Kryssning till
Höga Kusten

 

 


Kryssning
Höga Kusten 2590:-

prisex per hytt

 

 • Höga Kusten – sommarens skönaste kryssningsupplevelse

  Följ med vårt flaggskepp Silja Symphony på en kryssningsupplevelse utöver det vanliga. Njut av vår vackra skärgård och upplev hisnande vyer vid världsarvet Höga Kusten. Ta chansen att upptäcka världens högsta kustlinje från vattnet medan vi sakta seglar inomskärs i nästan fyra timmar från Härnösand genom Sannasundet till Högakustenbron och Ulvön.

  Passa på att ta del av häftiga naturupplevelser vid vårt stopp i Härnösand, ett av Sveriges mest älskade resmål. Vi erbjuder en rad olika utflykter i land. Ombord väntar härliga matnjutningar, underhållning, taxfreeshopping och bad & relax. Läs mer om vad som erbjuds ombord på våra sommarkryssningar här.

  Boka sommarens skönaste kryssningsupplevelse – boka en kryssning till Höga Kusten.

  Höga Kusten – sommarens skönaste kryssningsupplevelse

  Följ med vårt flaggskepp Silja Symphony på en kryssningsupplevelse utöver det vanliga. Njut av vår vackra skärgård och upplev hisnande vyer vid världsarvet Höga Kusten. Ta chansen att upptäcka världens högsta kustlinje från vattnet medan vi sakta seglar inomskärs i nästan fyra timmar från Härnösand genom Sannasundet till Högakustenbron och Ulvön. Dessutom erbjuds ett gäng härliga utflykter i land.

  Ombord väntar härliga matnjutningar, underhållning, taxfreeshopping och bad & relax. Läs mer om vad som erbjuds ombord på våra sommarkryssningar här.

  Boka sommarens skönaste kryssningsupplevelse – boka en kryssning till Höga Kusten.

  Trygghet på resan

  Trygga resor för våra gäster och en trygg arbetsmiljö för vår personal är vår högsta prioritet. Våra fartyg har gott om utrymme och därmed möjlighet att hålla avstånd. Tillsammans med vår branschorganisation Svensk Sjöfart har vi antagit en ny standard för säkra resor under coronapandemin. Vi följer också Visitas riktlinjer för att minska smittspridning inom svensk besöksnäring, och hösten 2020 prisades vi för vår hantering av covid-19 i Swedish Brand Award. Välkommen ombord till en trygg och säker resa.

  Läs mer om trygghet och säkerhet ombord

Program & pris

 • Välkommen ombord på vår kryssning till världsarvet Höga Kusten och Härnösand, med vårt flaggskepp Silja Symphony. Du får två nätter till havs och en dag för utflykter och aktiviteter i land vid Höga Kusten.


  DATUM: 11, 18 & 25 augusti
  Dag 1: Avresa Värtahamnen, Stockholm kl 15.30
  Dag 2: Ankomst Härnösand kl 10.00
  Avresa Härnösand kl 14.30
  Dag 3: Ankomst Stockholm kl 12.45

   


  Bo i en prisvärd Promenade-hytt, res hela familjen i en rymlig familjehytt eller lyxa till med DeLuxe-hytt där frukost och ett glas mousserande vin ingår!

  Fr 2590:–/hytt
  Ingår: Kryssning i Promenade-hytt

  Fr 2290:–/hytt
  Ingår:  Kryssning i Promenade-hytt

  Bli medlem i Club One och få 300:- rabatt på din kryssning! Bli medlem här eller i onlinebokningen.  Boka nu, betala senare med Klarna.

  Läs vad som händer ombord på Silja Symphony

  Boka nu

Avbokningsvillkor →

Du som bokar en resa med oss ska kunna känna dig trygg och säker. Lägg till vårt avbeställningsskydd i samband med din bokning för 52 kronor per person och få alla pengar tillbaka om du avbokar din resa senast 4 timmar innan avgång.

Om du av någon anledning vill avboka din resa utan att ha köpt vårt avbeställningsskydd kan du istället få ett värdebevis på hela resebeloppet. Gäller vid avbokning senast 4 timmar innan avgång. Värdebeviset är giltigt i 12 månader från bokningsdatum. 

 • Tillval i land

   

   

  Höga Kusten har mycket att erbjuda. Och vi vill självklart hjälpa dig att optimera din tid i land på denna historiska plats. Därför anordnar vi en rad olika utflykter, vilken är du nyfiken på?

Utsikt över Härnösand

Stadsvandring med spektakulär utsikt

Följ med på stadsvandring genom Norrlands mest populära stad, Härnösand. Ta del av spännande historia, upptäck bland annat historiska stadsdelen Östanbäcken och Härnösands vackra domkyrka, vi avslutar med en busstur upp till Vårdkasbergets topp för att se staden från ovan. Stadsvandringen sker till fots, bekväma skor rekommenderas.

Vuxen (barn fr 12 år) 325:–
Barn 6–11 år 140:–
Barn 0–5 år gratis

Läs mer →

Lägg till under tillval i land i samband med din bokning.

Höga Kusten-bron

Högakustenbron, lokala delikatesser och hantverk

Upptäck porten till världsarvet, ett av Sveriges högsta byggnadsverk – ståtliga Högakustenbron. På denna tur bjuds du även på lokala delikatesser och hantverk, en tur över vackra Sandöbron och historiska händelser i Ådalen. Lunch ingår. Resan går med buss.

Vuxen (barn fr 12 år) 770:–
Barn 3–11 år 650:–

Läs mer →

Lägg till under tillval i land i samband med din bokning.

Besök Härnö Gin

Prova världens bästa Gin

Du vet väl att Hernö Gin kommer från – Härnösand! Följ med på en utflykt till destilleriet i Dala och provsmaka gin & tonic. Du får också höra storyn om hur idén föddes. Resan går med buss.
Ginprovning sker i samma lokal med upp till 38 personer med avstånd mellan sällskapen.

Vuxen (fr 18 år) 645:–

Läs mer →

Lägg till under tillval i land i samband med din bokning.

Hemsö Fästning i Härnösand

Upptäck Hemsö Fästning

Låt duktiga guider ta dig tillbaka till kalla krigets dagar på en guidad tur av en av Sveriges mest betydande försvarsanläggningar – Hemsö Fästning. Häng med på en utflykt både under och ovan jord, från hemliga underjordslokaler till mäktiga vyer från 140 meter höga Storåberget. Turen innefattar kortare promenader mellan buss och besöksmål. Lunch ingår. Resan går med buss och färja.

Vuxen (barn fr 12 år) 755:–
Barn 6–11 år 640:–
Barn 3–5 år 235:–

Läs mer →

Lägg till under tillval i land i samband med din bokning.

 • Trygghet på resan

   

   

  Safe to visit VisitaVälkommen ombord till en trygg och säker resa. Våra fartyg har gott om utrymme och därmed möjlighet att hålla distans. För din och vår trygghet har vi vidtagit en rad säkerhetsåtgärder såväl i terminalen som ombord på fartyget för att förhindra smittspridning. Bland annat tar vi emot ett begränsat antal passagerare ombord.

  Läs mer om trygghet och säkerhet ombord

   

 • Upptäck mer av Höga Kusten

   

   

  Härnösand och Höga Kusten bjuder sannerligen på mycket att utforska och gott om sevärdheter. Njut av alltifrån avkopplande strandhäng och pulshöjande vandringar till fantastiska matupplevelser och mysiga stadspromenader. 

Höga Kusten

Ut på äventyr

Här finns naturäventyr för alla smaker. Packa med matsäck och leta upp härliga Härnöleden för mysig vandring och mäktiga vyer. Är du ute efter mer av en utmaning? Då ska du spana in Härnö Trail, en tuffare vandring som går över ett gäng branta bergstoppar. Kombinera härlig motion med fantastisk utsikt över världsarvet.

Lokal mat och dryck

Höga Kusten är en plats med rik mat och dryckeskultur. Njut av lokala specialiteter som älgfilé med lingon, gin, whisky, tunnbröd, vildfångad lax och surströmming. Tips! Besök Hotell Höga Kusten Restaurang för lokala smaker kombinerat med magisk utsikt över Högakustenbron. Och du, missa inte att besöka Sveriges äldsta tunnbrödsbageri – Mjälloms Tunnbröd.

Boka kryssning

Härnösand vid Höga Kusten

Historiska promenader

Härnösand är en stad full av historia! Passa på att strosa runt i Östanbäcken, en välbevarad historisk stadsdel mitt i centrum. Spana in de vackra trähusen byggda på 1700- och 1800-talet och missa inte Härnösands domkyrka, Gästgivargården, Domkapitelhuset eller Walterska gården.

Ett dopp i det blå

Om du är sugen på ett svalkande dopp finns ett gäng sköna stränder att välja på. Sälsten havsbad, knappt 2 km från centrum, utlovar både härliga dopp och en mysig grillplats vid de gamla sjöbodarna. Missa inte heller Smitingen – ta det lugnt i sanden, vada ut i långgrunda vattnet och bara njut i solen. Är du lite mer äventyrslysten? Perfekt, Smitingen bjuder också på härliga klippor, grottor och vandringsleder.

Boka kryssning

 • CLUB ONE

  Östersjöns största kundklubb

  Missa inte att bli medlem i Club One för medlemsrabatt på ordinarie priser, även på Sista Minuten-resor! Dessutom upp till 30% rabatt på utvalda produkter och erbjudanden i restauranger och barer ombord. Du tjänar också bonuspoäng, som kan användas till nya resor med Tallink och Silja Line. Som medlem får du även rabatter på våra destinationer genom våra partners.

  Bli medlem