Tillval i Åbo

 

 

Förboka upplevelser i Åbo

För dig som åker på en En dag i Åbo-kryssning, en reguljärresa eller ett hotellpaket erbjuder vi förbokning av olika aktiviteter och upplevelser i och utanför Åbo.

Du kan lägga till våra tillval samtidigt som din du gör din bokning online och via telefon, eller lägga till tillvalen i efterhand via telefon om du redan har gjort din bokning.

 

Sommaräventyr för alla

På Mumins magiska ö väntar dig sommaräventyr med Mumin och alla hans vänner. Här finns massor att göra! Biljett kan du köpa i samband med dina resebokning, tillsammans med transfer från Åbo. Den byter du mot riktig biljett vid Muminvärldens huvudentré. Läs mer om muminvärlden och våra paketresor här.  

Öppettider:
9.6 -1 2.8 2018 10:00 - 18:00
13.8 - 26 8 2018 12:00 - 18:00

Hitta till Muminvärlden →

Vi rekommenderar våra kryssningspassagerare att ta lokalbuss nr 1 från hamnen till Åbo centrum. Bussen stannar utanför hotell Hamburger Börs vid Salutorget, eller Radisson Blu Marina Palace. 

Ät gärna frukost i lugn och ro och ta sedan Muminbussen (transfer) från något av hotellen enligt Muminbussens tidtabell (exempelvis från hotellet Radisson Blu Marina Palace). För kunder som checkar in på hotell i Åbo går det bra att anpassa sina tider enligt Muminbussens tidtabell.

Det går även bra att åka linjetrafikbussar nr 6 och 7 till Nådendal från Åbos marknadsplats. Och därefter ta Mumintåget från Gamla Stan i Nådendal till bron vid Muminvärlden. Mumintåget är kostandsfritt för Muminvärldens gäster. 

Entré till Muminvärlden (2 dagar):
300:- /vuxna och barn fr 2 år
Gratis för barn 0-1 år

Muminvärlden + Äventyrsön Väski 430:- /pers

Transfer

Under perioden 25.6-2.8 2018 kan du köpa transfer till Muminvärlden och hotell Nådendal Spa, enkel väg eller tur och retur. Transfer passar för resenärer som har köpt en En dag i Åbo-kryssning och anländer till Åbo på morgonen eller som ska till Nådendal och ankommer på kvällen. Bussen avgår från hamnen (framför Best Western hotell Seaport) kl. 8:10. Ankomst till hamnen på kvällen är kl 19:35. Vouchern tur/retur lämnas i kassan på Muminvärlden eller Nådendal Spa och byts ut mot en kupong som används för returresan. Priset gäller endast vid förhandsbokning.


Muminbussens tidtabell (PDF) →

Pris transfer
58:- /vuxna och barn fr 2 år (enkel väg)
116:- /vuxna och barn fr 2 år (t/r)
Gratis för barn 0-1 år

Har du redan bokat din resa? Lägg till transfer genom att boka via telefon: 08 22 21 40

Äventyrsön Väski

Lite större barn kan uppleva spännande äventyr på Väski som är Muminvärldens grannö. Här kan barnen klättra, hoppa, vaska guld, glida längs en vajer, träffa husdjur, gå på sommarteater och mycket annat. Om ni vill kan ni köpa gemensamt inträde med Muminvärlden.

Öppettider
26.6 - 12.8 2018 kl. 11:00 - 18:00
Båttransport till Väski t/r ingår i priset.

Endagsbiljett Väski
240:- /vuxna och barn fr 2 år
Gratis för barn 0-1 år

Muminvärlden + Äventyrsön Väski 430:- /person

Muminvärlden + Äventyrsön Väski

Kombinera Väski med Muminvärlden

På Mumins magiska ö väntar dig sommaräventyr med Mumin och alla hans vänner. Biljett kan du köpa tillsammans med transfer från Åbo i samband med din resebokning. Den byter du mot riktig biljett vid Muminvärldens huvudentré.

Lite större barn kan uppleva spännande äventyr på Väski som är Muminvärldens grannö. Här kan barnen klättra, hoppa, vaska guld, glida längs en vajer, träffa husdjur, gå på sommarteater och mycket annat. Om ni vill kan ni köpa gemensamt inträde med Muminvärlden och hinna med båda äventyren på en och samma resa.

Muminvärlden + Äventyrsön Väski
430:- /vuxna och barn fr 2 år
Gratis för barn 0-1 år

Superpark

En inomhushall fylld av aktiviteter

SuperPark Åbo är ett äventyr både för liten som stor. Här finns Adventure Area, Game Area och Freestyle Hall. Prova på olika idrottsgrenar, upplev skate- och scootparken och gör trick på trampolinerna. Här får du de skojigaste nöjena och sportigaste upplevelserna – året runt och oavsett väder.

Öppettider
Mån – lör 11.00 – 19.00
Sön 11.00 – 18.00

Läs mer →

Äventyrsområde

Klättra högt, hoppa på trampoliner, hängglid, åk utför eller trampa trampbil!

Game Arena

Du kan öva att slå och kasta bollar i boboll och baseboll. Testa också frisbeegolf, gatubasket och det superroliga fotbollsflipperspelet! I Game Arenan kan du spela en längre match innebandy eller något annat bollspel.

Freestylehallen

Skate- och scootpark, trampoliner, skumgummihav, parkour och parketten ger dig nya möjligheter att testa dina gränser. Här kan du också göra freestylehopp där du landar mjukt i ett skumgummihav. 

Missa inte! SuperPark ligger intill hotellet Holiday Club Caribia. Stanna kvar på Caribia eller besök Caribias badavdelning med vattenrutchbanor - roligt för hela familjen. Vuxna kan även passa på och boka spabehandlingar.

Entrépris  
150:- /vuxna och barn fr 4 år
Gratis för barn 0-3 år

Jukupark i Åbo

Vattenpark utanför Åbo

Sommartid är det kul att vara en riktig "glidare" i Finlands största utomhusvattenpark, beläget ca 3 km från Åbo. Det är stort, häftigt och händelserikt! Ta med familjen för en hel dag med rutschkanor, speedmattor, pooler, restauranger och annat kul. Vi ses i sommar!

Entré till Jukupark (perioden 1.7 - 12.8 2018)
205:- /vuxna och barn fr 4 år
Gratis för barn 0-3 år