Silja Rock 2020

18 maj 2020 | 40H Silja Symphony, Helsingfors

 

 

2020 års resa går av stapeln 18–20 maj med god möjlighet till rekreation under Kristi Himmelsfärdshelgen som stundar direkt efter.

Vi har som vanligt en bred repertoar bland artisterna och ett flertal av artisterna och banden är redan signade men fler kommer löpande att läggas upp här och på www.siljarock.com.

Kryssning fr 790:–* /pers
*Gäller när 4 pers bokar gemensam C4-hytt


boka online


boka online

 

Prisinformation →

Priser nedan visas per person.

HYTT PERS PRIS
C-hytt 4 pers 790:-
3 pers 900:-
2 pers 1300:-
1 pers 2290:-
B-hytt 4 pers 1090:-
3 pers 1200:-
2 pers 1600:-
1 pers 2790:-
Promenade-hytt 4 pers 1190:-
3 pers 1400:-
2 pers 1800:-
1 pers 3190:-
A-hytt 4 pers 1290:-
3 pers 1500:-
2 pers 1900:-
1 pers 3390:-
Deluxe-hytt 2 pers 2520:-
1 pers 4850:-
Suite 2 pers 4020:-
1 pers 7850:-
Executive Suite 2 pers 6030:-
1 pers 12060:-

 

 

Klara band och artister

 • Blue Coupe

  Blue Coupe (USA)

  ”I am pleased to report that you are now owner of a brand new Blue Coupe”
  Blue Coupe är ett band som står för andemeningen med Silja Rock, ett band som spelar episk 70-talsrock i den blues-rock anda som är själva fundamentet till den rockmusik vi har idag. Detta har varit mitt sätt att hylla den musik som följde mig under min tonårsperiod.
  Blue Coupe består av bröderna Albert och Joe Buchard som var Blue Öyster Cults ryggrad och själ. Till sin hjälp kommer de att ha Dennis Dunway (original basist i Alice Coopers band) , Tish Bellomo och Snooky Bellomo.
  Bandet gjorde stor succé på årets Sweden Rock och de som var där har nu chansen att personligen få träffa bandet. Vem vet kanske det dyker upp någon överraskning i samband med detta gig! Lyssna gärna in er i bandets låtskatt så blir spelningen den 18 maj en ännu större upplevelse.

 • Ten Years After

  Ten Years After (ENG)

  Keyboardisten Chick Churchill och trummisen Ric Lee, de två återstående originalmedlemmarna i TEN YARS AFTER. Till sin hjälp har de nu två riktigt kraftfulla musiker, en British Blues Award-vinnare och en känd soloartist.

  Marcus Bonfanti, hanterar sång- och gitarruppgifter medan basikonen Colin Hodgkinson (Spencer Davis, Peter Green, Whitesnake, Jan Hammer, John Lord, Chris Rea) fastställer de låga frekvenserna.

  Bandet är ännu på toppen av sin förmåga och på vår kryssning kommer de på scenen framföra otaliga beprövade klassiker som: I Woke Up This Morning, Love Like A Man, Good. Morning Little Schoolgirl, I'm Going Home, The Hobbit and Choo, Choo Mama, tillsammans med material som är mycket älskade men inte så ofta framförd, I say Yah och One of These Days.

  2018 firade bandet sitt 50-årsjubileum och för att fira har bandet skrivit och spelat in ett nytt studioalbum med titeln 'A Sting In The Tale'. Nya låtar från albumet, Land Of The Vandals, Silverspoon Lady, Suranne Suranne, Last Night Of The Bottle är redan i liveuppsättningen.

  TEN YEARS AFTER skapar återigen en oslagbar blandning av upplevelse och ungdomlig kraft utöver jämförelse, det är lika tidlöst som det är energiskt.

 • Vambo

  Vambo (ENG)

  Vambo tar åter Silja Rock med storm. 2019 års stora utropstecken på Silja Rock, det engelska bandet VAMBO, får förnyat förtroende. Deras spirituella upplyftande rock´n ´roll satte djupa avtryck i vår publik och kanske inte det bara var musiken som fick så många ”flickhjärtan ” att slå lite extra fort? Därför måste vi ta chansen att få se dem live igen.

  Vilken dag som helst slår de igenom BIG TIME! Innevarande år har de härjat villt på olika Brittiska listor och då kommer deras närvaro med oss ombord kunna jämföras med BEATLES spelningar på promiskuösa klubbar i Hamburgs Reperbahn område. Här gott folk är en världsklassakt..... worth waiting for.......

 • The Treatment

  The Treatment (ENG)

  Är ett engelskt hårdrockband som bildades I Cambridge 2008. Tidigare har de spelat under synonymen ”God Sacks Man”. De kämpade hårt under flera år och fick chansen att spela på Sonisphere festivalen. Senare under 2011 fick de göra en turné under namnet ”Medication for the Nation Tour” vilket ledde till att bandet fick supporta Alice Cooper, Steel Panther och SiljaRocksbekanta Thin Lizzy.

  2012 turnerade man med Kiss och Motley Crue och 2013 blev Ozzfest i Japan och Slash turné höjdpunkterna. Nu kommer de även att kunna lägga in SILJA ROCK i sitt CV vilket inte går av för hackor.

  YOUTUBE: www.youtube.com/watch?v=EyE48F_hrxs

 • Johansens Bad Reputation

  Johansens Bad Reputation (SE)

  Jan Johansen fick sitt stora genombrott 1995 när han vann Melodifestivalen och kom 3:a i ESC med låten Se på mig. Låten firar 25 år 2020 och Janne firar 30 år som artist. Nu välkomnar vi honom till Silja Rock-kryssningen där Johansens Bad Reputation kommer att köra två helt olika set. Dels ett set med enbart Thin Lizzy låtar och ett set med inriktning på det egna materialet såsom Se på mig, Sista andetaget, Trumslagarens pojke mfl. blandat med favorit rockstänkare som garanterat får dansgolvet att lyfta.

  Bandet består förutom Jan Johansen - sång av Nalle Påhlsson (Treat) - bas, Lars Sköld (Tiamat) - trummor, Magnus Henriksson (Eclipse) - gitarr och Allan Sundberg (Stormen) - gitarr.

  YOUTUBE: www.youtube.com/watch?v=56Ul6K6PRdA

 • Gabba Abba Hey

  Gabba Abba Hey (SE)

  Gabba är bandet som lirar Abba-låtar som Ramones kunde ha gjort det och kombinationen Abbas låtar och Ramones energi är fantastisk! Bosse Ramone Johander, Gabbas sångare säger: - Som fjunig tonåring lyssnade jag, nästan, lika mycket på Abba som mina husgudar Ramones. Abba dock lite mer i smyg, precis som flera av mina kompisar senare visade sig ha gjort, ha-ha! Det här gäller hela bandet. - Vi tänker ge Silja Rock-publiken en kväll att minnas!

  Med Abba-låtar i Ramones-skinnjacka som Ring Ring, Mamma Mia, SOS, Dancing Queen, Fernando, Waterloo, Voulez Vouz med flera är förutsättningarna synnerligen goda för ett rejält party!

  Gabba är: Ronny Svensson – på trummor, Bosse Ramone Johander – på sång, Peter Wahlberg – på bas, Alf Lindberg – på gitarr

 • Farbror Fläsk

  Farbror Fläsk (SE)

  Vi har åter äran att få med oss Farbror Fläsk på vår kryssning. Vet inte hur många gånger de varit med ombord, men de utgör ett välbekant och mycket uppskattat inslag i vårt koncept. Bandet bjuder upp till en improvisationsföreställning där inte ens, den något korpulente frontfiguren Björn,vet vart det hela kommer att sluta. DOCK vet vi att det blir en hitkavalkad från rocken alla geners och mycket allsång. Jag tar ju för givet att moder sol värmer upp frusna själar i Helsingfors den 19 maj då bandet tar sig an utomhusscenen.

 • Courtesy Of

  Courtesy Of (SE)

  Courtesy Of’s debutplatta var en ren kärleksförklaring till Thin Lizzy och Phil Lynott. Det här var ett nytt sätt att tolka Thin Lizzy med en smooth, snygg produktion av legendariska producenten Lasse Andersson som fick en publik långt utanför Sverige att fullständigt älska albumet. I somras släppte dom sitt andra album, och den här gången är det originallåtar skrivna av bandet och den återvändande producenten Lasse Andersson. Här finns det AOR, groovy soulpop / rock men också influensen från Thin Lizzy som fortfarande finns kvar. Joakim Amorells karismatiska sång och bluesbaserade gitarrspel berör!

  Facebook: www.facebook.com/courtesyof
  Youtube: www.youtube.com/user/courtesyofsthlm/videos

 • Engmans Kapell

  Engmans Kapell (SE)

  2020 är det 20 år sen debutalbumet Pensionat Liljevahls släpptes och magin fick fritt sväva in i våra hjärtan. Bandet blev "världskända" i hela Hälsingland och fenomenet består än idag. En fantastisk mix av svensk folkmusik ned irländska undertoner gör låtarna oslagbara och älskvärda. Nu hopps jag att bandet skall bryta sig loss och erövra åtminstone hela Sverige, för det är dessa så fantastisk skickliga musiker och medmänniskor värda. Vi ser dem tisdag 19 maj på Silja Rock och jag är övertygad om att en hel del nya låtar kommer se dagens ljus, just där och då.

 • Forever and Ever (SE)

  Tomrummet efter den kanske störste pop-ikonen någonsin, David Bowie, gör sig påmint var dag. En karriär som spände över närmare 50 år, fylld in i det sista av vital musik och ständig strävan efter förnyelse, tystnade plötsligt den 10 januari 2016.

  Mikael Lundin och Per Wikström började spela David Bowie musik tillsammans redan i slutet av 80-talet och har hållit repertoaren vid liv under åren i olika konstellationer. Efter en spelning 2016 så beslöt man sig att blåsa nytt liv i projektet.

  Forever and Ever – The Music of David Bowie är bandet som originaltroget levererar ett pärlband av hits från Bowies hela karriär, däribland Space Oddity och Ziggy Stardust, via 80-talets mega hits som Let’s Dance och China Girl, uppblandat med några av bandets personliga favoriter ur låtskatten, ända fram till sista skivan Black Star.

  Mikael Lundin – sång, gitarr, Per Wikström – trummor, Joel Sahlin – gitarr, sång, Alexander Schmidt – keyboard, sång, Andreas Lundhäll – bas, sång, Philip Daveby – saxofoner, sång, keyboards, percussion

 • Impera (SE)

  Johan Kihlberg's IMPERA släppte debutplattan "Legacy Of Life" 2012 och har efter det varit flitiga i studion och till sommaren släpps 6:e plattan. Grundaren Johan Kihlberg har lyckats få med en imponerande skara vänner från rockvärlden på alla sina releaser bl.a medlemmar från Kiss, Europe, SAGA mfl.

  På Silja Rock 2020 backas han upp av Matti Alfonzetti/Skintrade, Lars Chriss/Lion's Share, Mats Vassfjord/220 Volt, Nils Patrik Johansson/Lion´s Share, Magnus Ulfstedt/fd Eclipse, Kay Backlund/Lion's Share. Impera har rötterna i hårdrocken men blandar friskt med AOR & Heavy Metal, i slutet av 2019 släppte dom även filmmusiken till kommande action/komedin "The Rage". Spelningen på Silja Rock 2020 är den första på nästan 7 år och är starten på turne´n som följer under 2020. Album:Legacy Of Life 2012, Pieces Of Eden 2013, Empire Of Sin 2014, Age Of Discovery 2018, The Rage (Soundtrack) 2019

 • Reggae Kiss (SE)

  Hur skulle det ha låtit ifall KISS kom från Jamaica? - Reggae Kiss kan mycket väl vara svaret! Allt startade som ett kul jam i replokalen, följt av en kreativ kväll i studion. Låten ”I Stole Your Love” från albumet Love Gun spelades in i reggae-tappning och lades upp på youtube samma kväll. Dagen efter hade Paul Stanley och Gene Simmons delat låten på sina sociala medier, och så gick djungeltelegrafen igång. Fler låtar spelades in och Kiss själva uppmärksammade och hyllade Reggae Kiss på sin officiella hemsida, twitter och Facebook. Såväl Kissnördar som reggaefantaster från jordklotets alla hörn stämde in i jubelsången och ville höra mer. 2018 släpptes Reggae Kiss debutalbum, och fans från hela världen ställde samma fråga; När ska vi få uppleva Reggae Kiss live? Svaret är den 18 maj på Silja Rocken 2020! Världspremiär för Reggae Kiss, Alive. Yo Mon!

 • Backlash (SE)

  Backlash hyllar The Clash – ett av tidernas största rockband! Medlemmarna i Backlash kommer själva från den svenska punk/ny våg/romantics-scenen med en bakgrund i band som Strindbergs, Scratch, Ubangi, Lustans Lakejer mm. Backlash försöker inte imitera rollerna i the Clash utan vill istället förmedla känslan av ”the only band that mattered” och framföra musiken så nära originalet som möjligt. Repertoaren spänner över alla album men har en tonvikt på de tre första. Backlash är:

 • Ebba Gold (SE)

  EBBA GOLD är Sveriges mest anlitade Tributeband! EBBA GOLD startade i april 2000 och har sedan dess turnérat flitigt runt om i hela landet. Bandet spelar alla hits från Ebba Grön, Imperiet och Thåström solo. 2020 har EG sitt 20 årsjubileum som band och detta firas ombord på Silja Symphony den 19 maj.

MÅLTIDER OMBORD

GRANDE BUFFET
Siljas buffé bjuder på en trendigare och modernare tolkning av gamla favoriter och nya smaker. Internationella smaksensationer och ett hälsosammare tänk. Spara pengar genom att förboka brunch/frukost och buffémiddag i samband med resan. Inför resan kan det också vara skönt att ha allt förberett och klart!
Middagsbuffé inkl dryck serveras båda kvällarna.
Den 19 maj serveras brunch i Grande Buffet 08.00–12.00
Den 20 maj serveras frukostbuffé i Grande Buffet 07.30–10.00.

Tavolàta RISTORANTE ITALIANO
Tavolàta Ristorante Italiano serverar bästa maten och vinerna från Italien. Njut av moderna smaker och färska råvaror. Det går också att få vissa maträtter veganska! Tavolàtas egen Salumeria hittar du i hjärtat av restaurangen, här finns oemotståndliga delikatesser. Självklart går det bra att köpa med sig dessa hem. Förboka bord på restaurangen i samband med bokning av din resa.

Bussanslutningar

Förmånliga bussanslutningar finns från flertalet städer och orter i Sverige.


LÄS MER OM BUSSANSLUTNINGAR
 

Bokningsinfo

Telefon och onlinebokning:
Bokas online ovan eller via telefon 08-666 33 33. Bokningsavgift tillkommer vid telefonbokning.

 • CLUB ONE

  Östersjöns största kundklubb

  Missa inte att bli medlem i Club One för medlemsrabatt på ordinarie priser, även på sista minuten-resor! Dessutom upp till 30% rabatt på utvalda produkter och erbjudanden i restauranger och barer ombord. Du tjänar också bonuspoäng, som kan användas till nya resor med Tallink och Silja Line. Som medlem får du även rabatter på våra destinationer genom våra partners.

  Bli medlem