Turistmål i Helsingfors

 

design och hippa kvarter

Ett rikt kulturliv, myllrande nattliv och härlig shopping. Smaka dig igenom Helsingfors och prova den moderna nordiska matkulturen på några av världens finaste restauranger. Det är svårt att inte falla för Helsingfors.

DESIGN- OCH VINTAGESHOPPING

Frossa i finsk design på Helsingfors Designmuseum, Nordens äldsta specialmuseum för konstindustriföremål. Besök även Kiasma, Finlands moderna museum, med fantastiska verk från främst finska konstnärer. I hippa möbelbutiken Artek 2nd Cycle kan du spana in designklassiker från Alvar Aalto, Arne Jakobsen och Eames.

 

COOLA COCKTAILS

I designdistriktet hittar du den spännande cocktailbaren Liberty or Death där man tar hantverket på stort allvar. Släck törsten och njut av välgjorda drinkar och härlig service i en stämningsfull miljö inspirerad av 20-talet. Det är lätt att missa den lite hemliga ingången, trots att baren ligger på huvudgatan. Adress: Erottajankatu 5.

ÄT OCH BO HIPPT

Klaus K Hotel bor du centralt i moderna rum med fantastisk inredning. Prova gärna den goda brunchen med lokalproducerade råvaror. Smit in på närliggande restaurangen Gaijin som bjuder på smaker från Japan, Korea och Norra Kina. Beställ in dim sum och missa inte att gå igenom drinklistan som även den har influenser från Asien.

 

PAUSA MED EN ÖRFIL

När sötsuget sätter in är det dags att gå in på närmsta fik och beställa in finländarnas favoritfika – en örfil. Men lugn, korvapuusti må betyda örfil men är i det här sammanhanget något så gott och oskyldigt som en kanelbulle!

TRE MÅSTEN

1.

SALUTORGET 
Salutorget är Helsingfors mest kända torg. Här trängs traditionella torgdelikatesser med handarbeten och souvenirer. Passa på att testa spännande nordisk street food.

2.

BÄSTA BURGAREN
Helsingfors godaste hamburgare hittar du på Friends & Burgers, mitt i stan. Här används lokalproducerade råvaror och deras pommes frites trippelkokas för ultimat krispighet!

3.
SELFIEPAUS
Stanna till vid Domkyrkan för en obligatorisk selfiepaus.

 

 

 

 

LÄS MER OM KRYSSNING TILL HELSINGFORS