Silja Rock 2019

28-30 april 2019 | Silja Symphony, Helsingfors

 

 

Sällskapsresan 26 – Den siste rockentusiasten!

Vad kan vara bättre än att fira vårt 25-åriga samarbete med Silja Line ombord på Silja Symphony med en temaresa? En sällskapsresa med galna upptåg, specialmiddag, maskeradtema och överraskningar. Allt ackompanjerat av fantastiska band, party i drygt 40 timmar och mat och dryck i världsklass. 2019 års resa går av stapeln 28-30 april med god möjlighet till rekreation 1 maj, för den som så behöver.

Vi har som vanligt en bred repertoar bland artisterna och vi kan stolt presentera Nazareth, James Holkworth and the Coolbenders, DUO JAG, Treat, Candlemass, Jamie Meyer, Vambo, Engmans Kapell.

Följ oss på https://www.facebook.com/siljarock/
 

Kryssning fr 790:–* /pers
*Gäller när 4 pers bokar gemensam C4-hytt


boka online


boka online

 

Prisinformation →

Priser nedan visas per person.

HYTT PERS PRIS
C-hytt 4 pers 790:-
3 pers 900:-
2 pers 1300:-
1 pers 2290:-
B-hytt 4 pers 1090:-
3 pers 1200:-
2 pers 1600:-
1 pers 2790:-
Promenade-hytt 4 pers 1190:-
3 pers 1400:-
2 pers 1800:-
1 pers 3190:-
A-hytt 4 pers 1290:-
3 pers 1500:-
2 pers 1900:-
1 pers 3390:-
Deluxe-hytt 2 pers 2520:-
1 pers 4850:-
Suite 2 pers 4020:-
1 pers 7850:-
Executive Suite 2 pers 6030:-
1 pers 12060:-

 

 

Klara band och artister

 • Nazareth

  Nazareth

  För 50 år sedan(!) bildades ett rockband i Scotland som fick namnet NAZARETH. I den första banduppställningen ingick Dan McCafferty, Manny Charlton, Pete Agnew och Daniel Sweet. Deras första album kom ut redan 1971, dock lät det stora genombrottet vänta på sig fram till 1973 och albumet Razamanaz. Där gick bandet upp på den engelska singellistan med två av låtarna Bad Bad Boy och Broken Down Angel och detta fick genomslag ända upp i Sverige. Nazareth fick plats och en fanbase bland de andra samtida stora brittiska banden som T-Rex, Deep Purple, m-fl. För er som åkt Silja Rock så var Manny Charlton, bandets gitarrist, med och spelade i bandet From Behind, där han bjöd publiken både på fantastik musik men också på sig själv. Vi hoppas och vet att dagens Nazareth kommer att ge full valuta för pengarna speciellt med tanke på hur fantastiskt bra de var på årets Sweden Rock gig.

 • Vambo

  Vambo

  VAMBO'S inspiration går tillbaka till grunden för 70-talets hårda rock, samtidigt som de är starkt knutna till dagens musikkultur och branschkrav. Materialet är organiskt, dynamiskt och överfyllt med rå energi och en kraft som reflekterar musikaliteten inom bandet. Ren och skär Rock´n Roll!

  VAMBO är –
  JACK STILES, Sång, en förkämpe med oerhörd scennärvaro och är den obönhörliga motorn i bandet Med en magnetiserande karisma och en Powerröst som få andra är förunnad står han stark som frontfigur.
  PETE LANCE, Gitarr, en enastående gitarrist med en programmerares noggrannhet i sitt samarbete med övriga bandmedlemmar Petes färdigheter kommer kunna avnjutas i Atlantis Palace.
  STEVE PRIS, Trummor, En superb teknisk trumvirituos med både kraft och subtil känsla i sina händer ger detta starka avtryck i vad som är VAMBO´s varumärke.
  JAMES SCOTT, Bas, en enastående bassist med stor musikalitet som ger bandet sitt speciella flyt, energi och djup.

 • Candlemass

  Candlemass

  Någon gång är alltid den första... så ock här då vi bokat ett svenskt doom metal-band! Candlemass som bildades 1984 i Stockholmsförorten Upplands Väsby är just ett exempel på detta. Vi har ju för vana att blanda friskt i vårt musikutbud och så även 2019. Debutalbumet Epicus Doomicus Metallicus, som gavs ut 1986, var ett av de första albumen inom doom metal-genren och influerade många andra efterföljande band. Candlemass fick priset Årets hårdrock vid Grammisgalan 2005 för sitt självbetitlade album, Candlemass. De har sålt över 15 miljoner album över hela världen.

 • Jamie Meyer

  Jamie Meyer, som bor i Nashville, har gjort sig ett namn i USA och vann bästa Singer/Songwriter på Los Angeles Music Awards. I Sverige har han vart nominerad till Bästa Nykomling till Rockbjörnen och Bästa Manliga Artist till NRj Radio Awards samt medverkat i Så Ska Det Låta, Bingolotto & Nyhetsmorgon ett flertal gånger. Nu är han tillbaka för andra gången på Silja Rock. Jamie har turnerat med Westlife, Lady Antebellum och GES för att nämna några.

 • TREAT

  Treat må ha varit med länge, men de bär fanan högt och levererar alltjämt. Vi har den stora glädjen att få ge Er; TREAT som en av anrättningarna den 29 april. 80-talet i musik, på scen, 80-talet i mat tar Tallink Silja hand om och din uppgift blir att skapa 80-talet ombord.

  Gitarristen Anders Wikström var ju onekligen en av de som skapade pudel- looken på den svenska musikscenen, nu får vi se hur spandexbrallorna klär honom 2019!

 • DUO JAG

  Silja Rock är ju inte bara en fantastisk musikalisk företeelse utan också en PARTYRESA utan jämförelse. Därför känner vi stor tillfredsställelse i att 2019 få med oss DUO JAG på vår kryssning.

  DUO JAG är showbandet som turnerat professionellt i över 25 år med framförallt Sverige, men även Norge och Finland som spelplan. Bandet gör årligen ca. 130 uppträdanden både sommar- och vintersäsongen då de gästar våra mest populära semesterorter som Sälen, Åre, Borgholm, Visby, Smögen och Tylösand för att nämna några. Bandet klarar av alla musikstilar men tyngdpunkten ligger på en lite nyare repertoar, vilken gör att publiken ej kan sitta still utan tvingas med i dans till gruppens förföriska toner.

  Genom åren har DUO JAG ofta fått höra att dom låter som originalet". Det var med just denna motivering de fick jobbet som husband i IDOL2006. Här gott folk kommer ni vid två tillfällen få bandet att skapa vår speciella känsla och vem vet , kanske tidigare Silja Rock resenärer nu åter sluter upp när denna oerhört populära grupp dyker upp. Vi har ju flera av dem som med glädje visar upp sina vaskningsfärdigheter på sociala medier. Vi kanske spontant borde arrangera ett Svenskt Oldboys mästerskap i vaskning ombord 29 april?

 • Engmans Kapell

  Engmans kapell har under årens lopp spelat till sig en stor skara fans, framförallt hemma i Hälsingland där de alltid drar fulla hus. Det handlar om energi och spelglädje när bandet står på scenen. Musiken har beskrivits som "hälsingsk folkrock" och det egna materialet blandas gärna live med en och annan irländsk favorit. 2 gånger tidigare har vi på Silja Rock haft den äran att ha bandet ombord. En stor favorit i antågande.

 • James Holkworth and the Coolbenders

  För första gången på över 40 år är James Holkworth tillbaka i musikindustrin, tillsammans med sitt band The Coolbenders och första spelningen blir på Silja Rock såklart!

  Första singeln från kommande plattan ”We Want To Be Famous”, som släpps lagom till vårens kryssning, är låten ”Jerry Johnson”. En typisk Holkworth-låt. Country, kryddat med rock, slidegitarrer, munspel och med James Holkworths fyndiga, underhållande och emellanåt totalt galna texter. Andra singeln "Absinth and Bad Rehearsals är en rockrökare mitt i ansiktet en varm vårdag.

  Hans nya band, som till största delen är bosatta i Sverige, består av Salas slide guru Coolbender som också varit med och skrivit det mesta av materialet, basist och munspelare är Norrtäljefödde LeRoy Leduf. Från Vetlanda kommer monstergitarristen Pete Ledderman och från Malmö, Sveriges kanske mest grooviga trummis, Gus Rackbatter. På toppen av allt detta har man även en av rockbranschens mest lovande sångare, engelsmannen Adam Barron som tidigare sjungit med bl a Mick Ralphs från Bad Company. (James kan inte sjunga själv längre pga en olycka med exotiska djur involverade i Kanada för över 10 år sedan). Men självklart kommer James vara med live på ett eller annat sätt. Så det blir rock n roll, lite country, en del hårdrock och blues i alla former. Följ med på bandets resa. Den kan bli riktigt rolig!

  FACEBOOK: www.facebook.com/jhatcb
  INSTAGRAM: www.instagram.com/jhatcb
  WEBSITE: www.jamesholkworth.com
  YOUTUBE: https://www.youtube.com/watch?v=8ZopTiyTgVM

 • From The Sky

  From The Sky är en trio som bildades 2018 med Pontus Snibb på trummor och sång, Staffan Österlind på gitarr och Sampo Axelsson på bas. Grunden på debutskivan som släpps 2019 är inspelad live med Lennart Östlund (ABBA, Led Zeppelin, Genesis etc) bakom rattarna och influenserna är tydliga och inget det hymlas med. De tre medlemmarna känns igen från andra band och konstellationer men har här, likt häxorna i McBeth, kokat ihop sina influenser utan några ramar eller direktiv att förhålla sig till. Kanske har även Bacchus bidragit med ett och annat i From The Sky.

 • Mikael Fässberg's Musketeers

  Mikael Fässberg levde för och med musiken. Den fanns med honom sen har var ung och han var alltid inblandat i något projekt och kände de flesta i branschen. Han lirade länge gitarr med Iron Maidens gamle sångare Paul DiAnno, släppte platta med Manny Charlton och Nicky Moore under namnet From Behind och var i många år också gitarrist i svenska Bonafide. Han var omtyckt för sitt goda hjärta, galna humor och för att alltid ställa upp för sina vänner i vått och torrt.

  När Mikael förlorade sin korta och orättvisa kamp mot cancer i maj 2018, bara några månader efter diagnosen, så bestämde vi, Mickes närmaste vänner, att spela in en platta till Mickes ära och vi valde att kalla det för "Mikael Fässberg's Musketeers". Detta band kommer alltid innehålla väldigt många olika artister, men till denna spelning på Silja Rock kommer bandet att bestå av:

  Martin Fässberg – trummor, Staffan Österlind - gitarr, Peter Larsson - sång, Andreas Grufvstedt – bass, Peter Lundin – gitarr, Johannes Lindström - kör och moralisk support.

  Dessutom kommer Micke's gamle polare Spike från The Quireboys att medverka som special guest.

  FOTO: LARS BRUNDIN

MÅLTIDER OMBORD

GRANDE BUFFÉT
Siljas buffé bjuder på en trendigare och modernare tolkning av gamla favoriter och nya smaker. Internationella smaksensationer och ett hälsosammare tänk. Spara pengar genom att förboka brunch/frukost och buffémiddag i samband med resan. Inför resan kan det också vara skönt att ha allt förberett och klart!
Middagsbuffé inkl dryck serveras båda kvällarna.
Den 29 april serveras brunch i Grande Buffét 08.00-12.00
Den 30 april serveras bufféfrukost i Grande Buffét fram till ankomsten i Stockholm.

Tavolàta RISTORANTE ITALIANO
Tavolàta Ristorante Italiano serverar bästa maten och vinerna från Italien. Njut av moderna smaker och färska råvaror. Det går också att få vissa maträtter veganska! Tavolàtas egen Salumeria hittar du i hjärtat av restaurangen, här finns oemotståndliga delikatesser. Självklart går det bra att köpa med sig dessa hem. Förboka bord på restaurangen i samband med bokning av din resa.

Bussanslutningar

Förmånliga bussanslutningar finns från flertalet städer och orter i Sverige.

LÄS MER OM BUSSANSLUTNINGAR
 

Bokningsinfo

Telefon och onlinebokning:
Bokas online ovan eller via telefon 08-666 33 33. Bokningsavgift tillkommer vid telefonbokning.

 • CLUB ONE

  Östersjöns största kundklubb

  Missa inte att bli medlem i Club One för medlemsrabatt på ordinarie priser! Extra bra medlemspriser på alla hotellpaket och kryssningar: upp till 10% rabatt som bronze-medlem, upp till 20% rabatt som silver-medlem och upp till 30% rabatt som gold-medlem, även på Sista Minuten-priser.

  Bli medlem