Kryssning med hotell - övriga Estland

Bakom Estlands magiska natur, mysiga öar och ljusa sandstränder gömmer sig en spännande och intressant historia.

Det finns många bra skäl att besöka Estland. Upplev vacker natur, nationalparker, kultur och mysiga badorter runtom i landet. Välj bland hundratals sandstränder och imponerande spahotell längs Estlands kustlinje som lockar till sig turister från världens alla hörn. 

Hotellpaket

Noorus Spa Hotel

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Modernt spahotell med strandläge och egen restaurang. Narva-Jõesuu, även kallad Nordens Riviera har med sin rena, vita sand varit en populär semesterort i många årtionden. Än idag finns många badhotell och några av Östersjöns bästa stränder kvar här.

Läs mer »

På hotellets Three Apples Spa finns ett Water Center med flera pooler, jacuzzis och olika bastur, bar och terrass. Fitnessanläggning med gym och pass för gruppträning. Njut av en skön massage eller andra lyxiga behandlingar på Wellness- eller Beauty Center. Du väljer!

Adress: L.Koidula 19, Narva-Jõesuu, Estland
Till centrum: 1 km
Till Narva: 13 km
Till Tallinn: 206 km

Antal rum: 114
Restaurang/bar/nattklubb: ja/ja/nej
Bastu/pool: ja/ja
Parkeringsplats: ja, gratis för hotellgäster
Allergi/handikappanpassade rum: ja/ja
Övrig info: dusch/badkar, hårtork, badrock, badrumsartiklar, luftkonditionering, gratis wifi, tv, telefon, kassaskåp och minibar. Receptionen är öppet dygnet runt. Frukost ingår i hotellpriset, samt obegränsad tillgång till pool och bastuområdet, gym, och lekrum för barn.
 

Fr 1010:–

Pris fr 1010:–
 

Ingår: del i B2-hytt, 1 hotellnatt med del i dubbelrum inkl frukost samt inträde till poo-l och bastuavdelningen.

Begränsat antal platser.

Boka

Baltic Hotel Promenaadi

  • 1
  • 2
  • 3

Besök den charmiga lilla badorten Haapsalu och ta gärna in på mysiga Baltic Hotel Promenaadi. Det ligger vid havet i den gamla stadsdelen och härifrån har du en underbar havsutsikt. Det lilla hotellet har 35 välutrustade rum, gratis parkering samt roddbåt och cykel som gästerna kan låna!

Läs mer »

Baltic Hotel Promenaadi består av en ny flygel med två våningar, byggd år 1998, som är skickligt ansluten till den renoverade gamla byggnaden som heter Villa Peltzer från år 1859. Hotellet har även en restaurang med fantastisk havsutsikt, bar och en stor bubbelpool. Även några rum för allergiker och ett stort rum som är avsett för familjer eller rörelsehindrade.

Adress: Sadama 22, 90502 Haapsalu
Till centrum: 1 km
Till Tallinn: 140 km

Antal rum: 35 Våningar: 3
Restaurang/bar/nattklubb: ja/ja/nej
Bastu/pool: ja/nej
Parkeringsplats: ja, gratis.
Allergi/handikappanpassade rum: ja/ja
Övrig info: tv, telefon. De flesta rummen har balkong och havsutsikt. Båtuthyrning och jaktmöjligheter. Vissa rum tillåter sällskapsdjur. WiFi i hela hotellet.

Fr 775:–

Pris fr 775:–

Ingår: del i B2-hytt, 1 hotellnatt med del i dubbelrum inkl frukost.

Boka

Se & göra i Haapsalu

Haapsalu

Gör gärna en avstickare till förtjusande lilla Haapsalu, grundat 1279, på Estlands nordvästra kust! Det är en badort med fina stränder och spahotell, känd för sin gamla stad med trähus och sin biskopsborg. Här ligger också konstnären Ilon Wiklands barndomshem.

Estlandssvenskarnas museum i Hapsal

I västra Estland har det bott svenskspråkiga ända sedan 1200-talet. "Strandsvenskarnas" historia kan man bekanta sig med på Aibolands museum – ett litet men intressant museum också för rikssvenskar.

Ilon Viklands Sagoland

Hapsal (Haapsalu) är barndomsstaden för Ilon Wikland – illustratören till världskända barnboksförfattarens Astrid Lindgrens böcker. Wikland emigrerade till Sverige år 1944. Tiden i Hapsal har berikat hennes bilder med småstadsmotiv och Hapsals trähus, slottsmurar och tågstation kan hittas överallt i Ilons verk. Besöker du Hapsal är barnens temapark Ilons Sagoland ett måste. Här finns ett galleri med Ilons verk. Och barnen kan leka i lekrummet samt pyssla i verkstaden.
Öppettider
Dagligen 11.00–17.00

Se & göra i Södra-Estland

Põlva och Taevaskoja

Friluftsmänniskor tycker om Põlva och speciellt Taevaskoja naturpark som ligger 8 km norr om den lilla staden. Parken är berömd för de höga flodbäddarna och har fina naturstigar. Nära finns också "myrornas rike" i Akste med ca 1500 stackar!

Piusa sandstensgrottor

Om du åker från Värska till Võru, så stanna gärna vid Piusa by där man bröt sand förr i tiden. Nu är grottorna öppna för turister. Klara rutter finns utmärkta för turister i de labyrintartade grottorna med höga valv. Klä dig varmt och ta med en ficklampa!

Võru

Võru representerar södra Estland när det är som bäst. I den lilla staden finns många gamla trähus, vänliga människor och en mysig antikhandel som heter Karma. Nära finns också Baltikums högsta punkt, berget Suur Munamägi (318,1 meter), i Haanja friluftsområde.

Semesterstaden Otepää

Sveaborg byggdes på 1700-talet och slottet hör till världens största sjöfästningar. Den historiska fästningen, som har blivit upptagen på UNESCO:s världsarvslista, är en fin upplevelse för alla. Sommartid är ön en idyllisk plats där man kan ha picknick, sola och simma i havet.

Se & göra i Södra-Estland

Sangaste slott

25 km från Otepää och Valga ligger Sangaste slott som var hem för greve Friedrich von Berg (1845–1938). Han lät bygga ett slott i rött tegel som sägs påminna om slottet Windsor. Omkring slottet finns en park och ett arboretum, och här finns också ett sommarkafé.

Setu-folkets land

I sydöstra Estland ligger Setuland, känt för det originella setu-folket vars dialekt ibland räknas som ett språk. Stanna och bekanta dig med deras intressanta historia på museet Setu Talumuuseum i Värska, och smaka på setu-mat i Tsaikka-huset på museiområdet.

Haanjamehe bondgård

I Haanja, som ligger i byn Vakari, kan du besöka eller till och med övernatta på bondgården Haanjamehe. Den är byggd i traditionell estnisk stil och består av sju gamla byggnader som renoverats. Här anordnas aktiviteter och du kan med fördel vandra i omgivningarna.

Skogsmorans familjepark

Invånarna i den sydestniska byn Kaika har slagit sina påsar ihop och kommit på hur mycket roligt turisten kan uppleva på den riktiga landsbygden. Områdets pärla är Metsamoori Perepark, som visar upp estniska folktraditioner som trolltrummande och annat kul. Ett annorlunda resmål!