Aktuell information gällande coronaviruset

Läs mer

Tallink Grupp har tecknat ett kontrakt med Navirail OÜ för köpet av ro-pax-fartyget MS Sailor.

Lastfartyget är av ro-pax-typ och byggt 1987 på Gdansk-varvet i Polen. Det är 157 m långt och 25m brett med ett bruttotonnage på 20, 921. Fartyget har totalt 60 hytter med plats för 23 besättningsmedlemmar och 119 passagerare. Fartyget har plats för 1500 meter ro-ro-last och transportfordon ombord. Fartygets hastighet är cirka 19 knop.

Fartyget ägs för närvarande av Navirail OÜ, men har tills nyligen chartrats ut till rederiet DFDS och varit i drift på rutten Paldiski-Kapellskär. Fartyget, som byggdes i slutet av 1980-talet för Neste OY, har tidigare ägts av Nordö Link och Finnlines och gick fram till 2015 under namnet Finnsailor.

Fartyget registrerades till Tallink Grupp den 30 juni under och kommer att överlämnas i Paldiski den 9 juli 2020. Företaget kommer att fatta beslut om fartygets rutt och tidtabell inom kort.

 


 

MEST KAPACITET - FLEST AVGÅNGAR

MEST KAPACITET - FLEST AVGÅNGAR

Tallink Silja Cargo transporterar dina fraktenheter med Tallinks och Silja Lines passagerar-och lastfartyg mellan Finland, Estland, Sverige och Lettland.

Vi garanterar snabba och säkra transporter av lastbilar, trailers, containrar, maskiner, truckar etc. från hamn till hamn. På våra fraktfartyg transporterar vi bara fraktenheter.

Pålitlig, effektiv och flexibel service.

Tallink Silja Cargo är en effektiv och flexibel samarbetspartner för alla dina transporter.

Välj den bästa kapaciteten och servicen.