Njut av Åland

 

Åländsk pizza bland båthus och bodar

Pub Niska är ett koncept framtaget av den prisbelönta åländska kocken Michael Björklund. De berömda ”åländska pizzorna”, som består av traditionellt plåtbröd, toppat med färska råvaror, har blivit en nationell succé och har spridit sig till flera finska städer.

Läs mer här →

Smaka på kvarter5

Säsongsmeny utan genvägar

ÅLAND Med en säsongsinspirerad meny som tar ut svängarna har Kvarter5 blivit en succé hos både öbor och turister.

 

Läs mer →

Smaka på Dinos

Populär kvarterskrog vid lilla torget

ÅLAND Dinos Bar och Grill har öppet året runt och är lika populär hos lokalbefolkningen som hos turisterna.
 

Läs mer →

Smaka på Diablo

Stenugnsbakade pizzor med lokala råvaror

ÅLAND Om du är sugen på en äkta stenugnsbakad pizza gjord på lokala råvaror är Diablo Pizza det perfekta stället.
 

Läs mer →

Fika på Uffe på Berget

Populärt kafé sedan 1965

ÅLAND Uffe på Berget har sitt namn efter entreprenören Ulf Grussner som byggde och drev kaféet i slutet av 60-talet. Trots ett antal olika ägare under åren har interiören behållits intakt.

Läs mer →

FIKA PÅ BAGARSTUGAN

GLUTENFRIA BAKVERK I
HISTORISK MILJÖ

ÅLAND Bagarstugan Café & Vin ligger i det som var en av Mariehamns första bagarstugor. Kaféet är vida känt för sina färgglada och fantasifulla bakverk, varav många är glutenfria.

Läs mer →

Smaka på ångbåtsbryggan

KOLGRILLAT OCH SKALDJURSPLATÅER

ÅLAND Med anor från 1865 är bryggan i Östra hamnen en ikonisk plats i Mariehamn. Numera ståtar Brasserie Ångbåtsbryggan med restaurang, kafé och äventyrsgolfbana här.

Läs mer →

SMAKA PÅ SMAKBYN

Klassiska smaker med åländsk twist

ÅLAND Med utsikt över Kastelholms slott hittar du Smakbyn som är en trevlig blandning av restaurang, shop, konferensanläggning och bryggeri.

Läs mer →

SMAKA PÅ Nautical

Retromodern meny i anrik miljö

ÅLAND Nautical har legat i samma lokaler sedan öppningen 1954 i Ålands Sjöfartsmuseum. Restaurangen ligger på andra våningen med en fantastisk utsikt över vattnet och museifartyget Pommern.

Läs mer →

Smaka på Gastropub Bodegan

Lyxig pubmat i skärgårdsmiljö

ÅLAND Gastropub Bodegan ligger vackert i Käringsunds gästhamn nära Eckerö. Med lokala råvaror i fokus erbjuder restaurangen en vardagslyxig meny med pubklassiker som fish & chips, hamburgartallrik och ceasarsallad.

Läs mer →

SMAKA PÅ PUB NISKA

ÅLÄNDSK PIZZA BLAND BÅTHUS OCH BODAR

ÅLAND De berömda ”åländska pizzorna”, som består av traditionellt plåtbröd, toppat med färska råvaror, har blivit en nationell succé och har spridit sig till flera finska städer.

Läs mer →

SMAKA & SKÅLA PÅ INDIGO

KONTINENTAL ÅLÄNDSK MENY & GODA DRINKAR

ÅLAND I byggnaden, som är ett av de äldst bevarade stenhusen i staden, hittar du à la carterestaurangen i bottenvåningen och bistro- och bardelen en trappa upp.

Läs mer →

Fika på Svarta Katten

LCHF OCH SOCKERFRITT MITT I STAN

ÅLAND Svarta Katten är ett av Mariehamns äldsta kaféer och drivs i ny regi sedan 2017 med inriktning på LCHF, socker- och glutenfria bakverk och luncher.
 

Läs mer →

Fika & Shoppa på Stickstugan

Kafé och stickat på lemland

ÅLAND Stickstugan kafé och butik drivs av Lotta Gustafsson som är en självutnämnd stickningsfantast. Nu har hon kombinerat sitt stora intresse med ett annat; bakning.
 

Läs mer →

SMAKA PÅ ÅSS PAVILJONGEN

NJUT AV KVÄLLSSOLEN I VÄSTRA HAMNEN

ÅLAND ÅSS Paviljongen är en åländsk klassiker med sin utsikt över Västra hamnen och Mariehamns inlopp. Restaurangens vision är att laga rätter på lokala råvaror.

Läs mer →

LÄS MER OM HOTELLPAKET TILL ÅLAND