Hotell Torni Helsingfors

 

K-MÄRKT BYGGNAD OCH ANRIK TAKBAR

Ett besök i Helsingfors utan att ha besökt Torni är som att ha besökt New York utan att ha sett Frihetsgudinnan. Den legendariska baren högst uppe i tornet är en mötesplats för såväl lokalbor som besökare. Hela byggnaden andas finsk historia.

 

Torni tak

Torni bar

Ett stenkast från Svenska Teatern och Centralstationen hittar du det klassiska Solo Sokos Hotel Torni. Den K-märkta byggnaden är en av stadens mest klassiska och ikoniska. Det berömda Tornet huserar inte bara takterrassen och cocktailbaren, utan toaletter med fönster från golv till tak – inget för den pryda alltså. Hotellet har varit en del av den finska historien och detta märks i allt från inredning till känslan av att vara där.

 

”Torni är fullt av historia och historiska händelser. Utsikten från takbaren är också helt unik”,
– Kristel, service manager frukost

 

 

Levande konst är ett viktigt inslag på hotellet vilket redan märks vid incheckningen i den kupolformade lobbyn där en papperskrona med meddelanden hänger och disken är prydd av porträtt på historiska personer. Rummen är fulla av små karaktäristiska detaljer som kakelugnar och badkar med lejonfötter. Restaurang Torni har serverat flera generationer helsingforsare sedan öppnandet 1931 och fortsätter att göra så än idag. Tradition är något man värnar om på Torni och det finns en stilla värdighet som omsluter hotellet.
 

”Atmosfären bland personalen är väldigt vänlig. Vi är som en familj här.”
– Kristel, service manager frukost

Torni lobby

Kristels 3 bästa tips

1.

Du får inte missa toaletterna med glasfönster upp i tornen
 

2.

Njut av en drink i den amerikanska legendariska cocktailbaren
 

3.

Vår frukost har något för alla, även dem med allergier. Det finns flera alternativ för gluten- och laktoskänsliga
 

Torni mat

LÄS MER OM HOTELLPAKET I HELSINGFORS