Hotelltips Helsingfors

 

BÄSTA HOTELLtipsen

Av de tusentals människor som övernattar på något av alla Helsingfors hotell varje dag så kommer ett antal övernatta på antingen Clarion Hotel Helsinki eller Lilla Roberts. Vi har gjort en djupdykning i duon och tipsar här om bästa rummet, bästa bonusen, vad du inte får missa och den härligaste utsikten.

Det 78 meter höga bygget i hamnområdet Busholmen har pågått i flera år – och både upprört och fascinerat Helsingforsborna. Men så i oktober i år invigdes äntligen stans hetaste övernattning Clarion Hotel Helsinki, och lovsången lät inte vänta på sig. Det urbana området har bokstavligen börjat att koka! De 425 rummen bjuder på en magisk utsikt i tre riktningar över stan och vattnet och på våning 16 ryker utomhuspoolen inbjudande. I restaurangen har svenska stjärnkocken Marcus Samuelsson kombinerat finländska delikatesser med Manhattans spännande smaker. En annan hotellpärla just nu är Lilla Roberts, medlem i prestigefulla Kämp Group, som ligger på en lugn bakgata i en gammal polisstation. Här bjuds gästerna på eleganta art déco-miljöer i en monokrom färgpalett som kontrasteras av mysiga soffor och en sprakande brasa.

CLARION HOTEL HELSINKI


Bästa rummet: För lite extra komfort: satsa på någon av Juniorsviterna som ligger på hotellets övre våningar, alltid med utsikt över staden och havet.


Bonus: Dina fyrbenta vänner är också välkomna! För 25 euro extra får husdjuret också njuta av en lyxig övernattning.


Missa inte: Livingroom! Här bjuds det på konst, musik, design och spännande möten vilket innebär att varje vardagskväll känns som en lördag.


Härligaste utsikten: Fram till 22 varje kväll har Roof Top Pool öppet. Att se ut över hela staden från pool position är ett minne för livet. 
 

Besök hotellets hemsida → 

 

LILLA ROBERTS


Bästa rummet: Rum 532 på Hotell Lilla Roberts har en otroligt charmig utsikt över Helsingfors takåsar. Här får du fantastisk utsikt under din vistelse.


Bonus: Vacker frukostmatsal med kul inslag av finska specialiteter som karelska piroger med äggsmör och Sima.


Missa inte: Lobbybaren Lilla e kan stoltsera med stans bästa
cocktailar. Be bartender Juha att mixa sin specialare, du kommer inte bli besviken.


Härligaste utsikten: Att titta djupt in i den sprakande brasan i den mysiga lobbyn. 
 

Besök hotellets hemsida →

 

LÄS MER OM KRYSSNING TILL HELSINGFORS