Njut i Åbo

 

ÖVERRASKNINGAR FRÅN SKOG OCH MARK

Mat ”från de finska skogarna” ligger Kaskis närmast hjärtat. Vad som finns att tillgå i närheten för säsongen är alltså extra viktigt.

Läs mer här →

RELAXA I ÅBO

Lyxspa, karibiska vattenlekar och bastubad

ÅBO Åbo har ett varierat utbud av spa- och badanläggningar. Här hittar du allt från vattenlekar i karibisk anda och uppvärmda utomhuspooler till blodigelbehandling och infraröd bastu.

Läs mer →

SKÅLA I ÅBO

Pampiga pubar och goda cocktails

ÅBO Åbos barliv domineras av originella pubar och chicare cocktailbarer. Flera av pubarna huserar i historiska lokaler som stans gamla skola och bank. Är du sugen på en drink eller champagne finns sådana möjligheter också.

 

Läs mer →

FIKA I ÅBO

Prisbelönta bakverk

ÅBO Åbos rika kaféutbud erbjuder allt från studentkaffe och traditionella bakelser till organiska surdegsbröd och lyxiga bakverk. De flesta kaféerna ligger längs ån eller på gatorna runt det stora torget.

 

Läs mer →

Smaka på Åbo

FÖRFINAD SVENSK HUSMANSKOST

ÅBO Åbo har snabbt profilerat sig som Finlands intressantaste och mest nyskapande restaurangstad bredvid Helsingfors. Utbudet är ambitiöst och ofta en fusion av det svenska och finska köket med en kontinental touch.

Läs mer →

FRESTELSER I ÅBO

FRÅN SKOG OCH MARK

ÅBO Den som besöker den trendiga restaurangen Kaskis i Åbo kan egentligen bara vara säker på en sak: att bli överraskad och få häpna över det som så vackert har lagts upp på tallriken.

Läs mer →

BUBBLOR, RÖTT ELLER VITT?

TRE VINBARER I VÄRLDSKLASS

ÅBO Sommelier eller inte, här är tre ställen i Åbo med en vinlista att imponeras av. Botanisera bland druvor och distrikt eller låt proffsen rekommendera ett gott glas.

Läs mer →

LÄS MER OM KRYSSNING TILL ÅBO