Jonas kök

Följ med på en härlig matresa i Jonas kök med kökschef Jonas Niklasson och Calle Schulman i spetsen.
Under 4 avsnitt får du följa med in i köken och se hur maten tillagas och hur råvarorna väljs ut.
När du reser med Silja Symphony till Helsingfors kan du uppleva allt från exklusiva signaturmenyer av nordiska stjärnkockar till klassisk buffé i modern tappning. Smakupplevelser direkt från Italien på familjära Ristorante Tavoláta, läckra skaldjur av högsta kvalitet och sushi när den är som allra bäst – tillagade av sushikockar i toppklass.

Kika efter du med – välkommen till Jonas kök!

 

Jonas & Calle

Jonas Niklasson

Jonas Niklasson är kökschef på Silja Symphony och tillsammans med sin skiftkollega ansvarar han för hela köket ombord på fartyget. Totalt handlar det om sju restauranger med ca. 70 st anställda. I snart 19 år har Jonas arbetat på Silja Line och matlagningen har varit en del av hans liv längre än så. Fisk och skaldjur ligger honom extra varmt om hjärtat och favoriten att tillaga är musslor.

VÄLKOMMEN TILL JONAS KÖK

Calle Schulman

Calle Schulman är medieprofilen som gjort sig känd för sin vassa humor. Genom åren har Calle både deltagit i och producerat ett flertal olika TV-program. Under sin barndom reste Calle ofta med Silja Line tillsammans med sin familj. Nu är han, tillsammans med oss, äntligen tillbaka ombord för att lära sig mer om maten ombord: köken, restaurangerna, kockarna och råvarorna.

FÖLJ MED PÅ CALLES MATRESA NEDAN

 

Episoder

 

SE EPISOD 1

"Jag och pappa åkte ofta med Silja Line när jag var barn. Jag fattar varför nu. Blinierna och snapsen på Happy Lobster till exempel. Ren magi!"
- CALLE SCHULMAN

SE EPISOD 2

"Jag älskar att se hur man lagar mat för så många människor men ändå liksom SMAKAR AV! Det är inte matematik med recept även om de gör den i stora mängder. Känslan är viktig - det märks."
- CALLE SCHULMAN

SE EPISOD 3

"Härligt att stora Silja Line ägnar så stor möda åt små detaljer. Som att ta sig till ett berg i Italien och kolla exakt hur det går till när oliverna skördas."
- CALLE SCHULMAN

SE EPISOD 4

"Jag kan en del om det här med sushi. Och den de har ombord är – på riktigt – på min topplista i Stockholm. Bara att kocken har gått Tokyo Sushi Academy säger en del…"
- CALLE SCHULMAN

Restauranger ombord

 • Happy Lobster

  ÖSTERSJÖNS BÄSTA SKALDJURSRESTAURANG

  Östersjöns bästa fisk- och skaldjursrestaurang hittar du ombord våra fartyg till Helsingfors! Frossa i havets läckerheter och njut av havsutsikten. Råvarorna är garanterat färska och matsedeln ändras dagligen. Menyn planeras efter dagens fångst. Favoriten är Happy Lobsters läckra skaldjursplatå.

  MENY

  BOKA RESA →

  BOKA RESA →

 • Tavoláta

  Italienska delikatesser

  Tavoláta Ristorante Italiano serverar den bästa maten och vinerna från Italien. Njut av moderna smaker och färska råvaror. Tavolàtas egen Salumeria hittar du i hjärtat av restaurangen – här finns oemotståndliga delikatesser. Missa inte Tavolátas egna olivolja, som du också kan köpa med dig hem! 

  MENY

  BOKA RESA →

  BOKA RESA →

 • Sushi & Co

  Östersjöns första sushirestaurang

  En av de stora nyheterna på Silja Symphony är Sushi & Co. Vällagad, hälsosam, färsk och läcker mat. Förutom sushi kan du njuta av våra färska, hemlagade sallader, smoothies och delikata smörgåsar. Här hittar du en fantastisk vegetarisk sushitallrik.

  MENY

  BOKA RESA →

  BOKA RESA →

 • Bon Vivant

  Det absolut bästa i matväg

  På Bon Vivant följer menyn årstiderna och aktuella teman. Upplev hur mat och vin kompletterar varandra som bäst. Bredvid Bon Vivant finns en exklusiv vinshop med kvalitetsviner och champagne. För större sällskap serveras här den exklusiva 5-rätters menyn Menu Nordic.

  MENY

  BOKA RESA →

  BOKA RESA →

 • Grande Buffet

  Något för alla smaker

  Siljas buffé bjuder på en trendigare och modernare tolkning av gamla favoriter och nya inslag där sushibordet gör entré med klassiska makirullar. Internationella smaker och ett hälsosammare tänk. Komponera din alldeles egna tapas! De minsta resenärerna hittar sina favoriter i en separat barnbuffé.

  MENY

  BOKA RESA →

  BOKA RESA →

 • Bageriet

  Färskt bröd varje dag

  Ombord på Silja Symphony bakas varje dag färskt bröd och färska bullar i fartygets eget bageri. Brödet levereras sedan till alla restauranger ombord och kan avnjutas färskt både till frukosten och före middagen, då man med fördel äter det med lite olivolja och salt.

  BOKA RESA →

  BOKA RESA →

#SiljaLicious

 

#SiljaLicious