AKTIVERA DIG I TALLINN

 

SEGWAY, BUNGYJUMP OCH BÅTSAFARI

Tallinn är en stad där gammalt möter nytt och detta märks inte minst i fritidsaktiviteterna staden erbjuder. Här hittar du segwayturer, inomhusbad och detektivrundor för den mer stillsamma - samt bungyjump, BMX-banor och motorbåtsturer för den mer aktiva. Med andra ord finns det aktiviteter för alla smaker och åldrar.

 

 

Segway

Segway på kullerstensgatorna

Ta dig fram på Tallinns kullerstensgator där inga bilar eller bussar når. Segway Tallinn hyr ut dessa roliga high-tech-maskiner från sin butik i gamla stan. Du behöver endast 5 minuters träning innan du är redo att ta dig ut på stan på två hjul. Glöm inte att ta med foto-ID.

LÄS MER: www.segwaytallinn.ee

Escape Room

Amatördetektivernas Dröm

Älskar du att lösa gåtor och att hitta gömställen? Då är Escape Room Claustrophobia det perfekta stället för dig. Här gäller det i grupper av minst två och högst fyra personer, att lösa olika uppgifter och hitta nyckeln som leder till friheten inom 60 minuter. Teamwork när det är som bäst.

LÄS MER: www.tallinn.claustrophobia.com

Megazone

Estlands största äventyrscentrum

Vill du utmana dina kompisar eller familjemedlemmar i ett laserspel eller på segway är Megazone stället för dig. Här hittar du dessutom en hinderbana med 16 meters takhöjd, stor studsmatta och flying fox som är en adrenalinfylld luftfärd på 60 meter. Alla deltagare måste vara minst 120 centimeter långa.

LÄS MER: www.megazone.ee

Spot of Tallinn

Upplevelseidrott för hela familjen

Spot of Tallinn är en unik anläggning och den enda av sitt slag i Europa. Här har man kombinerat allsköns upplevelseidrotter som BMX racerbana, skateparker, avdelning för gymnastik och akrobatik, trampoliner, skumbassänger och mycket mer. Här finns något för alla åldrar och från nybörjar- till proffsbanor. Anläggningen är öppen året runt.

LÄS MER: www.spotoftallinn.ee

City Bike

Sightseeing från cykelsadeln

Familjeföretaget City Bike erbjuder allt från cykeluthyrning till guidade turer i grupp. Här hittar du flera sorters cyklar, som tandem-, trekking-, city- och barncyklar. När du köper Tallinnkortet så får du tre timmar gratis hyra. Hjälm ingår i priset.

LÄS MER: www.citybike.ee

BagJump

Våghalsiga äventyr

Om du älskar att bli blöt och höga höjder är BagJump Activity Center din grej. Aktivitetscentret som ligger mitt i stan erbjuder bagjump från fyra olika höjder, paddelsurfing och kayaking. Den som inte vill riskera att bli blöt kan testa balansen på en balansbräda eller cruisa på en longboard längs Cultural Kilometre.

LÄS MER: www.bagtivity.ee

Tallinn Zoo

En av norra Europas största zoo

Tallinn Zoo räknas som en av norra Europas största med sina över 600 djurarter. Här hittar du allt från hajar och örnar till tigrar och isbjörnar. För de mindre barnen finns även ett barnzoo med kaniner, sköldpaddor och höns. Det kan vara bra att känna till att vissa delar av parken är stängd på måndagar.

LÄS MER: www.tallinnzoo.ee

Golf & Country Club

Estlands mest berömda golfbana

Bara 25 kilometer från Tallinn hittar du Estonian Golf & Country Club med sina 27 hål som ligger vackert belägna vid både vatten och kalkstensslätter. Klubbhuset är byggt i traditionell estnisk stil med lärkträpaneler och ett ovanligt stort sadeltak. Golfklubben har öppet året runt.

LÄS MER: www.egcc.ee

LÄS MER OM KRYSSNING TILL TALLINN