Mat- och vinkryssning

Nästa vinkryssning avgår den 5.5 2018. Kryssningen blir som vanligt tur och retur till Helsingfors och vi gästas dessutom av Reinhard Löwenstein, Tysklands kanske bästa vinmakare.


Kryssning
fr
3548:–

/pers


Bokas via telefon:

 

Program och priser

Priser

Vinkryssningen avgår från Stockholm, Värtahamnen 5.5 2018 med Silja Symphony.

Fr 3548:– /pers
Ingår: 2 nätter del i B2-hytt, 2 st 5-rättersmiddagar inkl. viner, 1 st vinproving med 5 viner och canapéer samt specialfrukost t/r i en av fartygets à la carte-restauranger.
 

Prislista Ordinarie →
HYTTKATEGORI PERSONER/HYTT PRIS/PERSON
C-hytt 4 pers 3338:-
3 pers 3338:-
2 pers 3498:-
1 pers 3798:-
B-hytt 4 pers 3368:-
3 pers 3428:-
2 pers 3548:-
1 pers 3908:-
Promenad-hytt 4 pers 3418:-
3 pers 3488:-
2 pers 3638:-
1 pers 4088:-
A-hytt 4 pers 3428:-
3 pers 3508:-
2 pers 3678:-
1 pers 4158:-
Deluxe-hytt 2 pers 4872:-
1 pers 6902:-
Commodore-hytt 2 pers 7432:-
1 pers 12 022:-
 
Prislista Club One →
HYTTKATEGORI PERSONER/HYTT PRIS/PERSON
C-hytt 4 pers 3338:-
3 pers 3338:-
2 pers 3498:-
1 pers 3798:-
B-hytt 4 pers 3338:-
3 pers 3338:-
2 pers 3498:-
1 pers 3798:-
Promenad-hytt 4 pers 3368:-
3 pers 3428:-
2 pers 3548:-
1 pers 3908:-
A-hytt 4 pers 3418:-
3 pers 3488:-
2 pers 3638:-
1 pers 4088:-
Deluxe-hytt 2 pers 4872:-
1 pers 6902:-
Commodore-hytt 2 pers 7432:-
1 pers 12 022:-
 

Program & viner

Höstens vinkryssning blir elegantare än någonsin. Med exklusiva menyer på Bon Vivant, och vin- och champagneprovning under hela resans gång blir det en resa i smakens tecken.
 

Program →

 

Vinkryssningen våren 2018 bjuder på ett digert program!

 

 

Vårens resa på Silja Symphony innehåller fler spännande viner än någonsin tidigare. Kryssningen tur och retur Helsingfors gästas dessutom av Reinhard Löwenstein, Tysklands kanske bästa vinmakare. Vi vill att 5-7 maj, 2018 blir en härligt vinös inledning på försommaren!

Vinkryssningarnas ständige ciceron, vinkonnässören Jörgen Lindström Carlvik från Brix Wine har i nära samarbete med fartygets Sommelierer Maarit Westerlund, Peter Björkfors och Jari Pennanen ytterligare utvecklat ett vin- och matkoncept som nu närmar sig perfektion.

Nästan direkt efter avfärd från Stockholm (kl 17.30) inleder vi med en högklassig Rieslingvinprovning under ledning av Reinhard Löwenstein, vinmakare på världsberömda Heymann-Löwenstein, Moseldalens kung av torra och härligt mineraldrivna viner. Få, om ens någon, är så maniskt intresserad av Terroir som Reinhard, och hans viner beundras av Rieslingälskare världen över.

Lördagens middag i Bon Vivant (kl 20.30) innehåller det bästa från kökets prestigemeny komponerad av Matti Jämsén. Jörgen och Sommeliererna ombord har valt rätterna med utgångspunkt från Reinhards viner och vi föräras även specialimporterat bubbel och lyxig Auslese.

Söndagen erbjuder flera spännande alternativ. Redan klockan 11.00, efter en välbehövlig och rejäl frukost i Restaurang Tavolàta, presenterar Jörgen Silja Symponys helt nya prestigechampagnehus, Penet-Chardonnet. Fyra stycken, vingårdsbetecknade Grand Cru-viner i en unik stil utlovas.

Därefter är det dags för lunch och här erbjuds en äkta, smakrik och fantastiskt god och mättande Bouillabaisse kokt enligt konstens alla regler. Vinet till blir en klassisk och härlig, vit Bourgogne från välkända Pascal Clément.

Observera att Champagneprovningen bokas och betalas ombord medan lunchen bokas redan vid beställning av vinkryssningen (priser anges i programmet).

Oavsett om ni deltagit i våra "dagaktiviteter" eller strosat runt i (förhoppningsvis) vårvackra Helsingfors, så inbjuds ni att kostnadsfritt delta i vår uppskattade Private Shopping som startar kl 14.00. En privatvisning av vinbarens vinutbud tillsammans med ett läskande glas Domaine Collet Champagne ingår, såklart!

Efter avgång från Helsingfors (kl 17.30) provar vi de helt nyanlända vinerna från den kaliforniska kultfirman Big Basin. Jörgen Lindström Carlvik presenterar fem viner. Kända druvor som Chardonnay, Pinot Noir och Syrah blir i vinmakaren Bradley Browns regi både personliga och underbart goda. Provningen bokas och betalas i vinbaren, se program.

Middagen på söndag kväll avnjuts återigen i Bon Vivant (kl 20.30). Vi har denna kväll äran att äntligen presentera en meny signerad Jonas Niklasson, Silja Symphonys Chef de Cuisine. Jonas franska bistromeny, som serveras exklusivt denna kväll, ackompanjeras av ett gäng klassiker från kvalitetsvinets vagga, Frankrike. Vi serverar högklassiga viner från Champagne, Bourgogne, Bordeaux och Rhône. Vive la France!

Givetvis avslutar vi både lördag och söndag kväll med ett gemensamt vinbarshäng, där ni ges möjlighet att botanisera bland Silja Symphonys digra sortiment. Sommeliererna har lovat att erbjudandet per glas slår er med häpnad samtidigt som att vårens uppdaterade vinlista är vassare än någonsin.
 

Mycket varmt välkomna på ännu ett vinöst äventyr på Silja Symphony!