Silja Line 60 år

Silja Line 60 år

Silja Line firar 60 år!

Rederiet Silja Line bildades i maj 1957. Det är mycket som har hänt sedan första Silja-fartyget började trafikera mellan Stockholm och Åbo. På den tiden var det få som ens unnade sig en hytt, de nöjde sig istället med en däcksstol. Många båtturer och 60 år senare har vi självklart anledning att fira! Jubileet kommer att märkas av ombord i form av härliga specialmenyer komponerade av riktiga stjärnkockar och tillskott till urvalet i våra butiker! Välkommen att fira med oss!

1.4–31.12 2017

 

Nya smaker

Nya smaker till firandet

Taxfree, drinkar och choklad! Vi firar Silja60 hela året med roliga erbjudanden ombord!

Njut av specialblandade drinkar i barerna, brännvinet Juhlaviina från det 165 år gamla företaget Lignell & Piispanen. Cognac från Larsen Drakkar Silja60 Edition och specialtillverkad choklad.

Tommy Myllymäki

Meny av stjärnkock

TOMMY MYLLYMÄKI Sommarens Menu Nordic på Bon Vivant var en del av 60-årsfirandet och komponerades av svenske stjärnkocken Tommy Myllymäki. Somrarna i Finland la grunden till Tommys passion för mat. Han blev Årets Kock 2007 och fick en silverplacering i den omtalade kocktävlingen Bocuse d’Or 2011. Menu Nordic by Tommy Myllymäki fanns ombord 17.5–5.9 2017.

Silja 60

Boka nya upplevelser

Varje dag är en fest ombord! Häng med på en kryssning och fira 60 år av upplevelser. 23 timmars minisemester ombord på Galaxy, Östersjöns bästa nöjeskvarter. Shopping, nattliv och god mat. Eller njut av en dag i Åbo, och se två fartyg under din resa.

Boka 23h Galaxykryssning från Stockholm >>

Boka en dag i Åbo-kryssning >>

Nya hytter på Siljas fartyg

Att erbjuda ett bekvämt och stiligt boende har alltid varit viktigt för oss. Den omfattande hyttrenoveringen på Silja Serenade och Symphony började redan 2015 och sträcker sig fram till slutet av 2018. Samtliga A-hytter och Promenade-hytter byggs om, totalt 1700 hytter.

Under de senaste två åren har även Muminhytter tillkommit och Deluxe-hytter, Junior Suite och Commodore-hytterna byggts om.


FLER BILDER >>Muminhytt, en familjehytt med Mumintema! Inredningen är som tagen ur en saga. Här finns plats för totalt 6 personer, varav minst ett barn.
I kategorin Junior Suite är temat vår, sommar och höst. Hytterna är designade av arkitekten Marjut Nousiainen.
DeLuxe-hytterna har fått uppdaterad inredning, med trägolv och möbler. Renoverat 2015-2016.
Commodore-hytterna har också de renoverats mellan 2015-2016. Här finns både hytter med och utan balkong.

Fira-paketet

Har du också en stor händelse att fira? Varför inte göra det ombord och ta del av jubileumstämningen! Samla familj och vänner för en kryssning eller reguljärresa till Helsingfors eller Åbo. Ombord finns restauranger av toppkvalité, bubbel att skåla med och underhållning varje kväll.

Fira-paketet ger extra bra paketpris när du bokar på middag för minst 8 personer. Boka senast 21 dagar före avresa.

Grupper & konferenser

Passa på att fira med oss, och boka en gruppresa med eller utan konferens! När vi firar 60 år har vi specialerbjudanden på grupp- och konferenskryssningar med Silja Symphony och Serenade till Helsingfors och med Silja Galaxy och Baltic Princess till Åbo.

Kryssning Galaxy 1 dygn, fr 984:- /pers
Ingår: Singel A-hytt med havsutsikt, Silja 60 meny (5 rätter exkl. dryck), frukost och 1 drinkkupong.


FLER PAKET >>

Kryssning Baltic Princess 1 dygn, fr 984:- /pers
Ingår: Singel A-hytt med havsutsikt, Silja 60 års meny (5 rätter exkl. dryck), frukost och 1 drinkkupong.

Kryssning Helsingfors 2 dygn, fr 1543:- /pers
Ingår: Singel A-hytt med havsutsikt, Silja 60 års meny (5 rätter exkl. dryck), frukost, och 1 drinkkupong.

 

BOKA HÄR >>
ELLER PÅ TELEFON: 08-22 08 30

Tid tillsammans

Res på en kryssning till Helsingfors och upplev stadens härliga puls. Den perfekta resan för hela familjen. Ombord på Silja Serenade och Symphony kan du äta gott, shoppa och slappna av medan barnen släpper loss i leklandet Silja Land. I Helsingfors väntar en härlig storstad med kreativa designkvarter och spännande smakuppelvelser.
Boka en kryssning till Helsingfors >>

Silja60 meny på Tavolàta

Tillsammans har kökscheferna på Silja Lines fartyg komponerat en alldeles speciell meny till firandet. Specialmenyn kommer att serveras i Tavolàta Ristorante för individuella resenärer. både med eller utan vinpaket. För större grupper serveras samma meny i Tavolàta (Symphony/Serenade) och Grill House (Galaxy/Baltic Princess).
Silja60 Meny >>

Finland 100 år

Finland firar 100 år av självständighet med temat "tillsammans". Varumärken hyllar Finland under hela jubileumsåret och vi har produkterna ombord. Marimekko lanserar ett jubileumsmönster med inspiration från finska folksägner. Altia har lanserar två viner från Bordeauxregionen. Vinerna är prydda med freskmålningar av Tove Jansson.
Shopping ombord >>