FÖR DIG SOM LÄNGTAR

   

UT PÅ HAVET

Längtan. Vi längtar alltmer till att få resa iväg. Och snart kan vi det. Vi går mot ljusare tider och vi närmar oss en tid då vi äntligen kan ses ombord igen. I sommar ger vi oss ut till havs och vi kan knappt bärga oss!

Till dess, låt oss längta tillsammans. Låt oss ta med dig på en resa digitalt. Häng med oss ombord, följ med till våra destinationer och ta del av andra resenärers upplevelser såväl ombord som i land. För även om saker är annorlunda just nu, har vi inte glömt alla fantastiska upplevelser vi har varit med om ihop – och vi vet att vi har ännu fler framför oss.

PS. Det var några som ville skicka med en glad vårhälsning till er. Kika på videon nedan!

Glad valborg! Hauskaa vappua!

Visste du att valborg firas på alla våra destinationer? Valborg har firats ända sen 1400-talet och ursprungligen var syftet att minnas det tyska helgonet Sankta Walpurgis – därav svenska namnet valborg! Och själva firandet då? Det ser faktiskt väldigt likt ut på alla våra destinationer. Stora brasor brinner landet över och såväl vänner som barnfamiljer och studenter samlas runt elden för att fira in våren.

På vissa platser avfyras även fyrverkerier och smällare för att ytterligare bidra till den festliga stämningen. Gemensamt för alla destinationer är att valborg är en extra stor högtid för studenter, särskilt i de stora studentstäderna. I Estland är firandet särskilt stort i studentstaden Tartu och i Åbo är firandet till och med tv-sänt! Valborg är helt enkelt en glad högtid för alla. Vem vet, nästa år kanske du dansar runt elden och skålar in våren på andra sidan Östersjön?

"Jag saknar den goda maten, sitta i puben längst fram och titta ut på havet med en god drink i handen! "
- Följare på Instagram

Our everyday heroes!

Vilka är de, personerna som håller transporterna av frakt och människor igång under dessa utmanande tider och ser till att våra liv inte står stilla? Under några veckor vill vi presentera ett antal av våra kollegor för er - vardagshjältar som förflyttar berg varje dag med engagemang, omsorg och som ett starkt och enat team.

Möt vår kära kollega och vardagshjälte Torbjörn! Torbjörn jobbar som Guest Service Agent i terminalen i Värtahamnen i Stockholm. Vanligtvis hittar vi honom vid incheckningen, men han svarar också på alla våra kunders frågor via våra kundservicekanaler.

Torbjörn älskar sitt jobb, och på frågan vad han gillar mest svarar han att det bästa är den fantastiska gemenskapen med kollegorna som man alltid kan skratta tillsammans med, även när det är stressigt med fullbokade avgångar och annat. Han gillar att spendera sin fritid med familj och vänner, älskar fotboll och går på så många fotbollsmatcher som möjligt. Torbjörn är optimistisk inför framtiden och längtar efter att snart få både gå på matcher och åka på kryssning igen.

Torbjorn på Tallink Silja

Vårkänslor på våra destinationer

 

Känner du våren i luften än? Kanske är det fortfarande lite tidigt för den nya årstiden på många platser, men här och var börjar våren faktiskt smyga sig på redan. Tills våren är här på riktigt kan vi åtminstone få drömma om den, eller hur? Just nu drömmer vi extra mycket om vår på alla våra destinationer. Vi drömmer om bastubad med efterföljande dopp i det blå i Helsingfors, om soliga promenader genom gamla stans kullerstensgränder i Tallinn, om en god lunch vid vattnet i Mariehamn. Vad drömmer du om?

"Saknar att få åka båt och bara koppla av och äta gott men också att få dansa till småtimmarna och möta nya människor. Saknar allt! Stämningen, hytten, underhållningen, showen, dansen, karaoke, badet, maten/frukost, taxfree, utsikten, havet, Finland, klä upp sig, människorna/personalen, känslan av att kryssningen gick så fort."
- Följare på Facebook

  • Färja på havet

     

    Få nyheter först av alla

    Som prenumerant får du inspirerande resetips till Östersjöns alla guldkorn. Trendiga Helsingfors, natursköna Åland, mysiga Åbo, hippa Tallinn eller varför inte Riga, en favorit i ny skepnad. Håll dig uppdaterad om vad som händer ombord, allt från nya butiker och restauranger till underhållning.

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Upplev våra fartyg hemifrån

"Jag saknar de underbara fartygen. Med sådan fantastiskt underbar och njutbar atmosfär som personalen skapar med sin personliga superservice och glädje. Kan inte glömma den suveränt kunniga personalen som gör vinkällaren och vinbaren till ett riktigt plus i det hela."
- Följare på Facebook