Upplev i Helsingfors

 

 

Konst för stora och små

I slutet av augusti öppnade ett nytt konstmuseum – Amos Rex – i centrala Helsingfors. Museet är en vidareutveckling av mecenaten och tidningsförläggaren Amos Andersons konstmuseum som stängde i fjol.


Läs mer här →

VINTER I HELSINGFORS

VINTERMYS FÖR HELA FAMILJEN

HELSINGFORS Under en vinterpromenad genom vackra Helsingfors hörs barn skratta när de ramlar i pulkabacken eller på isbanan. Vänner som fikar på esplanaden. Helsingfors är verkligen en vinterstad för alla.

Läs mer →

Amos Rex

Konstupplevelse för stora
och små

HELSINGFORS I slutet av augusti öppnade ett nytt konstmuseum – Amos Rex – i centrala Helsingfors. Museet är en vidareutveckling av mecenaten och tidningsförläggaren Amos Andersons konstmuseum som stängde i fjol.
Läs mer →

Musikal i Helsingfors

CHESS PÅ SVENSKA

HELSINGFORS Svenska Teaterns uppsättning av CHESS på svenska spelas under hösten och våren. En storslagen musikal som bjuder på dramatik, kärlek och farligt spel men framför allt bjuder den på musik i världsklass, skriven av Benny Andersson och Björn Ulvaeus. Läs mer →

Nutidskonst på Kiasma

Fem våningar aktuell konst

HELSINGFORS Kiasma är Helsingfors största museum för nutidskonst och tillhör Finlands Nationalgalleri. Målet är att göra samtidskonsten känd för så många som möjligt och därigenom erbjuda upplevelser och nya perspektiv på livet.

Läs mer →

Upplev växtrikets hemligheter

Fyra hektar trädgård & växthus mitt i stan

HELSINGFORS På mer än fyra hektar hittar du ständigt grönskade växthus och en enorm trädgård. Under sommarhalvåret exploderar trädgården i all världens färger.

Läs mer →

AKTIVERA DIG I HELSINGFORS

DAGSUTFLYKTER, VATTENLEKAR OCH EXOTISKA DJUR

HELSINGFORS Helsingfors är inte bara en vacker designstad utan även en guldgruva för familjer som vill aktivera sig. Här hittar du allt från lyxiga spa och vattenparker till djurparker och världsarv.

Läs mer →

Besök sibeliusmonumentet

En av Helsingfors populäraste sevärdheter

HELSINGFORS Mottagandet var blandat när Sibeliusmonumentet avtäcktes 7 september 1967. Idag är konstverket en av Helsingfors mest populära turistattraktioner.

Läs mer →

BETRAKTA I HELSINGFORS

MODERN KONST, PRIVATA HEM OCH NATIONALHISTORIA

HELSINGFORS Finland är en känt för sin formgivning och design. Detta märks inte minst i utbudet av muséer. Vem vill inte stiga in i Alvar Aaltos hem? Eller får en inblick i Helsingforsbornas vardagsliv?

Läs mer →

LÖYLY

HET BASTUDESIGN

HELSINGFORS Enligt ett finskt talesätt ”lämnar du dina bekymmer vid skorna” när du kliver in i en bastu. Det är också filosofin bakom Löyly, en nyöppnad bastuanläggning helt enligt den gamla finska traditionen.

Läs mer →

SVENSK OCH FINSK KULTUR MÖTER ASIATISK

APPLÅDERA I HELSINGFORS

HELSINGFORS Helsingfors sjuder av kultur och erbjuder ett brett utbud av kvalitetsupplevelser. Här finner du allt från Pekingopera och svensk teater, till världsmusik och hårdrock. Läs mer →

Shopping i Helsingfors

MODE OCH DESIGN

HELSINGFORS Finsk formgivning och design är världsberömd. Vem känner inte till Iittala, Marimekko eller Finlayson? Dessa klassiker följer med sin tid och har inspirerat en helt ny våg av designers i Finland. Läs mer →

G&T MED FINSKA DROPPAR

KYRÖ DESTILLERI

FINLAND Jordig och söt, fyllig och kryddig. Det går att beskriva gin på många sätt men vilken är den bästa? En som vunnit internationellt pris för både smak och flaska kommer från finska destilleriet Kyrö.
Läs mer →

DESIGN DISTRICT WALKING TOUR

TVÅ TIMMAR DESIGNFROSSA

HELSINGFORS För att hitta rätt bland alla guldkorn i Helsingfors finns numera Helsinki Design District Walking Tour, en tvåtimmars guidad promenad bland det bästa staden har att erbjuda.
Läs mer →

DESIGN OCH HIPPA KVARTER

HELSINGFORS BÄSTA SIDOR

HELSINGFORS Ett rikt kulturliv, myllrande nattliv och härlig shopping. Smaka dig igenom hela Helsingfors och prova den moderna nordiska matkulturen på några av världens absolut finaste restauranger.
Läs mer →

ANNORLUNDA HELSINGFORS-TIPS

TRE SMÅ SMAKBITAR

HELSINGFORS Vi har listat tre korta (och annorlunda) tips från Helsingfors som egentligen inte har någonting med varandra att göra. Små smakbitar som man lätt kan briljera med på nästa onsdags-AW! Läs mer →

HOTELLFEBER

BÄSTA HOTELLTIPSEN

HELSINGFORS Vi har gjort en djupdykning i populära Clarion Hotel Helsinki och Lilla Roberts  och tipsar om bästa rummet, bästa bonusen, vad du inte får missa och den härligaste utsikten.
Läs mer →

LÄS MER OM KRYSSNING TILL HELSINGFORS