Hotell Savoy Tallinn

 

5-stjärnigt boutiquehotell mitt i stan

I hjärtat av Tallinn hittar du detta mysiga lyxhotell med en av stadens bästa restauranger och barer. Rummen har alla bekvämligheter du kan önska dig och sängar som garanterar god sömn. Savoy sjuder verkligen av liv och personlighet.

 

Savoy

Savoy

På gränsen mellan gamla stan och Tallinns modernare citykärna hittar du prisbelönta Savoy i ett hus från 1890. Efter en gedigen och lyxig renovering erbjuder hotellet en bekväm vistelse med guldkant. Förväntningarna börjar redan när du stiger ur taxin och blickar in i den ombonade lobbyn med den öppna spisen via hotellets stora skyltfönster.

"Bakom varje gäst finns en intressant historia. Jag är väldigt nyfiken av mig och tycker det är spännande med olika kulturer och livsöden, vilket gör att jag aldrig tröttnar på att jobba i receptionen"
– Yekaterina, receptionist

 

Det finns service, och så finns det service, vilket blir uppenbart när vi välkomnas av receptionisten Yekaterina, som vunnit ”årets hotellreceptionist” två år i rad. Med genuint intresse om gästernas välbefinnande får hon mig att känna mig extra välkommen. Incheckningen går smidigt och väskorna bärs upp till rummet under tiden. De välutrustade rummen är inredda i ljusa textilier och mörka trädetaljer och marmorn glänser ikapp med de välpolerade regnskogsduscharna i badrummen.

Yekaterinas 3 bästa tips

1.

Koppla av med en kopp kaffe eller te i lobbyn framför den öppna spisen.
 

2.

Unna dig en av hotellets specialdrinkar i den populära baren.
 

3.

Missa inte att boka lunch eller middag på MEKK som drivs av en av Estlands mest berömda kockar.

Savoy

Savoy

"Det moderna estniska köket har flera beröringspunkter med det svenska och vi anpassar menyn efter säsong"
– Rene, kökschef

 

Restaurang MEKK drivs av en av Estlands mest kända kockar, Rene Uusmees. Namnet kommer av stilen på menyn, ”Moodne Eesti KöögiKunst” vilket betyder ”det moderna estniska köket” fritt översatt. Rene som jobbade många år i Sverige betonar likheterna, men också olikheterna i de två köken. Råvaror som rödbetor, plommon, kantareller och skogsbär har vi gemensamt, medan vi tillreder dem lite olika. Två rätter Rene tagit med sig från Sverige är gravad lax och wallenbergare, vilka båda serveras på MEKK i ny-estnisk tappning. Och missa inte Renes hembakade ”svartbröd” med lite uppvispat smör med salt.

BOKA: www.tallinksilja.se/savoy-boutique-hotel
 

 

LÄS MER OM HOTELLPAKET I TALLINN