Upplev Riga

 

INTERNATIONELLT I RIGA

Ett av höstens mest spännande konstevenemang runt Östersjön är RIBOCA, Rigas första internationella konstbiennal. Den arrangeras på åtta olika platser runtom i Riga och Jurmala, en biljett ger inträde till samtliga. Under biennalen visas 113 olika verk från nära 100 konstnärer. De flesta är från Baltikum, men bland deltagarna finns även en handfull svenska konstnärer. Biennalen pågår till och med den 28 oktober.


Läs mer här →

Rigas konstbiennal - Riboca

Internationellt i Riga

RIGA/JURMALA Ett av höstens mest spännande konstevenemang runt Östersjön är RIBOCA, Rigas första internationella konstbiennal. Den arrangeras på åtta olika platser runtom i Riga och Jurmala, en biljett ger inträde till samtliga.

Läs mer →

AKTIVERA DIG I RIGA

VATTENLEKAR, EXOTISKA DJUR OCH CHOKLADTILLVERKNING

RIGA Riga har ett brett utbud av aktiviteter för den aktiva familjen. Vad sägs om hinderbanor, vattenrutschkanor eller roleplay? För den mer stillsamma hittar du bland annat picknickar, chokladtillverkning och zoo.

Läs mer →

SEMESTRA PÅ LETTLANDS RIVIERA

JURMALAS SEMESTERPARADIS


JURMALA Den perfekta kurorten med relax och spa för semesterfirare årets alla dagar. Endast 30 minuter från storstadspulsen i Riga väntar Jurmalas charmiga badorter.


Läs mer →

Besök rigas central market

2 hektar saluhall och historisk byggnad

RIGA Sedan 1934 har Riga Central Market, eller Rigas ”mage” som den har kallats i folkmun, varit stadens skafferi. Från början byggdes hallarna som zeppelinarhangarer, därav det karaktäristiska utseendet.

Läs mer →

BETRAKTA I RIGA

MEDELTIDA KONST MÖTER NUTIDA

RIGA Riga sjuder av konstliv. Ofta har varje konstform sitt eget museum eller galleri, vilket känns lyxigt för den specialintresserade. Du hittar allt från konstsmycken och modedesign till modern- och klassisk konst.

Läs mer →

APPLÅDERA I RIGA

FOLKLORE, OPERA OCH POPROCK

RIGA Med rötterna i folklore och nedärvda traditioner hålls kulturavet levande med ett rikt utbud av musik- och dansfestivaler. Men även opera, teater, jazz-, pop- och rockkonserter framförs flitigt året runt.

Läs mer →

SHOPPA I RIGA

LETTISK DESIGN PÅ VÄG UPP

RIGA Butiker som Bold Concept och 8 Rooms visar vägen: ung, vågad och originell design som sakta men säkert håller på att bli internationell. Shoppa i Riga och du kommer stå ut ur mängden.

Läs mer →

VATTENSPORT I RIGA & JURMALA

FRÅN WAKEBOARD TILL TRAMPBÅT

RIGA / JURMALA När det kommer till semester med vattensport och relax, så vet vi att Riga och närbelägna Jurmala erbjuder det mesta du kan önska dig. Från dykning och wakeboard till trampbåt. Valet är ditt. Läs mer →

RIGAS BÄSTA TAKBARER

RIGA FRÅN OVAN

RIGA Vackra Riga upplevs med fördel ovanifrån, staden stoltserar nämligen med flera fina takbarer och takterrasser. Här kan man välja utsiktsplats efter humör. Utsikten får man på köpet. Här listar vi de fyra bästa! Läs mer →

ETT ELDORADO FÖR BILFANTASTER

RIGAS MOTORMUSEUM

RIGA Rigas Motormuseum har en imponerande samling gamla, vackert restaurerade skönheter som får alla inbitna bilälskare att gå igång på alla cylindrar. Ett måste för alla sanna bilfantaster. Läs mer →

FIKAMYS X3

VÅRA TRE BÄSTA KAFFETIPS

RIGA ”Alla vägar leder till Rom” brukar man säga. En mer modern twist på det gamla talesättet, speciellt om du är svensk och på semester, skulle kunna vara: ”Alla vägar leder till en kopp kaffe”. Läs mer →

FEMSTJÄRNIGT I SEX VÅNINGAR

SPA I VÄRLDSKLASS

RIGA Det finns spa och det finns Spa med stort S. Lettland stoltserar med Baltikums i särklass lyxigaste femstjärniga anläggning - ESPA mitt i centrala Riga. Ett absolut måste för alla sanna livsnjutare. Läs mer →

LÄS MER OM KRYSSNING TILL RIGA