Silja Line är stolt partner till Melodifestivalturnén 2020. Följ med på en glittrande 23h kryssning ombord på Silja Galaxy! Vi återskapar den härliga festivalstämningen ombord där vi underhålls av artister från Melodifestivalen. Ta med nära och kära och njut av god mat, tax free-shopping och festlig stämning – något för alla åldrar.

Passa på! Boka senast 24.2 - upp till 30% rabatt.


Kryssning
Galaxy upp till
30%

 rabatt

Artister

 • Martin Stenmarck

  21.2 2020

  Martin Stenmarck har definitivt gått en lång väg från sin uppväxt i en by utanför Örebro, dit hans familj flyttade när han var 12. Musik och artisteri stod alltid högt i kurs i hans släkt. Där finns fler artister, om man går bakåt i tiden. Martin själv ville som ung inget hellre än att repa med sitt band, ett Sagan om ringen-influerat hårdrockband som lyssnat för mycket på Led Zeppelin. Snabbspolar man genom Martin Stenmarcks karriär får man en tydlig bild av en artistisk spännvidd som få svenska artister har. Från hårdrockdrömmarna i pojkrummet, till Grammisvinst, Melodifestivalenvinst, Rockbjörnenvinst och sin kritikerrosade föreställning ”Syskonkärlek – räkna med bråk”. Martin Stenmarck står aldrig still, han ser fram emot framtiden med spelningar, uppträdanden och att bryta ny mark både musikaliskt och artistiskt.

  DJ: DJ Oro

   

 • Eric Saade

  28.2 2020

  Eric Saade slog igenom i Melodifestivalen 2010 som 19-åring med "Manboy" och vann tävlingen året därpå med "Popular". Hans medverkan i "Så Mycket Bättre" 2017 blev mycket uppskattad samt hans stora debut som programledare i Melodifestivalen 2019. Han har en stor marknad runt om i Europa och toppade härom året många listor runt om i Europa med singeln Wide Awake som han gjorde tillsammans med Gustaf Norén (Mando Diao). Just nu är Eric aktuell med sin nya singel ”Postcard” som kom ut i oktober 2019.

  DJ: Thony Laurent

   

 • Magnus Carlsson

  6.3 2020

  Magnus Carlsson har tävlat i Melodifestivalen hela åtta gånger, både med sina tidigare band och som soloartist. Med närmare 40 guld- och platinaskivor, tre Grammisar och en mängd andra utmärkelser, programledarjobb och musikalroller har han nått ett enormt erkännande både i Sverige och utomlands. Magnus Carlsson har turnerat med olika shower över hela världen under sina 25 år som artist, och har en låtskatt likt få andra i branschen.

  DJ: Pontus Hesselbäck

   

 • Mohombi

  13.3 2020

  Mohombi deltog i Melodifestivalen 2019 med låten "Hello", och har sedan solodebuten 2011 levererat hit efter hit, bl a megahiten ”Bumpy Ride”. Han kallar sitt unika sound för ”Afro-Viking” och musiken speglar hans svensk-kongolesiska arv. ”Det är musik som berättar en historia”, berättar Mohombi vars senaste dansanta singel ”Mr Loverman” släpptes i juni 2018. Vid sidan av det egna artisteriet är Mohombi en framgångsrik låtskrivare som samarbetat med världsartister som Nelly, Arash, Pitbull och Shaggy.

  DJ: Thony Laurent

   

 • Victor Crone

  14.3 2020

  2019 tävlade Victor Crone för Estland i Eurovision Song Contest med låten "Storm". Låten blev en succé på radio och Spotify och har över 5,6 miljoner streams. Victor Crone är född och uppvuxen i Österåker utanför Stockholm, han började spela gitarr och skriva låtar redan i 14 års åldern. Victor åkte över till USA redan som 18-åring för att skriva låtar i både Los Angeles och Nashville. Våren 2015 uppträde Victor i Melodifestivalen med Behrang Miri och låten ” Det rår vi inte för” som gick till andra chansen. Under 2019 var det andra gången Victor tävlade i detta sammanhang, då han medverkade i Estlands motsvarighet, Eesti Laul den 31 januari. Victor har släppt flera singlar genom åren, ”Feelgood Day” (2016), ”California” (2017) och ”Sunshine and Rain” (2017). Under våren 2018 kom ”Made Of”, som han skrivit tillsammans med Peter Kvint och David Lindgren-Zacharias. 

  DJ: Thony Laurent

   

 • Paul Rey

  14.3 2020

  I början av 2020 ser ni Paul Rey i Melodifestivalen med låten "Talking in my sleep". Trots att han bara är 27 år känns det som att Paul Rey redan har levt flera gånger. Från uppväxten i Lund på soulmusik, till den hyllade rapparen P.J., till storslagna popartisten Paul Rey som samarbetar med Snoop Dogg och har Quincy Jones som mentor. Paul Reys många liv tog sin början i ett musikaliskt hem. Hans mamma, som kommer från Chile, har sjungit i flera olika band och hans bror är kompositör.

  DJ: Thony Laurent

   

 • Robin Bengtsson

  20.3 2020

  Robin Bengtsson slog igenom på riktigt i Melodifestivalen 2016 med låten "Constellation Prize". Men artistkarriären började redan 2008 i TV4s IDOL där han som 18-åring slutade på en tredje plats. Sedan dess har Robin skrivit hundratals låtar och turnérat Sverige runt. Våren 2017 var han tillbaka i Melodifestivalen, och i finalen i Friends Arena stod han som vinnare med låten "I Can't Go On". Vinsten följdes upp av en hedersvärd femteplats i Eurovision Song Contest. Låten har streamats nästan 21 miljoner gånger sedan dess. Våren 2019 släpptes senaste singlen "Mama´s song" och Robin deltog i TV4s Let's dance.

  DJ: Alexander Bergström

   

 • Mendez

  21.3 2020

  Född i Chile och uppväxt i Sverige blev Mendez i början av 2000-talet en av Sveriges hetaste artister. Hans debutsingel "Chiki-Chiki" kom 1999 och producerades av duon Rob n Raz. Låten blev en stor succé och följdes upp av "Razor Tongue" som blev Mendez genombrott. Låten hamnade på topp 10-listan och spelades flitigt på radio. 2002 tävlade Mendez i Melodifestivalen med låten "Adrenaline" och slutade på en andra plats. Året därefter följde han upp med "Carnaval" som även den blev en stor hit. Sedan dess har Mendez flertalet album på spanska och blivit en av Chiles hetaste stjärnor. 

  DJ: Alexander Bergström

   

 • Klara Hammarström

  28.3 2020

  Klara Hammarström har under sitt blott nittonåriga liv hunnit med mer än många gör under en hel livstid. Hon har representerat landslaget i ridning, har med stor framgång släppt egen musik, vunnit stora mästerskapsmedaljer och har medverkat i en SVT producerad realityserie som även har visats internationellt med stor framgång. Under 2020 ser ni henne i Melodifestivalen med låten "Nobody".

  DJ: Thony Laurent

   

 • Hanna Ferm

  28.3 2020

  2019 tävlade Hanna Ferm tillsammans med Liamoo i finalen av Melodifestivalen med låten ”Hold You”. I oktober 2019 släpptes låten "Outta Breath". 2020 ser ni Hanna Ferm i Melodifestivalen med låten "Brave". Under 2018 släppte hon sin debutsingel "Never Mine". Bakom låten ligger bland andra Iseline Solheim som du känner igen från Alan Walkers världshit "Faded". Hanna Ferm släppte även en uppföljande singel, "Bad Habit" under sommaren.

  DJ: Thony Laurent

   

 • Anis Don Demina

  3.4 2020

  Anis Don Demina är en DJ/Producent och en av Sveriges största YouTuber. Under hela sitt liv har Anis sysslat med musik, allt ifrån pianolektioner till DJ:ande. 2017 släppte han sin första singel ”On My Mind” som på kort tid fick över en miljon lyssningar på Spotify. Anis fick sitt genombrott på YouTube sommaren 2017 och har även där på kort tid byggt upp en bred skara fans.

  Anis har öppnat för succéduon Marcus & Martinus under deras utsålda konserter i Norden och sedan dess har Anis toppat listor tillsammans med Samir & Viktor och vuxit till en av de mest älskade klubbakterna. Något som resulterade i en nominering för Årets Genombrott under Rockbjörnen 2019.

  DJ:  Pontus Hesselbäck

   

 • Drängarna

  4.4 2020

  Kultbandet Drängarna slog igenom som en bomb 1995 med hitlåten “Vill du bli min fru”. Med nya hitlåtar som till exempel ”Varför vill du inte ha mig” och ”Iskall öl och Captain Morgan” i bagaget turnerar Drängarna i fullt tempo runt om hela Sverige. Under 2020 tävlar Drängarna i Melodifestivalen med låten "Piga och dräng". Gängets bejublade framträdanden på bland annat Allsång på Skansen, Allsang på Grensen och medverkan i Ullaredsserien har på nytt satt Drängarna på kartan. Drängarnas måtto har alltid varit fullt ös, party och glädje med, framför allt, glimten i ögat!

  DJ:  Pontus Hesselbäck

   

 • VINN BILJETTER TILL MELODIFESTIVALEN I ESKILSTUNA

   

   

  Var med och tävla om 2 biljetter till Melodifestivalen – Andra Chansen i Eskiltuna den 29 februari!

  Fråga: Vilken är den bästa vinnarlåten genom tiderna? Motivera varför!

  I och med ditt deltagande i tävlingen godkänner du att Tallink Silja AB lagrar din e-postadress och angivna uppgifter och tillåter Tallink Silja AB att skicka ut information och erbjudanden till dig via e-post. Adressuppgifterna kommer inte säljas, hyras ut eller på andra sätt upplåtas till annan part. Utskick görs på sådant sätt att en e-postadress ej blir tillgänglig för andra än mottagaren. Deltagaren betalar eventuell vinstskatt.

  Tävlingen avslutas den 20 februari och vinnaren kontaktas per telefon den 21 februari.

Vilken är den bästa vinnarlåten genom tiderna? Motivera varför!

Denna information är obligatorisk
Denna information är obligatorisk
Denna information är obligatorisk
 • Genom att tävla godkänner du våra regler och villkor.

  Regler och Villkor

 • Shower ombord under Melfest


  Melfest-show med The Partystarters!


  Häng på hela Sveriges fest och hylla den svenska Melfesten! Showerna utlovar spontandans, allsång och allmänt fantastisk stämning när ”The partystarters” med glädje, igenkänningsfaktor och tempo levererar Melfest när den är som bäst. Från högtalarna dånar nostalgiska schlagerdängor och nutida moderna hits och på dansgolvet blir du ständigt påhejad av dessa grymma artister som tillsammans med publiken bygger stämningen till ett sanslöst ös på en helt ny nivå! Melfest kryssar vidare med Silja Galaxy!

  Se bilder från showen →

  Läs mer om underhållningen ombord på galaxy

 • Melfest för barnen


  Extra aktiviteter för barn under Melfest!


  Det finns massa skoj för barn ombord på Galaxy. Ta ett dopp i inomhuspoolen, lek loss i leklandet! Under Melfest finns dessutom extra många roligheter för barn.

  Läs om Silja Land ombord på Galaxy

  Extra aktiviteter under Melfest:

  • Melfest Junior – barnens egen Melfest-drink
  • Melfest-disco med Sälen Harry
  • Melfest-partybingo
  • Melfest-karaoke
 • Ombord på Galaxy


  Lyxiga hytter, god mat och shopping!


  Läs mer om utbudet ombord på Galaxy. Är det ett familjehotell, ett diskotek, ett bollhav eller en restaurang? Upplev 23 timmar Silja Resort - njut av god mat, ta en drink i baren eller dansa tills solen går upp. Ta ett dopp i inomhuspoolen, lek loss i leklandet, och varför inte bo i en extra lyxig hytt? För den som vill shoppa finns allt från make-up, leksaker och parfymer till ett spännande urval av viner, drycker och godsaker.

  Se hela utbudet ombord på galaxy

 

#siljamelfest

 
 

Följ oss på sociala medier för att ta del av allt kul som händer under festivalperioden. Vi kommer bland annat tävla ut biljetter och bjuda på bilder, videos och annat kul. Häng med oss på Facebook och Instagram!