Våra bästa Tallinn-tips för familjen

 

Ta med familjen till Tallinn!

Ta med hela familjen på en skön resa till Tallinn. Vi har superbra tips både för er som stannar över dagen och för er som väljer att boka en extra hotellnatt.


Ombord på våra fartyg finns massor av kul underhållning och god mat. Efter en avkopplande resa kommer ni fram till Tallinn på morgonen. Ät en lyxig frukost ombord och börja er tur i Tallinn med en promenad. Eller ta en taxi. En av fördelarna med Tallinn är att det inte är långa avstånd. Var du än vill ta dig så är det en kort taxitur bort. Se till att ta en Tallink Takso.
 

Kryssning till Tallinn fr :- /hytt

Våra bästa Tallinn-tips

 
Tallink Spa Hotel
 

Besök Tallink Spa Hotel

Bara 15 minuter från båten hittar du vårt eget hotell Tallink Spa & Conference Hotel. Här kan hela familjen roa sig. Faktum är att barn är välkomna på de flesta spaanläggningarna i Tallinn. Här på Tallink Spa Hotel finns flera olika bastur och pooler plus en avdelning för bokade behandlingar. Perfekt för både barn och vuxna. Väljer ni att sova kvar på hotellet en natt ingår inträde till spa-avdelningen. Vill ni bara relaxa här någon timme mitt på dagen betalar ni inträde.
 

Gamla stan i Tallinn
 

Gamla stan

Har ni inte besökt Tallinn tidigare är den vackra stadsdelen Gamla stan ett måste. Den gamla ringmuren och de gamla tornen påminner om en Robin Hood-värld. Ta det gulliga tåget, Thomas the Train, för en tur genom de smala gatorna. Observera att det är kullerstensgator så var beredd på en aningens guppig färd. Några av tornen i muren är öppna för besökare och det arrangeras även guidade turer i gångarna under Tallinn.
 

Telliskivi i Tallinn
 

Spännande Telliskivi

Ett av Tallinns hippaste områden är Telliskivi. Hit är det en trevlig promenad från Tallink Spa Hotel. Här finns massor att titta på, gatukonst, designbutiker och bra restauranger till exempel. Här kan ni äta lunch på någon av de många roliga restaurangerna eller ta en snabb matbit från en food truck. Efteråt kan ni gå till La Muu för en riktigt god glass. Glassen tillverkas i rummet intill och här satsar man på fantasifulla smaker och riktiga klassiker. Här säljs laktosfria och veganska glassar också.

  Balti Jaama Turg i Tallinn
 

Balti Jaama Turg

Om vädret inte lockar till att strosa omkring utomhus kan ni besöka den renoverade saluhallen Balti Jaama Turg där det också finns många restauranger, butiker och caféer samlade under ett stort tak. Testa estniska specialiteter som rökt ost eller smaka på smaskiga bakverk på något av de mysiga caféerna.
T1 Super Skypark + SkyLab

 

T1 Super Skypark + SkyLab

En kort taxifärd från Telliskivi finns nya köpcentret T1. Högst upp i köpcentret ligger regionens största lekland Super Skypark. Ett perfekt ställe att spendera några timmar på.

Läs mer om Super Skypark här


T1 Super Skypark + SkyLab Einstein

Annat kul för barnen

1. Energia Avastuskeskus

Tallinns interaktiva Energy Discovery Center ligger bara 200 meters promenadväg från Tallink Spa Hotel. Här finns massor av spännande experiment för barn men också en utställning som passar de allra minsta.
Adress: Põhja pst 29

2. Seaplane Harbour

På Estlands Seaplane Harbour, sjöflyghamn, kan du lära dig massor om sjöfart och klättra ner i en riktig u-båt. Gratis för alla barn under åtta år.
Adress: Vesilennuki 6

3. Tv-tornet

Åk upp i Estlands högsta byggnad: tv-tornet, och njut av den makalösa panoramautsikten. Här finns till exempel interaktiv multimedia som presenterar Tallinn och en biosalong!
Adress: Kloostrimetsa tee 58a

4. LVLup!

En bit utanför centrala Tallinn finns ett interaktivt videospels-museum, LVLup! Det ligger i ARS Art Factory Building och här får besökare kliva in i en värld av e-gaming genom att spela spel från olika tidsperioder.
Adress: Pärnu maantee 154

5. Atlantis H2O

Cirka tio kilometer från centrum hittar du Atlantis H2O Aquapark, ett badparadis som är lika härligt året om. Passar ännu bättre för bus än de vanliga spabassängerna.
Adress: Ravi tee 1

6. Children’s Museum Miiamilla

Museet är byggt 1930, ligger i den vackra Kadriorg-parken och passar barn från tre år och uppåt. Här kan de till exempel leka butik eller bygga med klossar.
Adress: L. Koidula 21C

7. NUKU Museum of Puppet Arts

I museet för marionettdockor, NUKU, finns föreställningar för de mindre barnen men också en mer skrämmande avdelning för de större.
Adress: Lai 1

Fler bra matställen i Telliskivi!

 • Här finns något för alla smaker. En snabb burrito från Bueno Gourmets food truck eller helt glutenfri meny på restaurangen Kivi Paber Käärid (sten sax och påse).

  Kivi Paber Käärid


  Ett mysigt lunchställe som är ett måste om någon i familjen älskar motorcyklar är One Sixty. Under samma tak som man äter hamburgare och amerikansk barbecue repareras motorcyklar. Här behöver man inte vara rädd att spilla på vita dukar, det är träbord och pappersservetter som gäller.
  Adress: Telliskivi 62

  One Sixty

 • Det finns en restaurang inredd i och utanför gamla tågvagnar, Peatus. Här kan man äta frukost ända till klockan 17.00 men de serverar också en blandning av internationella rätter och estniska klassiker med en twist.
  Adress: Telliskivi 62

  peatus (est)


  På indiska krogen Lendav Taldrik (den flygande tallriken) finns utmärkt hemgjord lemonad och både kryddstarka och milda rätter. Be personalen om hjälp om ni har svårt att bestämma er. Menyn är lång!
  Adress: Telliskivi 60a-6

  Lendav Taldrik


  La Tabla är en färgstark sydamerikansk restaurang med stor uteservering sommartid. På kvällarna serveras tacos, burritos och annat gott men lunchtid är det ”dagens rätt” som gäller.
  Adress: Telliskivi 60

  La Tabla (est)

LÄS MER OM KRYSSNING TILL TALLINN →