Gruppresa till Estland

kultur och spa i Narva – staden vid gränsen

 

 

 

 

GRUPPRESA
PRISEX

5707:-

      /PERS

 • Den här resan tar oss inte bara till den estniska gränsen mot Ryssland utan den tar oss även tillbaka till Svensk stormaktstid och Karl XII.

  Vid vårt besök i Victoriabastionen får vi ta del av en spännande svensk historia. Ytterligare ett spännande besök är Hermannsborgen varifrån vi ser över gränsen till Ryssland. Vi bor på ett fint spa-hotell precis vid den 7 km långa sandstranden, och om inte bad i havet lockar så kanske någon av hotellets pooler, 12 olika bastur eller SPA-behandlingar är något för dig? Vi får dessutom chansen att besöka Kuremäe, Estlands enda verksamma rysk-ortodoxa nunnekloster. Klostret från 1891 är idag hem för lite mer än 180 nunnor.

  Avinurme är känt för sina snickartraditioner som har gått i arv från generation till generation ända sedan 1786. Här får vi prova på estniskt hantverk och äter en lunch som enbart är tillagad av närodlade råvaror. Vi besöker också staden Sillamäe, staden har gått från semesterort för författare, artister och konstnärer till att under den Sovjetiska ockupationen stå för 25 procent av Sovjetunionens uranproduktion. Den estniska befolkningen ersättes då av ryssar och staden stängdes för omvärlden och ströks från kartorna och gick då under namnet "Postbox nr 22". Sista stoppet på resan blir i Vihula, herrgården med anor från 1500-talet med en spännande historia.

  Denna gruppresa är inställd.

  Se alla paketresor för grupper

 • Datum & pris

  Prisex 5707:– /person

  Allt detta ingår: båtresa t/r, frukostbuffé ombord t/r, middag ombord t/r, bussresa med svensktalande guide alla dagar i Estland, 2 nätter på spa-hotell i Narva–Jöesuu, middagar och luncher i land samt inträde till museer.

  Se samtliga priser →
   
  HYTTKATEGORI PERSONER /HYTT PRIS /PERS
  A Premium-hytt 1 pers 7667:-
  2 pers 6087:-
  A-hytt 1 pers 7067:-
  2 pers 5787:-
  B-hytt 1 pers 6907:-
  2 pers 5707:-
   

  DATUM: 17–21 augusti 2020 INSTÄLLD | FOTO: Andrey Korchagin

  Se ett mer utförligt program nedan.

 • Program


  DAG 1

  17.30 Utresa från Värtahamnen i Stockholm.
  Middag ombord.  
   

  DAG 2

  10.00 Ankomst till Tallinn.
  Buss med svensktalande guide tar oss till Avinurme. Vi möter seniorer, äter lunch och bekantar oss med estniskt hantverk.
  Besök på Nunneklostret Kuremäe.
  Boende på spa-hotell.
  Middag.


  DAG 3

  Frukost på hotellet.
  Avresa till Narva med besök på Hermannsborgen och vid Victoriabastionen.
  Lunch.
  Visning på Narva College.
   

  DAG 4

  Frukost på hotellet.
  Egen tid för spa.
  Avresa till Tallinn.
  Lunch på herrgården Vihula.

  18.00 Fartyget avgår från Tallinn.
  Middag ombord.
   

  DAG 5

  Bufféfrukost ombord.
  10.15 Ankomst till Värtaterminalen i Stockholm.

Liknande resor

HAAPSALU & DAGÖ

Vi reser via Tallinn till Haapsalu och Dagö. Haapsalu fick sina stadsrättigheter år 1279, men stadens historia sträcker sig tillbaka till 1263. Dagö är Estlands näst största ö.

Prisex: 5696:- /pers

Läs mer →

ESTNISK NATIONALSKATT

I den lilla fiskebyn Viinistu, i gamla fiskekylar från Sovjettiden, gömmer sig en riktig nationalskatt, nämligen ett konstmuseum med över 1000 tavlor, alla målade av estniska konstnärer.

Prisex: 4664:- /pers

Läs mer →