AKTIVERA DIG I RIGA

 

VATTENLEKAR, EXOTISKA DJUR OCH CHOKLADTILLVERKNING FÖR HELA FAMILJEN

Riga har ett brett utbud av aktiviteter för den aktiva familjen. Vad sägs om hinderbanor, vattenrutschkanor eller roleplay? För den mer stillsamma hittar du picknickar, chokladtillverkning och zoo för att nämna några. Oavsett tycke och smak, hittar du helt säkert något för hela familjen.

Foto: Latvia Travel, LiveRiga.com.ee, respektive arrangör

Riga Zoo

Zoo med över 400 djurarter

Riga Zoo slog upp dörrarna 1912 och blev nationellt zoo 1992. Djurparken som kan stoltsera med över 400 djurarter har bland annat tigrar, giraffer, flodhästar och amfibier. Nytt är insektshuset och det tropiska huset. Lättaste färdvägen kommunalt är via tram.

LÄS MER: www.rigazoo.lv
 

Livu

Östeuropas största vattenland

På en yta av 6500 kvadratmeter är Livu vattenland i Jurmala Östeuropas största. Här hittar du över 40 blöta attraktioner inomhus såväl som utomhus (juni till augusti) för både barn och vuxna. Spaanläggningen erbjuder även träning under vattnet, turkiskt bad, ångbastu och mycket mer. Butik, kafé, restaurang och bar finns också. Om du inte har bil går det både bussar och tåg från centrala Riga.

LÄS MER: www.akvaparks.lv
 

Laima

Chokladmakarens dröm

Laima chokladmuseum i centrala Riga erbjuder inte bara en insikt i tillverkningen av den berömda chokladen – du kan även tillverka din helt egen chokladkaka. Museet har även chokladavsmakning, cykelturer och guidade turer.

LÄS MER: www.laimasokoladesmuzejs.lv
 

Sauna Museum

Lettisk bastukultur

Visste du att Lettland har en helt egen bastukultur? Sauna Museum erbjuder i dagsläget 20 olika typer där ”svart bastu” är den mest kända, som betyder att man eldar under en stenhög mitt i bastun vilket skapar ett svart sotlager. Anläggningen ordnar även bastubyggarkurser och workshops.

LÄS MER: www.pirtsmuzejs.lv
 

Voguls

Keramiker för en dag

Har du alltid drömt om att dreja din egen tekopp? Då har du chansen på Voguls keramiska studio. Efteråt får du hjälp att bränna den i Lettlands största brännugn med öppen eld. Voguls ligger i en ”keramikby” så passa på att besöka fler verkstäder när du ändå är där. Du når lättast hantverksbyn via bil.

LÄS MER: www.voguls.lv
 

Escape Room

Historiskt dataspel i verkligheten

Om du gillar att utagera dataspel i verkligheten är Lost LV Escape Room stället för dig. Här ska du i ett lag om två till åtta personer lösa olika gåtor för att ta dig ur de medeltida valven innan 60 minuter har gått. Escape Room ligger mitt i gamla stan.

LÄS MER: www.lost.lv
 

LÄS MER OM KRYSSNING TILL RIGA