindström Carlvik den vinösa revolutionen på den Iberiska halvön. Vi provar 5 viner som visar varför Spanien och Portugal just nu erbjuder en kvalitet kontra pris som få, om ens några, länder i dagens vinvärld kan konkurrera med! Ni vill inte missa denna provning som handlar om klassiska men delvis okända druvor från unika Terroir. Jörgen lovar en lagom nördig upplevelse! Provningen bokas och betalas i vinbaren, se program.

Middagen på lördag kväll avnjuts återigen i Bon Vivant och vi föräras nu restaurangens nya avsmakningsmeny signerad den hyllade och flerfaldigt Guide Michelin-omnämnda Helsingforsrestaurangen Juuri. Namnet betyder ”rot” vilket även indikerar matens inriktning - en återgång till de finska rötterna, presenterade på ett lekfullt och modernt sätt. De valda vinerna utgör ett axplock av det bästa som Sommelierteamet ombord valt ut med fokus på Spanien och Portugal.

Givetvis avslutar vi både fredag och lördag kväll med ett gemensamt vinbarshäng, där ni ges möjlighet att botanisera bland Silja Symphonys digra sortiment. Maarit och Peter har lovat att erbjudandet per glas slår Er med häpnad samtidigt som att hösten nya vinlista är vassare än någonsin.

Mycket varmt välkomna på ännu en vinöst äventyr på Silja Symphony!