Gamla stan i Tallinn

 

UPPLEV GAMLA STAN I TALLINN

Från spännande barrundor och en vegansk trendkrog till världens bästa pannkakor. Här är en snabbguide till Gamla stan!

EN ANNORLUNDA BARRUNDA

Olde Hansa är en riktig klassiker som tar dig tillbaka till Tallinns guldålder. Här serveras mörk starköl med örter eller honung. Förutom ett stort utbud av öl finns även Grand Feast på menyn – en två timmar lång matresa tillbaka till medeltiden. Precis som Olde Hansa fokuserar Kolmas Draakon på mer än öl. Hela atmosfären är viktig. Ovanför dörröppningen hänger en drake i trä. Kolmas Draakon betyder ungefär ”den tredje draken”. Bakom bardisken tillagas glögg i lerkrus ur en stor kittel. Beer House kommer inte få förstapris för sin hemsida men något de vunnit pris för är sin mat och framförallt sin öl! Att få utmärkelsen ”Det bästa restaurangbryggeriet i Estland” är inte en liten bedrift. Mitt i restaurangen finns tankar i mässing där ölen du dricker bryggs.
 

"The pub doors are opened for the ninth hour of the morning til the dead of the night."
– Olde Hansa

100% VEGANSKT

Rataskaevu 16 är en modern restaurang i en fantastisk och stämningsfull lokal. Maten är väldigt prisvärd för sin höga kvalitet. Den veganska trenden är ganska ny i Estland! Nästan vägg i vägg med Rataskaevu 16 ligger Vegan Restoran V – allt på menyn är 100% veganskt.

 

SMÅTT OCH GOTT

Gå loss bland hemgjord choklad och bakelser på Chokladeria. Ät pannkakor på Kompressor ”The Worlds Greatest Panncakehouse”. Lär känna en mörkare sida av Gamla stan på Haunted Old Town Ghost Tour. Upplev skyddsrum, ett fängelse och andra spännande ställen med Tallinn Industrial Stalker Bike Tour.

LÄS MER OM KRYSSNING TILL TALLINN