Upplev Åland

 
Cover image

INREDNINGSOAS

Torggatan 15 i Mariehamn är en trevåningsdröm för alla med minsta intresse för inredning och design. På första våningen ligger Viktor crafts & design, en designbutik med nästan enbart åländsk design.

 

Läs mer här →

Inredning och design på Åland

Inredningsoas

ÅLAND Torggatan 15 i Mariehamn är en trevåningsdröm för alla med minsta intresse för inredning och design. På första våningen ligger Viktor crafts & design, en designbutik med nästan enbart åländsk design.

Läs mer →

Bryggerier på Åland

Öl som hantverk

ÅLAND De senaste åren har Åland utvecklats till ett otippat roligt resmål för ölintresserade. Nu finns även Open Water Brewery, ett mikrobryggeri startat av tre åländska ölentusiaster.

Läs mer →

Aktivera dig i vattnet

Sandstränder, badhus & flytande bastubad

ÅLAND Många åker till Åland för att njuta av sol och bad under sommarhalvåret. Men faktum är att du kan bada året runt på ön. Du hittar flera badhus och flytande bastubad alla tider på året.

Läs mer →

Shoppa på Mercedes chocolaterie

Prisbelönt åländsk choklad

ÅLAND Mercedes Chocolaterie har tagit pallplats i International Chocolate Awards både 2017 och 2018. Den prisbelönta chokladen började som en kärleksaffär mellan en åländsk keramiker och en venezuelansk chokladtillverkare.

Läs mer →

AKTIVERA DIG PÅ KOBBA KLINTAR

MARIEHAMNS FÖRSTA LOTSPLATS

ÅLAND Redan vid infarten till Mariehamn slås du av kobbarna med den gamla lotsstugan. Kobba Klintar har varit ett landmärke sedan 1861 och lotsade sjömän fram till 1972.

Läs mer →

SHOPPA PÅ MODEHUSET ALICE

DAM & VINTAGE-MODE

ÅLAND Modehuset Alice ligger mitt i Mariehamn och har en välkomnande atmosfär. Med sin blandning av aktuellt dammode och utvalda vintagekläder andas butiken originalitet.

Läs mer →

MIKROBRYGGERI PÅ ÅLAND

AKTIVERA DIG PÅ STALLHAGEN

ÅLAND När Stallhagen grundades 2004 var tanken att tillverka hantverksöl för den lokala marknaden. Men idag exporteras deras öl bland annat till Sverige, Japan och Belgien.

Läs mer →

Shoppa på Syrrans

Butik för hemmets alla rum

ÅLAND När Syrrans öppnade 2004 var det en mindre butik med inredningstyger. Idag har lokalerna vuxit och erbjuder allt inom heminredning och design.

Läs mer →

Spana in Sjökvarteret

Hantverk, museum & restaurang

ÅLAND Det charmiga Sjökvarteret ligger strax norr om Österhamn och erbjuder en levande marin miljö med båtbyggeri, hantverk, båthamn, museum och restaurang.

Läs mer →

Shoppa på Sittkoff Gallerian

En liten galleria med stort utbud

ÅLAND Sittkoff ligger i hjärtat av Mariehamn på shoppinggatan Torggatan. Gallerian erbjuder restauranger, skönhetsvård och olika typer av butiker.

Läs mer →

BETRAKTA PÅ KASTELHOLMS SLOTT

UPPTÄCK ÅLANDS ENDA SLOTT

ÅLAND Kastelholms slott börjar sin historia i slutet av 1300-talet. Det omnämns för första gången 1388 och har sedan dess levt ett brokigt och tidvis mycket dramatiskt liv.

Läs mer →

SHOPPA TAFFEL CHIPS

BESÖK BUTIKEN VID FABRIKEN

ÅLAND Taffel snacks är finnarnas populäraste snacks sedan 1969 och fabriken ligger i Godby, cirka 20 minuters bilfärd från Mariehamn. Här finns också en factory shop.

Läs mer →

SHOPPA PÅ VIKTOR CRAFTS & DESIGN

BESÖK BUTIKEN VID FABRIKEN

ÅLAND Viktor Crafts & Design ligger i ett charmigt trähus mitt i Mariehamn. Här hittar du cool design, av både kläder, accessoarer och inredning - och allt är lokalt designat.

Läs mer →

LÄS MER OM HOTELLPAKET TILL ÅLAND