Relaxa i Helsingfors

 

Designbastu, utomhuspooler och lyxspa

Finnarna älskar sin bastukultur vilket märks i det breda utbudet av bastu- och badanläggningar som ofta är utomhus och speglar längtan och närheten till naturen. Vare sig du vill ta ett dopp med utsikt över hamnen eller Helsingfors skyline, gå på bastuturné eller lyxa till det med ett spabesök, så finns det gott om alternativ.

 

Bastuturné

Bastuturné

Visste du att det går 3,3 miljoner bastuanläggningar på 5,4 miljoner finnar? Nu har du chansen att besöka några av dem i den finska huvudstaden under en guidad rundtur. Ett bastubad i den urbana stadsdelen Kallio ingår. Boka gärna två dagar i förväg.

LÄS MER: www.happyguidehelsinki.com/sauna-tours

Allas Sea Pool

Utomhuspool i hamnen

Mitt i hjärtat av Helsingfors hittar du Allas Sea Pool med utsikt över esplanaden och hamnen. Anläggningen är öppen året runt och har förutom två pooler, bastu och restaurang – utomhusträning och events. Notera att barnpoolen inte är öppen under vintern.

LÄS MER: www.allasseapool.com

Day Spa

Finlands första urbana spa

Helsinki Day Spa ligger i det berömda Rake-huset från 1882, som bland annat har fungerat som musikskola där bland andra Finlands mest berömda kompositör Jean Sibelius har gått. Numera huserar Helsinki Day Spa där med 15 behandlingsrum och den lyxiga Spa Loungen där du kan koppla av i historisk miljö. Spamenyn erbjuder allt från traditionella behandlingar till mer hightech.

LÄS MER: www.dayspa.fi

Loyly

Modern designbastu

Medan de offentliga bastuanläggningarna blir allt färre satsar Löyly på en modern anläggning med restaurang och bar. På taket hittar du även en takterrass med fantastisk utsikt. Löyly är den ånga som uppstår när du kastar vatten på de heta stenarna.

Läs mer

Clarion

Hotellpool med utsikt över stan

För hisnande utsikt medan du simmar bör du boka rum på Clarion Helsinki hotell. Den uppvärmda takpoolen på 17:e våningen erbjuder en av Helsingfors bästa utsikter. Här hittar du även bastu, dusch och gym. Terrassens serviceutbud ingår i rumspriset.

Läs mer

Kämp

Lyxspa mitt i stan

I ett exklusivt samarbete med ESPA, erbjuder Kämp Spa moderna behandlingar i lyxig miljö högst upp i hotell Kämp. För den stressade storstadsmänniskan finns expressbehandlingar, medan livsnjutaren kan spendera en hel dag med att bli fräsch från topp till tå. Det berömda hotellet ligger mitt på esplanaden.
 

Läs mer

LÄS MER OM KRYSSNING TILL HELSINGFORS →