Bartips i Riga

 
Cover image

HIPSTERBARER OCH LYXHÄNG

Rigas rika barutbud kittlar även den mest kräsna hipstern, bohemen, lyxliraren eller fashionistan. Det vitala nattlivet återspeglas i barernas strävan efter att erbjuda äkta upplevelser och unika drinkar. Faktum är att få städer kan mäta sig med denna bredd utan att tappa kvalitet. Riga är en stad för den äkta livsnjutaren!

 

 

Pullman Bar i Riga

Moderna drinkar i medeltida valv

Pullman hotells bar Equus, ligger i lobbyn med ett fantastiskt ljusinsläpp ner i de medeltida valven. Själva utrymmet är en gammal handelsgata i Riga, som nu är inbyggd under glas, och du kan riktigt känna hur modern arkitektur möter historisk. Drinkmenyn är däremot allt annat än historisk. De duktiga bartendrarna blandar gärna en av sina specialdrinkar.

LÄS MER: www.accorhotels.com
 

Labietis i Riga

5 nyanser av öl

Labietis ligger i det trendiga bar- och restaurangkvarteret Aristida Briana iela 9A. Baren har delat in de över 40 ölsorterna i en femgradig färgskala för att du lättare ska kunna orientera dig när du ska beställa, från grå till lila. Grå står för enklare ölsorter med mindre alkohol, och lila står för mer komplexa sorter med högre alkoholhalt. Den rustika miljön och de livliga gästerna manar till högljudda och glada diskussioner.

LÄS MER: labietis.lv
 

Irländsk pub i Riga Paddy Whelan

Lettlands äldsta irländska pub

Paddy Whelan’s är Lettlands äldsta och populäraste irländska pub. När ägarna slog upp portarna i den historiska byggnaden 1995 var visionen att skapa en äkta irländsk pub. Inredningen designades av en av Englands mest kända pubinredare och många av originalinslagen finns kvar, som entrén, trappan och det fantastiska art nouveautaket i bottenvåningen. Stämningen är hög och lika populär hos lokalbefolkningen som hos turisterna.

LÄS MER: www.paddywhelans.com/en/
 

Drink på The Latvian House

Mexican Fusion

The Latvian Heroes har en härlig och välkomnande atmosfär. Ägaren Yury och hans duktiga team erbjuder bra service och gör sitt yttersta för att göra dig nöjd med ditt besök. Menyn består av tacos och mexikansk fusion där all mat är skapad med kärlek. På eftermiddagarna invaderar de lokala it-grabbarna och turisterna stället, så kom gärna strax innan fem på eftermiddagen. Bild från: latvianheroes.lv

LÄS MER: www.latvianheroes.lv/
 

Bar XIII i Riga

Stilren kitsch

Bar XIII ligger i det vackra Art Nouveaudistriktet och detta reflekteras i barens inredning som inspireras av 30-talets London och 60-talets Berlin. Baren är inte bara känd för sina klassiska tidsenliga drinkar, utan även för sin meny och det populära cigarrummet. XIII vann Rigas bästa bar 2015 på Platinum Platter Awards. Lyx på ett nygammalt och stilrent sätt.

LÄS MER: www.facebook.com/barxiii/

 

Cuba café i Riga

Cuba café

Cuba café lockar en ung och festsugen publik med sina kubanska drinkar och höga musik. Inredningen påminner lite om en MTV-studio från 80-talet med sprakiga tv-skärmar, plyschsoffor och eklektiska ornament. Vissa kvällar spelar DJ:s och på sommaren är uteserveringen alltid packad.

LÄS MER: http://cubacafe.lv/en/

Öl på Riga Alus Kvartals

Riga Alus Kvartals

Tio mikrobryggerier och pubar har gått samman och bildat Riga Alus Kvartals där du kan njuta av mer än 100 handgjorda ölsorter. Letterna själva säger att ölet finns i blodet och bryggerikunskapen är en del av deras DNA. Går du på en guidad tur i öldistriktet så får du under turen smaka på 12 olika lokala ölar, till priset av 38 euros per person.

LÄS MER: http://www.beerdistrict.lv/the-story-of-the-beer-district/

Gutenbergs takterrass i Riga

Gutenbergs takterrass ligger i topp

En doldis bland Rigas takterrasser och takbarer, men om man ska bedöma en utsiktsplats efter hur många vackra katedraler, kyrkspiror, parker och floder man kan se så ligger Gutenbergs i topp. Här, fem trappor upp, är tempot lite lugnare än på exempelvis Skyline Bar på Radisson Blu Hotel Latvija.

LÄS MER: www.restaurant-gutenbergs.lv/

Gallery Bar i Riga

Grandios art decomiljö

Gallery Bar på Park Hotell i hjärtat av Riga är en grandios art deco-upplevelse utöver det vanliga. Denna lilla juvel attraherar en publik som vill läppja på sin aperitif eller afternoon tea i en stilla– men samtidigt levande miljö. På väggarna hänger 1800-tals målningar från rederiet som en gång i tiden var en av världens största och huserade i lokalerna. Dekadent lyx möter moderna behov.

LÄS MER: www.galleryparkhotel.com
 

Modernists butik och bar

Boutique-champagne

Modernists är både butik och lounge-bar. Mottot är att ”det aldrig är fel att dricka champagne”, och det kan nog de flesta hålla med om. Stämningen är sobert rusig och den färgglada personalen kunnig och intresserad. Att inredningen, med detaljer som en gammal serveringsvagn från det legendariska flygbolaget Pan Am, är supercool, gör inte upplevelsen sämre.

LÄS MER: www.modernists.lv
 

Bar Piens i Riga

Modemaffians soffhäng

Piens ligger en trappa upp i samma kvarter som Labietis och Valmiermuiza Embassy. Den coola inredningen matchas av stans modemaffia som ockuperar många av de otaliga sofforna. På sommaren öppnas terrassen och köerna blir långa, så kom i tid. Personalen är tillmötesgående och vägleder dig bland alla goda drinkar. Ett perfekt förfestställe eller barhäng.
 

LÄS MER: facebook.com/pages/Klubs-Piens

 

S. Brevinga beer and Whisky bar i Riga

Största urvalet av Single malt

S.Brevinga Beer and Whisky bar erbjuder över 85 sorters single malt whiskey, varav många inte finns att köpa längre. Till vänster om entrén ligger den tillhörande butiken där du kan provsmaka de olika sorterna innan du köper. Baren är storslagen på ett gammaldags sätt med en lång bar i mörkt trä med hundratals flaskor som bakgrund, medan kristallkronorna dinglar i taket. Vill du kunna testa många olika sorters whiskey är detta stället för dig!

LÄS MER: www.brevings.lv/
 

Taka bar i Riga

Bohemiskt barhäng

Taka är förstahandsvalet för stadens bohemer och den alternativa musikscenen. Väggarna är målade i alla regnbågens färger och lokal konst pryder väggar, tak och golv. Personalen är trevlig och stämningen mysig. Här snackar alla med alla och stilarna och smakerna möts av olika färger och uttryck. En unik bar med skönt häng helt enkelt.

LÄS MER: facebook.com/takabars/

 

Piano Bar i Riga

Levande pianobar

Piano bar i Tallink City Hotel lever upp till sitt namn och erbjuder levande pianomusik varje torsdag klockan 22. Baren är perfekt för affärsmöten eller om du vill pusta ut med en drink efter en shoppingtur. Barens design är baltisk och ger en fingervisning om modern baltisk formgivning. Drinkarna är välgjorda och en specialdrinkmeny finns för barnen.

LÄS MER: www.tallinksilja.se/tallink-city-hotel

 

Skyline bar i Riga

Stans bästa utsikt

Skyline bar ligger på 26:e våningen på Radison Blu Hotel Latvija och erbjuder en svårslagen vy över Riga i alla väderstreck. På dagtid befolkas baren av turister, affärsresenärer och lunchgäster. På kvällen förvandlas baren till nattklubb med live DJ:s och festsugna Rigabor. Drinkmenyn innehåller mer än 100 cocktails med namn som Chanel No5, Cocaine och Candy Crush.

LÄS MER: www.skylinebar.lv

LÄS MER OM KRYSSNING TILL RIGA →