Jonas kök
Följ med på en härlig matresa i Jonas kök med kökschef Jonas Niklasson och Calle Schulman i spetsen.
Under 4 avsnitt får du följa med in i köken och se hur maten tillagas och hur råvarorna väljs ut.
När du reser med Silja Symphony till Helsingfors kan du uppleva allt från exklusiva signaturmenyer av nordiska stjärnkockar till klassisk buffé i modern tappning. Smakupplevelser direkt från Italien på familjära Ristorante Tavoláta, läckra skaldjur av högsta kvalitet och sushi när den är som allra bäst – tillagade av sushikockar i toppklass.
Kika efter du med – välkommen till Jonas kök!
Jonas & Calle
Jonas Niklasson
Jonas Niklasson är kökschef på Silja Symphony och tillsammans med sin skiftkollega ansvarar han för hela köket ombord på fartyget. Totalt handlar det om sju restauranger med ca. 70 st anställda. I snart 19 år har Jonas arbetat på Silja Line och matlagningen har varit en del av hans liv längre än så. Fisk och skaldjur ligger honom extra varmt om hjärtat och favoriten att tillaga är musslor.
VÄLKOMMEN TILL JONAS KÖK
Calle Schulman
Calle Schulman är medieprofilen som gjort sig känd för sin vassa humor. Genom åren har Calle både deltagit i och producerat ett flertal olika TV-program. Under sin barndom reste Calle ofta med Silja Line tillsammans med sin familj. Nu är han, tillsammans med oss, äntligen tillbaka ombord för att lära sig mer om maten ombord: köken, restaurangerna, kockarna och råvarorna.
FÖLJ MED PÅ CALLES MATRESA NEDAN
Episoder
SE EPISOD 1
"Jag och pappa åkte ofta med Silja Line när jag var barn. Jag fattar varför nu. Blinierna och snapsen på Happy Lobster till exempel. Ren magi!"
- CALLE SCHULMAN
SE EPISOD 2
"Jag älskar att se hur man lagar mat för så många människor men ändå liksom SMAKAR AV! Det är inte matematik med recept även om de gör den i stora mängder. Känslan är viktig - det märks."
- Följare på Facebook
SE EPISOD 3
"Härligt att stora Silja Line ägnar så stor möda åt små detaljer. Som att ta sig till ett berg i Italien och kolla exakt hur det går till när oliverna skördas."
- Följare på Facebook
SE EPISOD 4
"Jag saknar den goda maten, sitta i puben längst fram och titta ut på havet med en god drink i handen! "
- Följare på Instagram
Restauranger ombord
-
Happy Lobster
ÖSTERSJÖNS BÄSTA SKALDJURSRESTAURANG
Östersjöns bästa fisk- och skaldjursrestaurang hittar du ombord våra fartyg till Helsingfors! Frossa i havets läckerheter och njut av havsutsikten. Råvarorna är garanterat färska och matsedeln ändras dagligen. Menyn planeras efter dagens fångst. Favoriten är Happy Lobsters läckra skaldjursplatå.
-
Tavoláta
Italienska delikatesser
Tavoláta Ristorante Italiano serverar den bästa maten och vinerna från Italien. Njut av moderna smaker och färska råvaror. Tavolàtas egen Salumeria hittar du i hjärtat av restaurangen – här finns oemotståndliga delikatesser. Missa inte Tavolátas egna olivolja, som du också kan köpa med dig hem!
-
Sushi & Co
Östersjöns första sushirestaurang
En av de stora nyheterna på Silja Symphony är Sushi & Co. Vällagad, hälsosam, färsk och läcker mat. Förutom sushi kan du njuta av våra färska, hemlagade sallader, smoothies och delikata smörgåsar. Här hittar du en fantastisk vegetarisk sushitallrik.
-
Bon Vivant
Det absolut bästa i matväg
På Bon Vivant följer menyn årstiderna och aktuella teman. Upplev hur mat och vin kompletterar varandra som bäst. Bredvid Bon Vivant finns en exklusiv vinshop med kvalitetsviner och champagne. För större sällskap serveras här den exklusiva 5-rätters menyn Menu Nordic.
-
Grande Buffet
Något för alla smaker
Siljas buffé bjuder på en trendigare och modernare tolkning av gamla favoriter och nya inslag där sushibordet gör entré med klassiska makirullar. Internationella smaker och ett hälsosammare tänk. Komponera din alldeles egna tapas! De minsta resenärerna hittar sina favoriter i en separat barnbuffé.
-
Bageriet
Färskt bröd varje dag
Ombord på Silja Symphony bakas varje dag färskt bröd och färska bullar i fartygets eget bageri. Brödet levereras sedan till alla restauranger ombord och kan avnjutas färskt både till frukosten och före middagen, då man med fördel äter det med lite olivolja och salt.
#SiljaLicious