Tributekryss

22 november 2019 | 23H Galaxy

 

 

TRIBUTEKRYSS – I KÖLVATTNET AV WOODSTOCK

En hyllning till det magiska 70-talet | 12 band – 23 timmar

Woodstock var starten på att tänka stort, när det kom till den musik som ungdomarna flockades runt på 60-talet. Det handlade om mer än toner – det var ett uppbrott från den traditionella livsstil som präglat medelklassen i Amerika. Det blev som en kickstart för alla som sökte ett liv med en mening utöver det vanliga.

Musiken på Woodstock bestod av alla ikoner som fanns på den tiden: The Who, Jimi Hendrix, Ten Years After, Santana, Mountain, Crosby Stills & Nash, John Sebastian m.fl… listan är mycket, mycket längre, men med dessa namn drog man ungdomar och även ungdomliga äldre från i stort sett hela USA, men även många från resten av världen.

Att återskapa känslan av banden som följde i kölvattnet av denna Woodstockfestival är lite av det vi strävat efter när vi satte ihop denna extremt minnesvärda tributekryss.

Love & Peace var två ord som betydde allt för besökarna och när sedan besöksantalet ökade lavinartat, ja då var det bara att öppna ”stängslen” och släppa in alla tusentals och åter tusenden som vallfärdat till denna magiska plats där känslan för framtiden och tron på en bättre värld föddes.

Vi bjuder härmed in till en musikalisk upplevelse under våra 23 timmar på havet. Massor av tributeband och allt annat som hör en kryssning till.

FÖLJ TRIBUTEKRYSS PÅ SOCIALA MEDIER:
FACEBOOK: facebook.com/tributekryss
INSTAGRAM: instagram.com/tributekryss
HEMSIDA: tributekryss.se

 

Kryssning fr 590:-* /pers
*Gäller när 4 pers delar på en gemensam E-hytt
 

Boka nu

Boka nu

 

Prisinformation →

Priser nedan visas per person.

HYTT PERS PRIS/PERS
E4-hytt 4 pers 590:-
3 pers 690:-
2 pers 790:-
1 pers 1490:-
E2-hytt 2 pers 790:-
1 pers 1490:-
B4-hytt 4 pers 690:-
3 pers 790:-
2 pers 890:-
1 pers 1590:-
B2-hytt 2 pers 890:-
1 pers 1590:-
A4-hytt 4 pers 790:-
3 pers 890:-
2 pers 990:-
1 pers 1890:-
A2-hytt 2 pers 990:-
1 pers 1890:-
A dubbel-hytt 2 pers 990:-
1 pers 1890:-
A premium-hytt 2 pers 1090:-
1 pers 1990:-
Deluxe-hytt 2 pers 1990:-
1 pers 3690:-
Suite 2 pers 2490:-
1 pers 4390:-
Executive Suite 2 pers 3500:-
1 pers 5500:-

 

 

LINE UP

 • THE DOORS (The Döörs)

  The Döörs eminenta, teatraliska tributeshow är helt outstanding! Den enda av sitt slag i norden och den absolut bästa i Europa! Med en sanslöst lik Jim Morrison både vad gäller röst och utseende, orgel och Rhodespianobas á la Ray Manzarek, psykedeliska gitarrslingor från Robby Krieger och John Densmores mix av influenser i sitt trummande har bandet lirat i 20 år.

 • LED ZEPPELIN (Hindenburg)

  ”The Swedish Led Zepplelin Tribute Show” omnäms som en av Europas främsta hyllningsakter till det legendariska rockbandet och utnämdes 2008 till ”Sveriges främsta tribute-band” på Sweden Rock Festival. Hindenburg spelar kontinuerligt runt om i hela Sverige och bland de mest utmärkande spelningarna finns Annexet Globen, Sweden Rock Festival och Festival au Dessert i Mali, som Robert Plant (Led Zeppelin) är officiell sponsor till.

 • THE WHO (The Why)

  Förmodligen den enda showen av sitt slag i Skandinavien, om inte Europa...! Fyra tokiga musiker som hyllar ett av de största rockbanden i historien, med bl a Substitute, My Genaration, Kids are alright och rockoperan Tommy eller alla signaturlåtar till TV-serien CSI med låtar som Won't Get Fooled Again, Baba O'Riley, Behind Blue Eyes. Hur stort som helst i USA, men i Sverige är vi nog ensamma

 • DEEP PURPLE (Deepest Purple)

  Deepest Purple är till utseendet inte så nära originalet Deep Purple men musikaliskt är det däremot bitvis skrämmande nära! Med ett lekfullt sväng på trummorna av Håkan Rangemo, ackompanjerat av Janne Lunds tunga och tighta basspel läggs grunden till Deep Purples ofta komplexa och svängiga låtskatt. Ovan på det groovet ljuder en Hammondorgel med ett vrålande Leslie som sällan hörs i dessa syntetiska tider och som trakteras av Svenne Jansson. Tillsammans med Håkan Goldbecks grymma Strata och Kent Ploogs vassa sångpipa, är Deepest Purple utan tvekan ett av de mest kompetenta tributeband att hantera denna förnämliga låtskatt!

 • RUSH (Rash)

  RASH består av tre progrocksmusiker som vill göra en hyllning till det kanske mest inflytelserika bandet inom den progressiva rocken som idag betraktas som levande legender. RASH bjuder på en show med soundet från originalet där vi i detalj återger musiken i spelstil och sound med den karakteristiska sången, den feta moogbasen, de unika gitarriffen, det frenetiska basspelet och de tekniska trumfillsen för att skapa den rätta RUSH-feelingen. Vi har valt våra egna favoriter från deras fantastiska 40-åriga karriär och hoppas kunna ge er en musikalisk, inspirerande upplevelse i den progressiva rockens värld.

  Bas & sång & synth & moogpedaler – Henrik (Scary Lee) Nilsson, Trummor & Percussions – Johan (Near Peart) Lindekrantz, Gitarr & Moogpedaler – Niclas (Almost Lifeson) Sköld.

 • SANTANA (Soul Sacrifice)

  Carlos Santanas musik är som vi alla vet en hårt svängande blandning av rock och latinamerikanska rytmer. För att ge den musiken rättvisa krävs mångsidiga musiker med olika bakgrund. Låtar från senaste skivan som kom 2000 och klassiker som Oyo Como Va, Sensitive Kind, Let the Children Play, Evil Ways och No One to Depend On.

  Åke Eriksson – trummor, Kjell Allinger – orgel, Thomas Berglund – gitarr, Björn Melin – gitarr, Fredrik Mattsson – sång, Håkan Göstas – bas, Anna Folkesson – slagverk.

 • MOUNTAIN (Mississippi Cream)

  Mississippi Cream bygger runt två barndomsvänner från Töre i Norrbotten, Bernt Ek och Thomas Jakobsson. De satt för 50 år sedan hemma på pojkrummet hos Bernt och diggade Cream och Mountain. Inte konstigt att Bernts stora idoler blev Jack Bruce, basisten i Cream, och Felix Pappalardi, som spelade bas i Mountain. Thomas stora gitarrhjältar blev Eric Clapton och Leslie West. När Mountains originaltrummis Corky Laing, fick höra talas om Bernt och Thomas tog han flyget över från USA bara för att få spela med dessa två Norrbottningar. Det blev konserter i Sverige och Finland – Succé!

  Bernt Ek – bas, Thomas Jakobsson – gitarr, Janne Lundberg – trummor, Peter Karlsson – keyboard.

 • NIEL YOUNG (Unknown Wankers)

  Unknown Wankers är ett tributeband som enbart spelar covers ur Neil Youngs musikflora. Arrangemangen är egna och i vissa delar nyskapande, även om Neil Young-fans alltid känner igen sig i musiken. Repertoaren är gitarrintensiv och nyanserad och bjuder på både ös och mer stillsamma toner, precis som originalartistens musik. Sättningen är kontrabas, soloelgitarr, akustisk kompgitarr, Hammondorgel, trummor och sång.

 • JOHNNY WINTER (Winter's bone)

  Winter's Bone – Johnny Winter Tribute band är Nordeuropas enda(!) tributeband som med 100 procent känsla, kärlek och vördnad hyllar den framlidne rock 'n roll-ikonen Johnny Winter. Bandet bildades under hösten 2012 med syfte att göra det som inget annat coverband gör, nämligen att med fullt ös, fokus och inriktning enbart lira Johnny Winter-låtar. Orkestern har bl a hunnit medverka vid två Blues at Sea-kryssningar, varit i Holland på en miniturné, öppnat upp Claes Yngströms Dala Blues Fest och såklart allehanda MC gig samt nattklubbsgig.

  Peter Fredriksson – Gitarr, Tobbe Phalander – Bas, Dan Andersson – Trummor, Tony Gustafsson – Sång

 • JANIS JOPLIN (Hampus & Sons)

  Hampus & Sons är bandet som bevisar att ålder inte spelar någon roll i musik och än mindre om man är nyfiken, öppen i sinnet och går i gång på samma ingredienser. Hampus & Sons har funnits sedan 2013 och täcker normalt i sin repertoar in ett stort antal av artisterna på Woodstock, men ger här en hyllning till enbart Janis Joplin. Frontar bandet på Tributekryss gör Helena Hillerbo uppbackad av Hampus Halling på trummor, Roger Hillerbo på gitarr, Anders Lönnö på bas och Rikard Blennar på gitarr.

 • JIMI HENDRIX (Midnight Lightning)

  En som tolkar Jimi Hendrix. Greger och Peter började spela ihop redan 1979. På 80-talet skildes vägarna åt för att sedan mötas igen 2011 med Lena på bas. Spelglädje och en genuin känsla för Jimi Hendrix musik utmärker denna rutinerade powertrio från Dalarna. På repertoaren står såväl tidigt material som Hey Joe och flera alster från Hendrix senare period – med en stor dos improvisation likt det Hendrix själv gjorde.

  Greger Jansson – gitarr & sång, Lena Norén – bas & sång, Peter Cederbjörk – trummor.

Betalningsvillkor:

Bokningar måste betalas inom 14 dagar från bokningstillfället, dock minst 28 dagar före avresa. Bokningar som görs mindre än 28 dagar före avresa måste betalas vid bokningstillfället. Bokningar som görs online betalas alltid vid bokningstillfället.

Avbokningsvillkor:

För bokningar som avbokas 27–14 dagar före avresa återbetalas 50 procent av resans pris. För avbokningar mindre än 14 dagar före avresa sker ingen återbetalning.

Bussanslutningar:

Till och från Tributekryss och Galaxy:

Vi har bussar som går till/från flera orter med anslutning till Galaxyavgången och Värtahamnen. Våra anslutningsalternativ bokar du samtidigt som du bokar din båtresa.


LÄS MER HÄR

 • CLUB ONE

  Östersjöns största kundklubb

  Missa inte att bli medlem i Club One för medlemsrabatt på ordinarie priser, även på sista minuten-resor! Dessutom upp till 30% rabatt på utvalda produkter och erbjudanden i restauranger och barer ombord. Du tjänar också bonuspoäng, som kan användas till nya resor med Tallink och Silja Line. Som medlem får du även rabatter på våra destinationer genom våra partners.

  Bli medlem