HISTORIEKRYSSNINGEN

Följ med på STORA HISTORIEKRYSSNINGEN 2018
11–12 november 2018 | 23H Galaxy, Åbo

 På dagen 100 år efter att första världskriget slutat fyller vi finlandsfärjan Silja Galaxy med historia under ett helt dygn. Lyssna på sex fantastiska föreläsare och träffa hundratals andra historieintresserade svenskar. Temat är “Sveriges historia – från vikingar till världskrig”.

TIPS: En biljett till Stora Historiekryssningen är en perfekt Fars dags-present. Vi går till sjöss just denna dag, den 11 november.

TIPS: Fixa julklapparna redan i november! På kryssningen kan du köpa signerade exemplar av föreläsarnas böcker, beställa prenumerationer till specialpris – och givetvis shoppa i Galaxys välsorterade butiker.

Fr 1595:- /pers

Anmälan sker via telefon 08-666 33 33.
Boka med bokningskod: HISTORIA.
Eftersom antalet platser är begränsat så bör du inte vänta för länge med att boka plats. 

Föreläsare:
Kristina Ekero Eriksson, “Vikingatidens födelse”.
Bo Eriksson, “Vasa vs. Sture”.
Anna Maria Forssberg, “Stormaktstidens krigspropaganda”.
Christopher O’Regan, “Försvunnet såsom i en dröm – 1700-talets Sverige”.
Bengt Liljeberg, ”Karl XII:s liv och död”.
Gunnar Wetterberg, “Sverige under första och andra världskrigen”.

Du får möta oss!

 

Christopher O’Regan
 

Christopher är känd från TV-program som “Det sitter i väggarna” och “Gokväll”. Han kan mycket om all slags historia, men brinner särskilt för svenskt 1700-tal. På kryssningen ska han berätta personligt och underhållande om sitt favoritsekel. Vi lovar att det blir en föreläsning du aldrig glömmer!

Kristina Ekero Eriksson
 

Arkeologen som blev vetenskapsjournalist, författare och historieexpert i flera medier. Kristina tar utgångspunkt i de senaste utgrävningarna i Gamla Uppsala och berättar om starten på det vi kallar vikingatiden. Hon presenterar nya forskningsrön och avlivar gamla myter.

 

Bo Eriksson
 

Docent i historia vid Stockholms universitet och flitigt anlitad som expert och föreläsare. Bo har skrivit flera böcker, om allt från slaget vid Lützen till historiska monster. På kryssningen tar han utgångspunkt i sin senaste bok, om den berömda adelssläkten Sture, som kunde blivit Sveriges kungaätt. Var beredd på blodig dramatik!

Anna Maria Forssberg
 

Historiker och intendent vid Armémuseum, som medverkat i flera tv-produktioner som expert. Anna Maria ska berätta om den svenska stormaktstiden på 1600-talet, med speciellt fokus på krigspropagandan.

 

Gunnar Wetterberg
 

Kryssningen avslutas med att Gunnar, känd expert från SVT:s “Fråga Lund”, pratar om Sverige under första och andra världskrigen. Var inställd på både häpnadsväckande fakta och dråpliga historier! Gunnar har en bakgrund inom förvaltning och organisationer. Men han har också skrivit en lång rad uppmärksammade böcker om historia, bland annat om Axel Oxenstierna, familjen Wallenberg och landskapet Skåne.

BENGT LILJEGREN
 

Historielärare och författare – med ett förflutet som musiker i punkband. Bengt Liljegren har skrivit flera uppmärksammade biografier. På kryssningen ska han prata om Karl XII:s mytomspunna död i en löpgrav i Norge för exakt 300 år sedan.

 

Magnus Bergsten
 

Chefredaktör för fyra historietidskrifter. Tillsammans med sina kollegor från Bonniers håller han ihop programmet och ser till att alla deltagare har ett härligt dygn till sjöss.

 


Pris fr 1595:- /pers. Begränsat antal platser, boka redan idag!
Datum: 11–12 november 2018

Du bokar på telefonnummer: 08-666 33 33
Bokningskod: HISTORIA

I priset ingår bland annat sex föreläsningar, hytt ombord, buffémiddag med öl/vin, frukostbuffé och presentpåse med tidningar etc. Kryssningen är ett samarbete mellan Bonniers historietidskrifter (Allt om Historia, Världens Historia, Populär Historia, Släkthistoria och Militärhistoria) och Silja Line. Utöver föreläsningarna träffar du flera representanter för tidskrifterna. Du får också möjlighet att beställa prenumerationer till specialpris och köpa signerade exemplar av föreläsarnas böcker.

  • CLUB ONE

    Östersjöns största kundklubb

    Missa inte att bli medlem i Club One för medlemsrabatt på ordinarie priser, även på Sista Minuten-resor! Dessutom upp till 30% rabatt på utvalda produkter och erbjudanden i restauranger och barer ombord. Du tjänar också bonuspoäng, som kan användas till nya resor med Tallink och Silja Line. Som medlem får du även rabatter på våra destinationer genom våra partners.

    Bli medlem