Tributes of Rock

NYTT DATUM! 28 AUGUSTI 2020 | 23H Galaxy

 

 

EN MONSTER-FESTIVAL PÅ ÖSTERSJÖN
EN HYLLNING TILL 80-TALET

Tributekryss tar nu siktet på 80-talsrocken i en första resa med Tributes Of Rock 28–29 augusti 2020.

Från tidigt 80-tal såg decenniet återuppkomsten av hårdrocksmusik och framväxten av glamrocken som en ny undergenre. Band som AC / DC, Queen, Def Leppard, Kiss, Mötley Crüe, Bon Jovi, Quiet Riot, Scorpions, Europe, Ratt, Twisted Sister, Poison, Dokken, Whitesnake och Cinderella var några av decenniets absolut mest populära band. På 1980-talet bildades det oerhört populära hårdrockbandet Guns N' Roses och framgångsrika comebacks av bland annat Aerosmith och Alice Cooper i slutet av 1980-talet. Framgången för hårdrocksbandet Van Halen sträckte sig över hela decenniet, först med sångaren David Lee Roth och senare med Sammy Hagar. Queen, som hade utökat sin musik till experimentell och crossovergenrer i början av 1980-talet återvände till gitarrdriven hårdrock med The Miracle 1989. Dessutom lyckades ett fåtal kvinnor uppnå stjärnstatus på 1980-talets hårdrockscen, Pat Benatar och Ann och Nancy Wilson från Heart som funnits sedan mitten av 1970-talet är främsta exempel på kvinnlig framgång i genren, detta gällde även The Runaways med Joan Jett och Lita Ford.

Arenarocktrenden på 1970-talet fortsatte på 1980-talet med band som Styx, Rush, Journey, Foreigner, REO Speedwagon, ZZ Top och Aerosmith. Traditionellt associerade (och ofta förvirrad) med hårdrock var heavy metal som var extremt populärt under hela decenniet, med bland annat Ozzy Osbournes framgång som soloartist, band som Iron Maiden, Judas Priest och Dio var också allmänt populära brittiska band. Speed metal-pionjären Motörhead behöll sin popularitet genom flera albumsläpp. Undergroundscenen skapade en rad mer extrema aggressiva undergenrer till metal. Thrash metal bröt sig in mainstream-floran med band som Metallica, Slayer, Exodus, Anthrax och Megadeath. I slutet av 1980-talet hade Metallica uppnått extrem framgång och skulle bli en av de mest sålda musikartisterna genom tiderna. Andra stilar som death metal och black metal skulle förbli ett underkulturellt fenomen.

Både hårdrock och heavy metal var extremt populära livegenrer och band turnerade mycket runt om i världen. Vi bjuder härmed in till en musikalisk upplevelse under våra 23 timmar på Östersjön. Massor av tributeband och allt annat som hör en kryssning till.

DET HÄR KAN DU FÖRVÄNTA DIG:

INFO (OBS. NYTT DATUM):
Fartyg: 23 timmar på Galaxy (Värtahamnen)
Avresa: fredag 28 augusti 2020 kl 19.30 (Var på plats senast kl 18.30)
Åter: lördag 29 augusti 2020 kl 18.15

Vid frågor kontakta: info@tributekryss.se

FÖLJ TRIBUTEKRYSS PÅ SOCIALA MEDIER:
FACEBOOK: facebook.com/tributekryss
INSTAGRAM: instagram.com/tributekryss
HEMSIDA: tributekryss.se


Kryssning fr 590:-* /pers
*Gäller när 4 pers delar på en gemensam E-hytt

Bokning via telefon, ring 08-666 33 33. En serviceavgift på 70:- tillkommer när du ringer in och bokar.
Vid onlinebokning klicka på boka-knappen nedan.

Boka nu

Boka nu

Prislista och hyttkategorier →
HYTT PERS PRIS/PERS
E4-hytt 4 pers 590:-
3 pers 690:-
2 pers 790:-
1 pers 1190:-
E2-hytt 2 pers 790:-
1 pers 1190:-
B4-hytt 4 pers 790:-
3 pers 890:-
2 pers 990:-
1 pers 1390:-
B2-hytt 2 pers 990:-
1 pers 1390:-
A4-hytt 4 pers 890:-
3 pers 990:-
2 pers 1090:-
1 pers 1690:-
A2-hytt 2 pers 1090:-
1 pers 1690:-
A dubbel-hytt 2 pers 1090:-
1 pers 1690:-
A premium-hytt 2 pers 1190:-
1 pers 1990:-
Deluxe-hytt 2 pers 1990:-
1 pers 3690:-
Suite 2 pers 2490:-
1 pers 4390:-
Executive Suite 2 pers 3500:-
1 pers 5500:-

 

 

 •  

  BOKA NU - BETALA 30 DAGAR INNAN AVGÅNG

  I dessa Corona-tider har vi tillsammans med Tallink Silja tagit fram ett erbjudande att BOKA NU och betala senast 1 månad före avgång. Vi erbjuder detta vid bokning via telefon med förlängd betalning t o m 28 juli!

  08-666 33 33

LINE UP

 • AC/DC (Ballbreaker)

  Ballbreaker är ett av Sveriges största och i särklass bästa AC/DC-tributeband. Bandet består av Johan Danielsson på sång, Jonas Fredén och Mikael Danneblad på gitarr, Anton Stolt på bas och Jörgen Broman på trummor. Soundet är oerhört träffsäkert. En tributekväll med Ballbreaker är så nära originalet du kan komma. Bandet har besökt i stort varje stad i Sverige, men även turnerat utomlands.

 • Bon Jovi (Tom Bon Jovi)

  Tom Nordahl vann finalen i ”Sikta Mot Stjärnorna” 1999, som Jon Bon Jovi med låten ”Bed of Roses”. Tom valde att aldrig turnera omkring tillsammans med resten av alla ”look a likes”, därför är denna kryssning och spelning jäkligt exklusiv, detta är första gången sedan 1999 som Tom gör Jon och bandet Bon Jovi! Med ett grymt band vid sin sida, kör bandet ett fett set med Bon Jovi hits fram till ”Chrush”-plattan 2000. Så Galaxy… det blir f*n inte mycket bättre än så här!

 • Def Leppard (Hysteria!)

  Jonas Blum och Lasse Boquist från 90-talsbandet Pole Position har satt ihop ett hyllningsband till Def Leppard tillsammans med några av Pekings bästa och coolaste musiker. Har man, som vi, växt upp med Def Leppard är det inte så svårt att återskapa deras musik och sound. Let's get rocked – tillsammans!

 • Guns n' Roses (Guns N Posers)

  Guns N Posers har funnits sedan 2005 och är förmodligen världens bästa GUNS N ROSES-tribute. Bandet försöker fånga live-känslan originalet hade mellan 87-93.

 • Journey (Frontiers)

  Frontiers började spela Journeys musik redan 1994. Med kända låtar som Anyway You Want It, Faithfully, Separate Ways och bandets theme song Don't Stop Believing har Journey sålt över 100 miljoner skivor. Att tolka Journeys låtar från de lugna balladerna via deras midtempo-låtar till rena rocklåtar är en utmaning, där Steve Perrys röst och Neal Schons gitarr spel är unikt. Efter 25 år tillsammans kan vi utlova en tolkning av Journeys musik som träffar publiken med melodier, sång och gitarrspel i högsta klass.

 • Mötley Crüe (Generation Swine)

  Generation Swine bildades i Västerås redan 2007 och sedan dess har man intagit platsen som Sveriges bästa tribute-band av Mötley Crüe. Musiken och deras image är lika viktiga för oss och vi har genom åren förstått att det är detta som gör oss så jäkla bra!

 • Thin Lizzy (Feel Dizzy)

  Feel Dizzy är sannolikt Sveriges största Thin Lizzy-tributeband, vilket understryks av det faktum att man blev inbjudna till The Bash For Philo in Dublin 2019... ”Feckin’ Great” said the Irishmen after the show.

 • Van Halen (Fan Heller)

  Sveriges bästa Van Halen-band. De är i klass med originalet och den energin Leffe har på scen, den slår det mesta! Fan Heller framför de största hitsen från tiden med David Lee Roth som sångare... förr och nu!

 • Whitesnake (Coversnake)

  Coversnake är ett tributband med basen I Sollefteå som bildades som ett studioprojekt 2004 men sågs i rampljuset som liveband första gången 2005 i samband med Battle of Bands. Coversnake har sin repertoarfokus på Whitesnakes första era 1978–1984 där groovet är bärande och bluesrötterna omisskännliga. Bandet består av Christer Nordlander – trummor, Jörgen Åslund – leadsång, Olle Högberg – Keboard/sång, Thomas Åhman gitarr/sång, Jörgen Sundin – bas och Thomas Mikaelsson – gitarr.

 • ZZ Top (David Harleyson Powertrio)

  The David Harleyson Powertrio presenterar TRES HOMBRES – a tribute to that great little old band from Texas, ZZ Top! TDHP har turnerat både Sverige och Europa i 20 år, både med blandat program och som tributeakt och har dessutom kört sin ZZ-Topshow på Sweden Rock Festival två gånger! Som Tres Hombres levererar bandet ett "Pearl Necklace" av både ZZ Tops hits och mer udda låtar från First Album till Eliminator! Räkna med att omöjligt kunna stå still när boogierocken strömmar från scenen!

Betalningsvillkor:

Bokningar måste betalas inom 14 dagar från bokningstillfället, dock minst 28 dagar före avresa. Bokningar som görs mindre än 28 dagar före avresa måste betalas vid bokningstillfället. Bokningar som görs online betalas alltid vid bokningstillfället.

Avbokningsvillkor:

För bokningar som avbokas 27–14 dagar före avresa återbetalas 50 procent av resans pris. För avbokningar mindre än 14 dagar före avresa sker ingen återbetalning.

Bussanslutningar:

Till och från Tributekryss och Galaxy:

Vi har bussar som går till/från flera orter med anslutning till Galaxyavgången och Värtahamnen. Våra anslutningsalternativ bokar du samtidigt som du bokar din båtresa.


LÄS MER HÄR

 • CLUB ONE

  Östersjöns största kundklubb

  Missa inte att bli medlem i Club One för medlemsrabatt på ordinarie priser, även på sista minuten-resor! Dessutom upp till 30% rabatt på utvalda produkter och erbjudanden i restauranger och barer ombord. Du tjänar också bonuspoäng, som kan användas till nya resor med Tallink och Silja Line. Som medlem får du även rabatter på våra destinationer genom våra partners.

  Bli medlem