Sommarkryssning till Helsingfors

 

SOL OCH BAD I CITY

Under våren och sommaren vaknar Helsingfors till liv och du kan njuta av lata dagar i en solstol längs vattnet, ta ett dopp mitt i stan eller hoppa in i en taxi för några minuters bilfärd och uppleva äkta finsk bastukultur när den är som bäst.

BASTUBAD OCH AFTERWORK

I en modern träbyggnad längs med marinan, några minuters bilfärd från Olympiaterminalen i Helsingfors, hittar du traditionell finsk bastukultur av högsta klass. På sommaren förvandlas Löyly till en mötesplats för både unga och gamla med DJ:s och afterwork-stämning. Löyly erbjuder tre olika sorters bastur som alla är vedeldade. En av dessa är den ganska ovanliga men traditionsenliga ”rökbastun”. Löyly ägs av finska riksdagsmannen Antero Vartian och Jasper Pääkkönen från TV-serien Vikings.

Läs mer →

loylyhelsinki.fi →

 

POOLFEST OCH ISBAD

På andra sidan hamnen, mitt emot Silja Line-terminalen i Helsingfors ligger Allas Sea Pool. Med sina tre pooler, varav en i direkt anslutning till Östersjöns iskalla vatten, erbjuder Allas Sea Pool en genuin badupplevelse med rötter i de gamla badtraditionerna i Baltikum. Utöver detta erbjuds även bastumöjligheter. Under våren och sommaren har även Allas Terrace Café öppet för svalkande drycker. På Allas Sea Pool finns landets största och världens enda pariserhjul som har en bastuhytt, ja du hörde rätt.

allasseapool.fi →

 

DEN FINSKA MARINAN

Njut av lata sommardagar i en solstol på stranden! ”Den Finska Marinan” är kanske inte en term man förväntar sig att höra men det är exakt vad Hernesaaren Ranta är. Här finns härliga terrassrestauranger med street food, barer med DJ:s och en utomhusscen med aktiviteter och spännande event under hela sommaren.

hernesaarenranta.fi →

 


 

 

 

 

LÄS MER OM KRYSSNING TILL HELSINGFORS →