Silja Rock 2019

28-30 april 2019 | Silja Symphony, Helsingfors

 

 

Sällskapsresan 26 – Den siste rockentusiasten!

Vad kan vara bättre än att fira vårt 25-åriga samarbete med Silja Line ombord på Silja Symphony med en temaresa? En sällskapsresa med galna upptåg, specialmiddag, maskeradtema och överraskningar. Allt ackompanjerat av fantastiska band, party i drygt 40 timmar och mat och dryck i världsklass. 2019 års resa går av stapeln 28-30 april med god möjlighet till rekreation 1 maj, för den som så behöver.

Vi har som vanligt en bred repertoar bland artisterna och vi kan stolt presentera Nazareth, James Holkworth and the Coolbenders, DUO JAG, Treat, Candlemass, Jamie Meyer, Vambo, Engmans Kapell.

Följ oss på https://www.facebook.com/siljarock/
 

Kryssning fr 790:–* /pers
*Gäller när 4 pers bokar gemensam C4-hytt


boka online


boka online

 

Prisinformation →

Priser nedan visas per person.

HYTT PERS PRIS
C-hytt 4 pers 790:-
3 pers 900:-
2 pers 1300:-
1 pers 2290:-
B-hytt 4 pers 1090:-
3 pers 1200:-
2 pers 1600:-
1 pers 2790:-
Promenade-hytt 4 pers 1190:-
3 pers 1400:-
2 pers 1800:-
1 pers 3190:-
A-hytt 4 pers 1290:-
3 pers 1500:-
2 pers 1900:-
1 pers 3390:-
Deluxe-hytt 2 pers 2520:-
1 pers 4850:-
Suite 2 pers 4020:-
1 pers 7850:-
Executive Suite 2 pers 6030:-
1 pers 12060:-

 

 

Klara band och artister

 • Nazareth

  Nazareth

  För 50 år sedan(!) bildades ett rockband i Scotland som fick namnet NAZARETH. I den första banduppställningen ingick Dan McCafferty, Manny Charlton, Pete Agnew och Daniel Sweet. Deras första album kom ut redan 1971, dock lät det stora genombrottet vänta på sig fram till 1973 och albumet Razamanaz. Där gick bandet upp på den engelska singellistan med två av låtarna Bad Bad Boy och Broken Down Angel och detta fick genomslag ända upp i Sverige. Nazareth fick plats och en fanbase bland de andra samtida stora brittiska banden som T-Rex, Deep Purple, m-fl. För er som åkt Silja Rock så var Manny Charlton, bandets gitarrist, med och spelade i bandet From Behind, där han bjöd publiken både på fantastik musik men också på sig själv. Vi hoppas och vet att dagens Nazareth kommer att ge full valuta för pengarna speciellt med tanke på hur fantastiskt bra de var på årets Sweden Rock gig.

 • DARE

  1985 bildades bandet DARE av den forne Thin Lizzy keyboardisten Darren Wharton efter det att Phil Lynott bestämt sig för att lösa upp Lizzy. Debutalbumet, Out of the Silence, kom ut 1988 och spelades in I Joni Mitchells private studio I Beverly Hills. Succén uteblev och det dröjde ända till 1998 innan den tog fart i och med att albumet Calm before the Storm kom ut. Med tydliga Keltiska influenser i musiken så kom också fansen att dyka upp. Dare är ett av de mer populära banden i sin gener i Sverige och med tanke på denna starka koppling till oss och vår egen folkmusik, så är det lätt att älska bandets musik. Silja Rock är oerhört stolta att kunna presentera DARE i vårt stora musikutbud så här 25 år efter starten i mars 1994. Nu hoppas vi även att våra gäster dyker upp på båten den 28 april.

 • Candlemass

  Candlemass

  Någon gång är alltid den första... så ock här då vi bokat ett svenskt doom metal-band! Candlemass som bildades 1984 i Stockholmsförorten Upplands Väsby är just ett exempel på detta. Vi har ju för vana att blanda friskt i vårt musikutbud och så även 2019. Debutalbumet Epicus Doomicus Metallicus, som gavs ut 1986, var ett av de första albumen inom doom metal-genren och influerade många andra efterföljande band. Candlemass fick priset Årets hårdrock vid Grammisgalan 2005 för sitt självbetitlade album, Candlemass. De har sålt över 15 miljoner album över hela världen.

 • Treat

  TREAT

  Treat må ha varit med länge, men de bär fanan högt och levererar alltjämt. Vi har den stora glädjen att få ge Er; TREAT som en av anrättningarna den 29 april. 80-talet i musik, på scen, 80-talet i mat tar Tallink Silja hand om och din uppgift blir att skapa 80-talet ombord.

  Gitarristen Anders Wikström var ju onekligen en av de som skapade pudel- looken på den svenska musikscenen, nu får vi se hur spandexbrallorna klär honom 2019!

 • DUO JAG

  DUO JAG

  Silja Rock är ju inte bara en fantastisk musikalisk företeelse utan också en PARTYRESA utan jämförelse. Därför känner vi stor tillfredsställelse i att 2019 få med oss DUO JAG på vår kryssning.

  DUO JAG är showbandet som turnerat professionellt i över 25 år med framförallt Sverige, men även Norge och Finland som spelplan. Bandet gör årligen ca. 130 uppträdanden både sommar- och vintersäsongen då de gästar våra mest populära semesterorter som Sälen, Åre, Borgholm, Visby, Smögen och Tylösand för att nämna några. Bandet klarar av alla musikstilar men tyngdpunkten ligger på en lite nyare repertoar, vilken gör att publiken ej kan sitta still utan tvingas med i dans till gruppens förföriska toner.

  Genom åren har DUO JAG ofta fått höra att dom låter som originalet". Det var med just denna motivering de fick jobbet som husband i IDOL2006. Här gott folk kommer ni vid två tillfällen få bandet att skapa vår speciella känsla och vem vet , kanske tidigare Silja Rock resenärer nu åter sluter upp när denna oerhört populära grupp dyker upp. Vi har ju flera av dem som med glädje visar upp sina vaskningsfärdigheter på sociala medier. Vi kanske spontant borde arrangera ett Svenskt Oldboys mästerskap i vaskning ombord 29 april?

 • VAMBO

  Vambo

  VAMBO'S inspiration går tillbaka till grunden för 70-talets hårda rock, samtidigt som de är starkt knutna till dagens musikkultur och branschkrav. Materialet är organiskt, dynamiskt och överfyllt med rå energi och en kraft som reflekterar musikaliteten inom bandet. Ren och skär Rock´n Roll!

  VAMBO är –
  JACK STILES, Sång, en förkämpe med oerhörd scennärvaro och är den obönhörliga motorn i bandet Med en magnetiserande karisma och en Powerröst som få andra är förunnad står han stark som frontfigur.
  PETE LANCE, Gitarr, en enastående gitarrist med en programmerares noggrannhet i sitt samarbete med övriga bandmedlemmar Petes färdigheter kommer kunna avnjutas i Atlantis Palace.
  STEVE PRIS, Trummor, En superb teknisk trumvirituos med både kraft och subtil känsla i sina händer ger detta starka avtryck i vad som är VAMBO´s varumärke.
  JAMES SCOTT, Bas, en enastående bassist med stor musikalitet som ger bandet sitt speciella flyt, energi och djup.

 • JAMES HOLKWORTH & THE COOLBENDERS

  James Holkworth and the Coolbenders

  För första gången på över 40 år är James Holkworth tillbaka i musikindustrin, tillsammans med sitt band The Coolbenders och första spelningen blir på Silja Rock såklart!

  Första singeln från kommande plattan ”We Want To Be Famous”, som släpps lagom till vårens kryssning, är låten ”Jerry Johnson”. En typisk Holkworth-låt. Country, kryddat med rock, slidegitarrer, munspel och med James Holkworths fyndiga, underhållande och emellanåt totalt galna texter. Andra singeln "Absinth and Bad Rehearsals är en rockrökare mitt i ansiktet en varm vårdag.

  Hans nya band, som till största delen är bosatta i Sverige, består av Salas slide guru Coolbender som också varit med och skrivit det mesta av materialet, basist och munspelare är Norrtäljefödde LeRoy Leduf. Från Vetlanda kommer monstergitarristen Pete Ledderman och från Malmö, Sveriges kanske mest grooviga trummis, Gus Rackbatter. På toppen av allt detta har man även en av rockbranschens mest lovande sångare, engelsmannen Adam Barron som tidigare sjungit med bl a Mick Ralphs från Bad Company. (James kan inte sjunga själv längre pga en olycka med exotiska djur involverade i Kanada för över 10 år sedan). Men självklart kommer James vara med live på ett eller annat sätt. Så det blir rock n roll, lite country, en del hårdrock och blues i alla former. Följ med på bandets resa. Den kan bli riktigt rolig!

  FACEBOOK: www.facebook.com/jhatcb
  INSTAGRAM: www.instagram.com/jhatcb
  WEBSITE: www.jamesholkworth.com
  YOUTUBE: https://www.youtube.com/watch?v=8ZopTiyTgVM

 • Engmans Kapell

  Engmans Kapell

  Engmans kapell har under årens lopp spelat till sig en stor skara fans, framförallt hemma i Hälsingland där de alltid drar fulla hus. Det handlar om energi och spelglädje när bandet står på scenen. Musiken har beskrivits som "hälsings folkrock" och det egna materialet blandas gärna live med en och annan irländsk favorit. 2 gånger tidigare har vi på Silja Rock haft den äran att ha bandet ombord. En stor favorit i antågande.

 • Jamie Meyer

  Jamie Meyer, som bor i Nashville, har gjort sig ett namn i USA och vann bästa Singer/Songwriter på Los Angeles Music Awards. I Sverige har han vart nominerad till Bästa Nykomling till Rockbjörnen och Bästa Manliga Artist till NRj Radio Awards samt medverkat i Så Ska Det Låta, Bingolotto & Nyhetsmorgon ett flertal gånger. Nu är han tillbaka för andra gången på Silja Rock. Jamie har turnerat med Westlife, Lady Antebellum och GES för att nämna några.

 • From The Sky

  From The Sky är en trio som bildades 2018 med Pontus Snibb på trummor och sång, Staffan Österlind på gitarr och Sampo Axelsson på bas. Grunden på debutskivan som släpps 2019 är inspelad live med Lennart Östlund (ABBA, Led Zeppelin, Genesis etc) bakom rattarna och influenserna är tydliga och inget det hymlas med. De tre medlemmarna känns igen från andra band och konstellationer men har här, likt häxorna i McBeth, kokat ihop sina influenser utan några ramar eller direktiv att förhålla sig till. Kanske har även Bacchus bidragit med ett och annat i From The Sky.

 • A Tribute To Led Zeppelin

  A Tribute To Led Zeppelin

  Missa inte chansen att uppleva Sveriges tveklöst bästa hyllningsband ”A Tribute To Led Zeppelin”

  I stort sett alla som gillar någon form av rock har en relation till Led Zeppelin – ett av tidernas mest ikoniska band. Är du en av de lyckliga som faktiskt fick se Led Zeppelin på tiden det begav sig? Eller tillhör du den stora massan som aldrig haft möjligheten? Oavsett vilket så får du nu chansen att drömma dig tillbaka till svunna tider för en stund. Slut ögonen och låt sinnena få färdas till 70-talet och Led Zeppelins bombastiska konserter.

 • Tony Krantz

  Tony Krantz

  Mannen, myten, legenden is back! Tony Krantz med band kommer åter äntra scen ombord på Silja Symphony. Nu kan alla ni som har velat gällande er medverkan den 28/4 göra slag i saken. Det blir 2 spelningar varav den ena kommer att innehålla en hel del låtar av Kim Larsen. Gasoline-sångaren som gick bort tidigare i år får en tanke och ni kan sjunga allsång för full hals. Tony lovar också en hitparad av godingar från Santana, Hendrix samt efter era önskemål. Nu ser jag inget hinder längre för att ni inte kommer: Atte, Chrippa Ekström, Bea Pia, Leffe F, Matte Höglund, Dick Drott, Handväskan, Kjelle Höglund, Michael Allen, Ludde, Larry Ström, Eva K, Släggkastaren, Stockholms Brandkår, Hammarby hockey, Katako, Diamanterna, Sverige, Svante Nilsson, Mats Kemi, Lokatt…

 • Mia Lexie

  Mia Lexie

  Hon har det i blodet (pappa sjöng bas i Delta Rythm Boys) hon har det i sin strupe. Vi kan här stolt presentera en tjej som står för uppvärmingen av de Silja Rock resenärer, som tidigt tar sig ombord på årets kryssning. Ni kan inte skylla på melodikrysset för det löste ni på lördagen och då kan väl inget vara bättre än att starta Silja Rock med en brunch ombord och en Tina Turner-hyllning från denna skönsjungande estradös. Mia kommer under resan att dels sjunga lite här och där samt stå för discomusiken i Symphonys disco på våning 13. Vi ser som alltid till att alla ombord får sin beskärda del av musiken tillgodosedd..


  Lyssna på youtube

 • Bryan Adams Tribute

  Bryan Adams började sin musikaliska karriär som 15-åring i bandet Sweeney Todd 1975 men lämnade bandet året därpå. Han debuterade som soloartist 1977 med singeln Let me take you dancin' och släppte sitt första album Bryan Adams i februari 1980. Han fick sitt genombrott i Europa och USA 1983 med albumet Cuts Like a Knife. Året efter följde han upp med albumet Reckless, med låtar som "Run to You", och "Summer of '69". Han har sedan haft flera stora framgångar, bland annat musikalbumet Waking Up the Neighbours från 1991. Vi får alla låtar snyggt paketerade och levererade med en allsångskänsla som får Lotta på Liseberg att blekna.

 • The Little Darlings

  The Little Darlings

  The Little Darlings bildades för drygt tio år sedan och har sedan starten varit ständigt husband på den årliga hyllningskonserten till Phil Lynott, King’s Call Stockholm. Under åren har bandet haft nöjet att spela Lizzylåtar tillsammans med bland andra Brian Downey, Brian Robertson, Darren Wharton, Nicke Borg, Jan Johansen, Conny Bloom, Ian Haugland, Mic Michaeli, ja listan kan göras nästan hur lång som helst. Bandets medlemmar har varierat genom åren men stommen har alltid varit twin-gitarristerna Håkan Granat och Allan Sundberg som dessutom är två av arrangörerna av King’s Call hyllningen. Dagens upplaga av The Little Darlings består förutom Allan och Håkan av Lars Sköld (Tiamat) på trummor, Soufian Ma’aoui (Reach) på bas samt Marcus von Boisman (Stormen) på sång. The Little Darlings levererar stabila och svängiga versioner av Lizzy och Lynott låtskatt med vansinnigt mycket blod svett och kärlek.

 • DJ BATTLE PARTY

  Välj vad du vill i jämförelse men vi har De bästa DJ s som går att uppbringa på vår kryssning. DJ Battle party kommer garanterat att fylla samtliga resenärers behov av sköna låtar väl anpassade till rådande stämning ombord. Fullblodsproffs in action!

MÅLTIDER OMBORD

GRANDE BUFFÉT
Siljas buffé bjuder på en trendigare och modernare tolkning av gamla favoriter och nya smaker. Internationella smaksensationer och ett hälsosammare tänk. Spara pengar genom att förboka brunch/frukost och buffémiddag i samband med resan. Inför resan kan det också vara skönt att ha allt förberett och klart!
Middagsbuffé inkl dryck serveras båda kvällarna.
Den 29 april serveras brunch i Grande Buffét 08.00-12.00
Den 30 april serveras bufféfrukost i Grande Buffét fram till ankomsten i Stockholm.

Tavolàta RISTORANTE ITALIANO
Tavolàta Ristorante Italiano serverar bästa maten och vinerna från Italien. Njut av moderna smaker och färska råvaror. Det går också att få vissa maträtter veganska! Tavolàtas egen Salumeria hittar du i hjärtat av restaurangen, här finns oemotståndliga delikatesser. Självklart går det bra att köpa med sig dessa hem. Förboka bord på restaurangen i samband med bokning av din resa.

Bussanslutningar

Förmånliga bussanslutningar finns från flertalet städer och orter i Sverige.


LÄS MER OM BUSSANSLUTNINGAR
 

Bokningsinfo

Telefon och onlinebokning:
Bokas online ovan eller via telefon 08-666 33 33. Bokningsavgift tillkommer vid telefonbokning.

 • CLUB ONE

  Östersjöns största kundklubb

  Missa inte att bli medlem i Club One för medlemsrabatt på ordinarie priser, även på Sista Minuten-resor! Dessutom upp till 30% rabatt på utvalda produkter och erbjudanden i restauranger och barer ombord. Du tjänar också bonuspoäng, som kan användas till nya resor med Tallink och Silja Line. Som medlem får du även rabatter på våra destinationer genom våra partners.

  Bli medlem