King's Call Cruise

4 januari 2020 | 23H Galaxy

 

 

KINGS CALL går till sjöss!

När Philip Lynott skrev låten King’s Call, som en hyllning till sin egen idol Elvis, skrev han samtidigt manualen för hur man sörjer en fallen hjälte. Fans världen över har sedan Phils bortgång 4 januari 1986 följt den manualen. Så även vi. Sedan 2009 har vi hedrat musikvärldens främste rockpoet och frontman med hyllningskonserten King’s Call Stockholm – som snabbt blivit Sveriges största och mest älskade hyllningskonsert bland såväl artister som publik. För första gången mönstrar KINGS CALL på ett fartyg för ett dygn på Östersjön.

I stället för bara en kväll bjuder vi på 23 timmar lång rockfest ombord på Galaxy. Likt de tidigare elva åren kommer en lång rad prominenta gästartister och Thin Lizzy-fans som tillsammans med husbandet The Little Darlings bjuda på ett fullspäckat program med klassiska låtar ur Phil Lynotts fantastiska låtskatt.

Varmt välkomna ombord på King’s Call Cruise 2020 – garanterat årets rockigaste dygn!

Läs om eventet på Facebook

Pris från 495:–* /pers
*Gäller när 4 pers delar gemensam E-hytt

Vid bokning via telefon, ring 08-666 33 33. En serviceavgift på 70:- tillkommer när du ringer in och bokar.
Vid onlinebokning klicka på boka-knappen nedan.

Boka nuBoka nu

Prislista och hyttkategorier →
HYTT PERS PRIS
E-hytt 4 pers 495:-
3 pers 545:-
2 pers 595:-
1 pers 1190:-
B-hytt 4 pers 765:-
3 pers 815:-
2 pers 865:-
1 pers 1730:-
A-hytt 4 pers 865:-
3 pers 915:-
2 pers 965:-
1 pers 1930:-
A dubbel-hytt 2 pers 965:-
1 pers 1930:-
A premium-hytt 2 pers 1165:-
1 pers 2130:-
Deluxe-hytt 2 pers 2100:-
1 pers 4200:-
Suite 2 pers 2600:-
1 pers 5200:-
Executive Suite 2 pers 2900:-
1 pers 5800:-
 

 

Artister ombord
Artister ombord

 • Dare och Darren Wharton

  1985 bildades bandet DARE av den forne Thin Lizzy keyboardisten Darren Wharton efter det att Phil Lynott bestämt sig för att lösa upp Lizzy.
  Debutalbumet, Out of the Silence, kom ut 1988 och spelades in i Joni Mitchells privata studio i Beverly Hills. Succén uteblev och det dröjde ända till 1998 innan den tog fart i och med att albumet Calm before the Storm kom ut. Med tydliga keltiska influenser i musiken så kom också fansen att dyka upp. DARE är ett av de mer populära banden i sin genre i Sverige och med tanke på denna starka koppling till oss och vår egen folkmusik, så är det lätt att älska bandets musik. Vi är oerhört stolta att kunna presentera DARE i vårt stora musikutbud så här 25 år efter starten i mars 1994.

 • Fredrik Åkesson

  Han har gästat King’s Call tidigare och alltid satt sitt personliga prägel på Phil Lynotts musik. Det senaste året har han bland annat arbetat med soloplattor av både John Norum och Biff Byford. Han har spelat med band som Talisman, Arch Enemy, Tiamat och Krux, men det är främst som gitarrist i Opeth som han har gjort sig ett namn som en av vårt lands främsta gitarrister.

  Vi är oerhört stolta och glada över att få ha världsartisten Fredrik ”Kulle” Åkesson som gäst ombord på King's Call Cruise 2020.

  Foto: Tallee Savage

 • Ian Haugland

  Han behöver inte någon närmare presentation, men för den som legat i rock'n'roll-koma de senaste 30 åren kommer här en kort resumé:
  Ian Haugland föddes i Norge, han ersatte 1984 Tony Reno som trummis i Europe. Bandet släppte två år senare ”The Final Countdown” – och resten är, som man säger, historia. På Skogsröjet 2016 gjorde han ett gig som officiell trummis i det tillfälligt återupplivade Thin Lizzy, tillsammans med bland andra Scott Gorham och Darren Wharton. Efter det har han på nytt turnerat med Europe, med fantastiska plattan "Walk the Earth" i bagaget.

  Ian har förutom detta spelat in plattor med bland andra Glenn Hughes, Tone Norum, Baltimoore, Thore Skogman, Brazen Abbot och Totte Wallin(!). När han inte är programledare för Rockklassiker, vill säga. Behöver du någon annan ursäkt för att INTE komma och se herr Haugland rocka loss på King's Call Cruise?

  Foto: Roger Johansson

 • Jan Johansen

  Han är son till den legendariske jazztrummisen Egil Johansen och fick sitt stora genombrott 1995 när han vann Melodifestivalen med "Se på mig" och kom trea i Eurovision Song Contest. Vid sidan av sin solokarriär har han visat upp sin mer rockiga sida i bandet Ignition, med vilket han bland annat uppträdde på Sweden Rock Festival 2003, och han har även medverkat ett antal gånger tidigare på King’s Call Stockholm. Vi är oerhört glada och stolta över att han nu är tillbaka. Jan är ett enormt stort Phil Lynott-fan och det ska bli fantastiskt roligt att få se honom framföra några av Phils klassiska låtar.

 • Jimmy Lagnefors

  Jimmy Lagnefors har gjort sig ett stort namn inom svensk filmindustri med manus till bl a "Micke & Veronica" och "Solstorm", och som kompositör till filmer som "Flykten till framtiden", "Mammas pojkar" och senast "Ted – för kärlekens skull". För Thin Lizzy- och King's Call-fansen har han dessutom blivit den kanske mest uppskattade Phil Lynott-tolkaren av alla gäster vi har haft under dessa tio fantastiska år. Så det är med stor glädje vi hälsar Jimmy välkommen tillbaka!

 • Tommy Johansson

  Norrlands finest har sedan 2016 varit gitarrist i ett av Sveriges största band, Sabaton, och han kickade förra året även igång sitt eget band ReinXeed på nytt. Nu får alla Sabatonfans sin chans att uppleva när Tommy hyllar sina husgudar Phil Lynott och Gary Moore!

 • Bosse Stagman

  Han har frontat klassiska glamrockband som Easy Action, Shotgun Messiah och sitt eget Zan Clan. För två år sedan släppte han det hyllade debutalbumet "Är ni kvar där ute?" under sitt eget namn, Stagman och förra året kom den om möjligt ännu starkare och än mer hyllade uppföljaren "Moder Jord" och i höst kommer den tredje plattan under samma namn. Han har varit med oss flera gånger tidigare, och det är få som kan leverera Phil Lynotts klassiker med samma glädje och energi som Bosse "Zinny" Stagman.

  Foto: Tallee Savage

 • The Little Darlings

  The Little Darlings bildades för drygt tio år sedan och har sedan starten varit ständigt husband på den årliga hyllningskonserten till Phil Lynott, King’s Call Stockholm. Under åren har bandet haft nöjet att spelat Lizzylåtar tillsammans med bland andra Brian Downey, Brian Robertson, Darren Wharton, Nicke Borg, Jan Johansen, Conny Bloom, Ian Haugland, Mic Michaeli – ja, listan kan göras nästan hur lång som helst.

 • Björn Nalle Påhlsson

  Nalle Påhlsson är en av vårt lands mest rutinerade och hårdast arbetande basister. Bara under det förra året hann han hunnit med att spela in åtta(!) album med olika band och artister, däribland Therion och Stagman. I Nalles över 30-åriga meritlista hittar vi band som Easy Action, Treat, Vindictiv, Randy Piper’s Animal och Gathering of Kings. Lägg därtill artistsamarbeten med Brian Robertson, Mats Ronander, Micke Rickfors, Pugh Rogefeldt, Sanne Salomonsen och Stormen, bara för att bara nämna några. Vi hälsar Nalle varmt välkommen tillbaka!

 • CLUB ONE

  Östersjöns största kundklubb

  Missa inte att bli medlem i Club One för medlemsrabatt på ordinarie priser, även på Sista Minuten-resor! Dessutom upp till 30% rabatt på utvalda produkter och erbjudanden i restauranger och barer ombord. Du tjänar också bonuspoäng, som kan användas till nya resor med Tallink och Silja Line. Som medlem får du även rabatter på våra destinationer genom våra partners.

  Bli medlem