Kryssning med hotell - övriga Estland

Bakom Estlands magiska natur, mysiga öar och ljusa sandstränder gömmer sig en spännande och intressant historia.

Det finns många bra skäl att besöka Estland. Upplev vacker natur, nationalparker, kultur och mysiga badorter runtom i landet. Välj bland hundratals sandstränder och imponerande spahotell längs Estlands kustlinje som lockar till sig turister från världens alla hörn. 

HOTELLPAKET

Besök den charmiga lilla badorten Haapsalu och ta gärna in på mysiga Baltic Hotel Promenaadi. Det ligger vid havet i den gamla stadsdelen och härifrån har du en underbar havsutsikt. Det lilla hotellet har 35 välutrustade rum, gratis parkering samt roddbåt och cykel som gästerna kan låna!

Inkluderat i priset
Rumspriset inkluderar del i B2-hytt och hotellfrukost.

FR 775:- /PERS
UPP TILL 20% RABATT MED Club One

 

Modernt spahotell med strandläge och egen restaurang. Narva-Jõesuu, även kallad Nordens Riviera har med sin rena, vita sand varit en populär semesterort i många årtionden. Än idag finns många badhotell och några av Östersjöns bästa stränder kvar här.

Ingår:
Båtresa i del i B2-hytt, 1 hotellnatt med del i dubbelrum inkl. frukost samt inträde till pool- och bastuavdelningen. Begränsat antal platser.

FR 1010:- /PERS
UPP TILL 20% RABATT MED Club One

 

SE & GÖRA I HAAPSALU

Haapsalu

Gör gärna en avstickare till förtjusande lilla Haapsalu, grundat 1279, på Estlands nordvästra kust! Det är en badort med fina stränder och spahotell, känd för sin gamla stad med trähus och sin biskopsborg. Här ligger också konstnären Ilon Wiklands barndomshem.

Läs mer →

ESTLANDSSVENSKARNAS MUSEUM I HAPSAL

I västra Estland har det bott svenskspråkiga ända sedan 1200-talet. "Strandsvenskarnas" historia kan man bekanta sig med på Aibolands museum – ett litet men intressant museum också för rikssvenskar.

Adress: Sadama 31/32, Hapsal (Haapsalu)

Läs mer →

ILON VIKLANDS SAGOLAND

Hapsal (Haapsalu) är barndomsstaden för Ilon Wikland – illustratören till världskända barnboksförfattarens Astrid Lindgrens böcker. Wikland emigrerade till Sverige år 1944. Tiden i Hapsal har berikat hennes bilder med småstadsmotiv och Hapsals trähus, slottsmurar och tågstation kan hittas överallt i Ilons verk. Besöker du Hapsal är barnens temapark Ilons Sagoland ett måste. Här finns ett galleri med Ilons verk. Och barnen kan leka i lekrummet samt pyssla i verkstaden.

Adress: Kooli 5

Läs mer →

SE & GÖRA I SÖDRA-ESTLAND

PÕLVA OCH TAEVASKOJA

Friluftsmänniskor tycker om Põlva och speciellt Taevaskoja naturpark som ligger 8 km norr om den lilla staden. Parken är berömd för de höga flodbäddarna och har fina naturstigar. Nära finns också "myrornas rike" i Akste med ca 1500 stackar!

Läs mer →

PIUSA SANDSTENSGROTTOR

Om du åker från Värska till Võru, så stanna gärna vid Piusa by där man bröt sand förr i tiden. Nu är grottorna öppna för turister. Klara rutter finns utmärkta för turister i de labyrintartade grottorna med höga valv. Klä dig varmt och ta med en ficklampa!

Läs mer →

VÕRU

Võru representerar södra Estland när det är som bäst. I den lilla staden finns många gamla trähus, vänliga människor och en mysig antikhandel som heter Karma. Nära finns också Baltikums högsta punkt, berget Suur Munamägi (318,1 meter), i Haanja friluftsområde.

Läs mer →

SEMESTERSTADEN OTEPÄÄ

Otepää ligger vackert beläget i sydöstra Estlands kuperade landskap. På vintern kan den lilla staden erbjuda en välkänd skidanläggning med allt som alla snöfantaster kan tänkas vilja ha. På sommaren kan du vandra längs med idylliska vandringsleder som ringlar sig runt höga berg, djupa dalgångar och vackra sjöar.

Läs mer →

Sangaste slott

25 km från Otepää och Valga ligger Sangaste slott som var hem för greve Friedrich von Berg (1845–1938). Han lät bygga ett slott i rött tegel som sägs påminna om slottet Windsor. Omkring slottet finns en park och ett arboretum, och här finns också ett sommarkafé.

Läs mer →

SETU-FOLKETS LAND

Sydöstra Estland ligger Setuland, känt för det originella setu-folket vars dialekt ibland räknas som ett språk. Stanna och bekanta dig med deras intressanta historia på museet Setu Talumuuseum i Värska, och smaka på setu-mat i Tsaikka-huset på museiområdet.

Läs mer →

HAANJAMEHE BONDGÅRD

I Haanja, som ligger i byn Vakari, kan du besöka eller till och med övernatta på bondgården Haanjamehe. Den är byggd i traditionell estnisk stil och består av sju gamla byggnader som renoverats. Här anordnas aktiviteter och du kan med fördel vandra i omgivningarna.

Läs mer →

SKOGSMORANS FAMILJEPARK

Invånarna i den sydestniska byn Kaika har slagit sina påsar ihop och kommit på hur mycket roligt turisten kan uppleva på den riktiga landsbygden. Områdets pärla är Metsamoori Perepark, som visar upp estniska folktraditioner som trolltrummande och annat kul. Ett annorlunda resmål!

Läs mer →