Nådendal

Ett landskap med fantastisk variation av skog och vatten. En behaglig skärgårdsidyll med vacker natur. 

Endast 15 km från Åbo hittar du Nådendal som sjuder av liv och har aktiviteter för hela familjen, känd för barnens favorit Muminvärlden, presidentens sommarresidens Gullranda, Gamla staden med strandkrogarna och för Naantali Spa, ett av Nordens bästa badhotell.

Hotellpaket

Nådendal Spa

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nådendal ligger 15 km från Åbo, en idyllisk liten stad som redan på medeltiden var ett populärt resmål för semesterfirare. Spahotell Nådendal har listats bland de hundra bästa spaanläggningarna i världen och är den enda nordiska spaanläggningen i den internationella kedjan Royal Spas of Europeen. På detta femstjärniga spahotell med högklassig service har du allt du kan önska dig: bassänger, ett brett spektra av spa- och wellnessbehandlingar, bubbelpool, olika bastur, trevliga restauranger och vacker natur vid havet. Perfekt också för barnfamiljer.

Häng med när vi besöker Nådendal Spa, inspireras och läs mer i vår destinationsguide

Ingår:
Båtresa t/r med del i B-hytt, en övernattning med del i standard deluxe inkl. frukost och tillgång till badavdelning och gym.

FR 1210:- /PERS
UPP TILL 20% RABATT MED Club One

 

Sevärdheter

Klosterkyrkan

Den mest kända byggnaden i Nådendal är Klosterkyrkan som stod färdig 1462. Nådendals kyrka är den enda byggnaden som finns kvar från den birgittinska klostertiden, och en del föremål här tillhörde klostret, t.ex. altarskåpet och trästatyer. Kyrkan har nyligen renoverats.

Läs mer →

Adress: Nunnakatu 2

Gullranda

Presidentens sommarresidens Gullranda är Finlands mest kända "sommarstuga". Nu kan du inte knacka på hos Sauli Niinistö hur som helst, utan som turist får du se den fina trädgården som omringar granitslottet från 1916. Hit hör också en stor skogsträdgård.

Läs mer →

Adress: Gullranda

För barn

Muminvärlden

På Mumins magiska ö väntar dig sommaräventyr med muminfigurer och massor att göra. Biljett kan du köpa tillsammans med transfer från Åbo i samband med din resebokning. Den byter du mot riktig biljett vid Muminvärldens huvudentré.

Öppettider: 
9.6-12.8 2018 10.00-18.00
13.8-26 8 2018 12.00-18.00

Läs mer →

Entré till Muminvärlden, 2 dagar
Vuxna och barn från 2 år: 300:-
Barn 0-1 år gratis inträde.

Muminvärlden + Väski – 430:- per person

Hitta till muminvärlden →

Vi rekommenderar våra kryssningspassagerare att ta lokalbussen nr 1 från hamnen till Åbos centrum. Bussen stannar utanför hotell Hamburger Börs vid Salutorget eller Radisson Blu Marina Palace. 
Radisson Blu Marina Palace erbjuder ett förmånligt pris på frukost för Tallink Siljas resenärer (även om du inte övernattar på hotellet). 21 €/person och barn under 12 år: 10,50 €/person

Ät gärna frukost i lugn och ro och ta sedan Muminbussen från något av hotellen enligt Muminbussens tidtabell (exempelvis från hotellet Radisson Blu Marina Palace).

För kunder som checkar in på hotell i Åbo går det bra att anpassa sina tider enligt Muminbussens tidtabell.
Förköpta biljetter garanterar ingen sittplats om det blir mycket folk på vissa avgångar. Om bussen blir full och du inte får någon sittplats, vänligen vänta till nästa avgång.

Transfer-vouchern t/r lämnas i kassan på Muminvärlden och byts ut mot en kupong som används för returresan. Kupongen gäller i 2 dagar. Priser gäller endast vid förhandsbokning. 

Det går även bra att åka linjetrafikbussar nr 6 och 7 till Nådendal från Åbos marknadsplats. Och därefter ta Mumintåget från Gamla Stan i Nådendal till bron vid Muminvärlden. Mumintåget är kostandsfritt för Mumindalens gäster. 

Äventyrsön Väski

Lite större barn kan uppleva spännande äventyr på Väski som är Muminvärldens grannö. Här kan barnen klättra, hoppa, vaska guld, glida längs en vajer, träffa husdjur, gå på sommarteater och mycket annat. Om ni vill kan ni köpa gemensamt inträde med Muminvärlden.

Öppettider: 
26.6 - 12.8 2018 kl. 11:00 - 18:00
Båttransport till Väski t/r ingår i priset.

Endagsbiljett Väski
240:- /vuxna och barn fr 2 år
Gratis för barn 0-1 år

Muminvärlden + Väski
430:- /person

Läs mer →

restauranger

Naantali Kauvohuone

"Brunnshuset i Nådendal" är en fest för ögat med sin snickarglädje. Krogen öppnar på valborg och välkomnar sommargästerna att njuta av god mat, underhållning och havsnära stämning på stranden. Fin uteservering samt grillrätter, sallader och smörgåsar.

Läs mer →

Adress: Nunnakatu 7

Kultaranta Resort

En gästhamns- och golfklubbrestaurang på Luonnonmaa bara på 5 minuters köravstånd från Nådendals gamla stad. Här i skärgårdens famn erbjuds fisk och andra skärgårdsdelikatesser samt frukost-, lunch- och middagsbuffé. Lokala råvaror.

Läs mer →

Adress: Särkänsalmentie 178

Merisali

Letar du efter en enkel bit mat, t.ex. på kvällen när alla andra ställen har stängt? Låt då inte musiken som kanske ekar från restaurang Merisali skrämma bort dig. Här finns nämligen en rymlig och marin miljö à la år 1899, rikliga bufféer, goda pizzor, glass och bakverk.

Läs mer →

Adress: Nunnakatu 1

Le Soleil

Naantali Spas huvudrestaurang är en trevlig och förfinad restaurang. Menyn är inspirerad av det europeiska och det asiatiska köket med rena, okomplicerade och samtidigt nyskapande smaker. Det är kul att följa hur kockarna lagar maten i det öppna köket.

Läs mer →

Adress: Matkailijantie 2

restauranger

Thai Garden

En fläkt av Sydostasien över den finska skärgården! Naantali Spas thai-restaurang är lugn och skön med en varierad meny av asiatiska delikatesser. Rätterna lagas av specialimporterade ingredienser och ackompanjeras bäst av thailändsk öl och exotiska drinkar.

Läs mer →

Adress: Matkailijantie 2

TK's

Naantali Spas källarrestaurang är ett verkligen trivsamt ställe för en lite mer informell men desto godare måltid. Den är perfekt för familjer och grupper då det finns något för alla, även pizza, pasta och sallader. Stämningen är jätteskön och servicen vänlig.

Läs mer →

Adress: Matkailijantie 2

Uusi Kilta

Restaurang "Nya Gillet" ligger fint bredvid gästhamnen. Här kan du njuta av en kombination av gammalt och nytt, antingen inomhus eller på uteserveringen med havsutsikt. Köket är specialiserat på gastronomiska upplevelser och goda viner.

Läs mer →

Adress:Mannerheiminkatu 1

Shopping

Living Deauville

Nära Gamla Nådendal hittar du denna charmiga inrednings- och presentaffär. Här finns ett förtjusande sortiment av textilier, inredningsprodukter, kärl, exklusiva mattor och tapeter, lampor och möbler.

Läs mer →

Adress: Henrikinkatu 6

Wanha Naantali Kauppa

"Gamla Nådendals Affär" har massor av prylar: vykort, frimärken, presentartiklar, souvenirer, gammaldags karameller och reklamaffischer. Som den nostalgiaffär det är finns här också saker för Disney-, Marilyn- och Elvis-samlare – och nej, dessa härstammar inte från Nådendal!

Läs mer →