Den magiska
Muminvärlden

Välkommen till Mumins magiska värld!
 

Följ med Silja Line till barnens favoritresmål – hälsa på Muminfamiljen i det blå Muminhuset. Upptäck Snorkens verkstad, Muminpappans båt, Snusmumrikens läger och massa annat skoj! Muminvärlden öppnar den 8.6 2019 och har öppet dagligen fram till 25.8 2019. Till Muminvärlden tar du dig enklast med båt till Åbo. Välj mellan En dag i Åbo-kryssning och hotellpaket i Nådendal, Åbo.
 


Pris fr
2794:–

/familj

 

 

 

 

Familjekryssning
+ Muminvärlden

Ta tillfället i akt och häng med på en En dag i Åbo-kryssning. Två nätter ombord och en hel dag i Åbo. Utresa sker på kvällen från Stockholm med Galaxy. Väl framme nästa morgon stiger ni av och spenderar en hel dag i Åbo. På kvällen tar ni Baltic Princess hem igen mot Stockholm.

Fr 2794:–* /familj
Ingår: båtresa till Åbo t/r i E-hytt och inträde till Muminvärlden i Nådendal (2 vuxna + 2 barn 0–11 år).

* Tillägg under juli månad

BOKA nu

BOKA nu

Hotellpaket Nådendal
+ Muminvärlden

Vill du stanna längre och uppleva allt Åbo rekommenderar vi ett hotellpaket. Nådendal Spa Hotell är en favorit bland vuxna och barn där inträde till badavdelning ingår.

Fr 5074:–* /familj
Ingår: båtresa till Åbo t/r i E-hytt, en hotellnatt på Nådendal Spa Hotell i Deluxerum (2 vuxna + 2 barn 0–11 år) inkl hotellfrukost, tillgång till bad- och bastuavdelning samt inträde till Muminvärlden.

* Tillägg under juli månad

BOKA Nu

 • Priser och info till Muminvärlden

  Biljett kan du köpa i samband med din resebokning. Den byter du mot riktig biljett vid Muminvärldens huvudentré.

  Entré till Muminvärlden, 2 dagar
  Vuxna och barn från 2 år: 326:–
  Barn 0–1 år: Gratis

  Öppettider:
  9.6–11.8 2019: 10.00–18.00
  12–25.8 2019: 12.00–18.00

  Muminvärldens webbplats

 • Hitta till Muminvärlden!

  Muminvärlden ligger i Nådendal, cirka 16 kilometer från Åbo och cirka 180 kilometer från Helsingfors.

  Hur reser ni hit?

  Hitta till Muminvärlden →
   

  Med buss: Ta lokalbuss nr 1 från hamnen till Åbos centrum. Från Salutorget går busslinjerna 6 eller 7 till Nådendal. Enkelbiljett gäller i 2 timmar från Åbo hamn ända till Nådendal (byte vid Salutorget) och kostar 3 €/pers. Barn under 15 år kan köpa rabatterade enkelbiljetter på bussen. Barn under 7 år reser gratis med en betalande passagerare eller med en passagerare med barn och barnvagn.

  Tidtabell och reseplanerare hittar du här

  Med Muminbussen: Ta Muminbussen från Åbo hotell i stan till Muminvärlden. Under perioden 26.6–30.7 kan du hoppa på Muminbussen direkt från Åbos hamn kl 8:10 (framför Best Western Hotellet Seaport) och tillbaka från Muminvärlden till Åbo hamn kl 19:10. Biljett kostar 5.80 €/pers (fr 2 år) och kan inte förköpas utan betalas kontant ombord på bussen.

  Muminbussens tidtabell hittar du här

  Med taxi: Taxi från Åbo Hamn till Nådendal kostar 33–38 €/väg (1–4 personer).

  Med egen bil: Kör först mot Åbo och följ sedan skyltarna mot Nådendal och Muminparkeringen. Ange adressen: Tuulensuunkatu 12, Nådendal om du använder du GPS. Parkering på Muminparkeringen, som är till för Muminvärldens gäster, kostar 10 €/dag. Parkeringen betalas kontant eller med betalkort.


  Muminvärldens webbplats

 • Våra favoritsagoplatser


  Muminvärlden är en stor ö, väl värd att upptäcka hela. Vet ni inte vart ni ska börja? Här kommer en bra guide.

  Teater Emma - Emma är Muminvärldens egen täckta sommarteater med högklassig barnteater varje dag.

  Viloparken - Är det dags för en tupplur? I Viloparken finns hängmattor och säckstolar samt möjlighet att lyssna på sagor i skuggan av träden.

  Sniffs sommarstuga - Alldeles vid stranden har Sniff sitt eget sommarställe. Av inredningen kan man dra slutsatsen att Sniff helst kopplar av medan han sorterar sina alldeles egna skatter.

 • Matställen


  Mat behövs för att orka en hel dag. Det finns flera restauranger, caféer och kiosker att välja mellan. Här är några utvalda:

  Mammans Kök - Muminvärldens egen husmansbuffé fyller magen på ett hälsosamt och läckert sätt.

  Filifjonkans våffla - Känn vilken doft som svävar i luften från Teaterskvären! Kom hitåt om du vill smaka på heta våfflor med sylt och grädde.

  Burger - Ät en hamburgare så att du orkar! Här får du smaskiga hamburgare eller vegetariska hamburgare, fyllda med goda biffar och majonnäs, pommes frites eller sallad som tillbehör.