Fika i Riga

 
Cover image

KONDITORIER OCH VEGAN- OCH HIPSTERKAFÉER

Riga har ett rikt utbud av konditorier och kaféer. Många hittar du i det trendiga området kring Miera iela och i gamla stan. Den vegetariska vågen sveper även över Riga, där även internationella trender som bagels, ekologiskt kaffe och hipstermackor serveras på de många kaféerna. Riga har blivit ett riktigt fikaparadis!

 

 

Miit Cafe i Riga

CykelanpassaT vegankafé

Miit café ligger i de trendiga hipsterkvarteren i ett gulligt trähus. Menyn är vegansk och ekologisk. Den asketiska träinredningen lirar väl med menyn som består av bakverk, mackor, sallader och soppor. På helgerna serverar de en mycket populär pannkaksbuffé med plättar av olika sorter, frukt och röror. Kaféet är cykelanpassat med bra parkeringsmöjligheter och en cykelverkstad på baksidan.

LÄS MER: https://www.facebook.com/miit.tiim/

Cafe Brown sugar i Riga

Sagolikt kafé

Brown sugar är ett pittoreskt kafé och restaurang. Inredningen påminner om något från en saga eller det förgångna. På undervåningen hittar du kaffe och bakverk och på övervåningen varm mat. Personalen är något svårflörtad men när du väl fångar deras uppmärksamhet går det fort. Éclairerna är vida kända och vyn över parken är spektakulär.

LÄS MER: https://www.facebook.com/brownsugarofficial/
 

Big Bad Bagels i Riga

Maffiga bagels och nypressad juice

Big Bad Bagels är en av Rigas trendigaste och mest välbesökta kaféer. Här hittar du en blandning av amerikanska expats och bagelssugna lokalbor. Kaféet är inte så stort, så det är nästan alltid fullsatt och stämningen är livlig. Har du inte tid att sitta ner så beställer du takeaway. Förutom smarriga bagels serverar de gott kaffe och nypressad juice.

LÄS MER: http://bigbadbagels.lv

Rocket Bean Roastery Café i Riga

En bit Södermalm i Riga

Rocket Bean Roastery Café ligger i hipstermekkat runt Miera iela. Den industri-inspirerade interiören, de många kaffesorterna, lokala ölen och påhittiga menyn har tagit både lokalbor och turister med storm. Den överbelastade espressomaskinen går i ett medan skäggbeprydda och trendiga hipsters diskuterar, äter och skålar. Gillar du Södermalm i Stockholm, kommer detta kafé passa som handen i handsken.

LÄS MER: www.rocketbeanroastery.com/

Cafe Rigensis i Riga

Myspys och utsökta bakverk

Rigensis ligger i hjärtat av gamla stan och har hög mysfaktor. Doften av nybakade bakverk slår genast emot dig när du stiger in genom dörren. För att inte tala om synen av fluffiga kreationer och prisvärda kakor, bullar och mackor som presenteras i diskarna och på bakplåtarna. Att man ser själva bageriet genom disken ökar känslan av nybakat hantverk.

LÄS MER: https://www.facebook.com/Rigensis-1445009239152274/
 

Konditori Kanela i Riga

Traditionell konditoriupplevelse

Kanela är ett gammaldags konditori med småkakor och kokkaffe. Den mysiga träinredningen ger ett varmt och välkomnande intryck. Kaféet är populärt hos både turister och lokalbefolkning, men kan vara lite svårt att hitta då det ligger in på en gård från gatan. Gillar du traditionella konditorier och vill ha en kaka till kaffet är detta ställe perfekt.

LÄS MER: https://sv-se.facebook.com/Kanela-Konditoreja-150652531655729/
 

Cafe Rasols i Riga

Extravagant och instagramvänligt

Rasols är döpt efter den lettiska nationalsalladen som består av strimlat kött och grönsaker i en gräddfilsmajonnäs. Inredningen är en eklektisk blandning av mosaik, tunga trämöbler och fantasifulla lampor. Menyn är liten och relativt dyr. Du betalar främst för stämningen och den inspirerande omgivningen. Rasols är perfekt för ett instagram-moment.

LÄS MER: https://sv-se.facebook.com/cafe.rasols/

LÄS MER OM KRYSSNING TILL RIGA →