Njut på Åland

 

Åländsk pizza bland båthus och bodar

Pub Niska är ett koncept framtaget av den prisbelönta åländska kocken Michael Björklund. De berömda ”åländska pizzorna”, som består av traditionellt plåtbröd, toppat med färska råvaror, har blivit en nationell succé och har spridit sig till flera finska städer.

Läs mer här →

Smaka på kvarter5

Säsongsmeny utan genvägar

ÅLAND Med en säsongsinspirerad meny som tar ut svängarna har Kvarter5 blivit en succé hos både öbor och turister.

 

Läs mer →

FIKA PÅ BAGARSTUGAN

GLUTENFRIA BAKVERK I
HISTORISK MILJÖ

ÅLAND Bagarstugan Café & Vin ligger i det som var en av Mariehamns första bagarstugor. Kaféet är vida känt för sina färgglada och fantasifulla bakverk, varav många är glutenfria.

Läs mer →

Smaka på ångbåtsbryggan

KOLGRILLAT OCH SKALDJURSPLATÅER

ÅLAND Med anor från 1865 är bryggan i Östra hamnen en ikonisk plats i Mariehamn. Numera ståtar Brasserie Ångbåtsbryggan med restaurang, kafé och äventyrsgolfbana här.

Läs mer →

SMAKA PÅ SMAKBYN

Klassiska smaker med åländsk twist

ÅLAND Med utsikt över Kastelholms slott hittar du Smakbyn som är en trevlig blandning av restaurang, shop, konferensanläggning och bryggeri.

Läs mer →

SMAKA PÅ PUB NISKA

ÅLÄNDSK PIZZA BLAND BÅTHUS OCH BODAR

ÅLAND De berömda ”åländska pizzorna”, som består av traditionellt plåtbröd, toppat med färska råvaror, har blivit en nationell succé och har spridit sig till flera finska städer.

Läs mer →

SMAKA & SKÅLA PÅ INDIGO

KONTINENTAL ÅLÄNDSK MENY & GODA DRINKAR

ÅLAND I byggnaden, som är ett av de äldst bevarade stenhusen i staden, hittar du à la carterestaurangen i bottenvåningen och bistro- och bardelen en trappa upp.

Läs mer →

Fika på Svarta Katten

LCHF OCH SOCKERFRITT MITT I STAN

ÅLAND Svarta Katten är ett av Mariehamns äldsta kaféer och drivs i ny regi sedan 2017 med inriktning på LCHF, socker- och glutenfria bakverk och luncher.
 

Läs mer →

Fika & Shoppa på Stickstugan

Kafé och stickat på lemland

ÅLAND Stickstugan kafé och butik drivs av Lotta Gustafsson som är en självutnämnd stickningsfantast. Nu har hon kombinerat sitt stora intresse med ett annat; bakning.
 

Läs mer →

SMAKA PÅ ÅSS PAVILJONGEN

NJUT AV KVÄLLSSOLEN I VÄSTRA HAMNEN

ÅLAND ÅSS Paviljongen är en åländsk klassiker med sin utsikt över Västra hamnen och Mariehamns inlopp. Restaurangens vision är att laga rätter på lokala råvaror.

Läs mer →

LÄS MER OM HOTELLPAKET TILL ÅLAND